Witajcie w mojej "bajce" no.....w końcu wiosna :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witajcie w mojej "bajce" no.....w końcu wiosna :)

Post »

Doti , czy już ochłonęłaś po rannej nerwówce :?: :?: U mnie od południa śnieg i mieszanka z deszczem na zmianę. Tylko 2* , tyle, że śnieg szybko topnieje, taka z tego pociecha. A miało być tak pięknie. ;:oj ;:oj
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu no wiesz ,,,nie kupisz koguta ,jestem zawiedziona :roll: Snieg był u mnie rano...az mnie zamurowało, potem deszcz a teraz nawet ciepło....sniegu ubywa ,no ,...nawet jest dobrze ...alem padnięta ;:219
Grazynko wczoraj ograniczyłam sie do wywalenia sniegu z tarasu bo mnie wnerwiał,ale wystarczajaco sie namachałam...dzisiaj ubyło sporo sniegu...zrobiłam przeglad i wyłazi wszystko na potegę, najbardzeij ciesza mnie clematisy Arabella, super rosną po kilka pędów z sadzoneczki ;:138 dzisiaj zabrakło tylko słońca ;:222
Pati no otworzyłam i czekałam i co ...nie mam słońca przez cały dzień...gdzie ty je rzuciłaś no ;:145 Jutro chyba wezmę sie za sadzenie róż ,muszę jeszcze śmignąć po obornik i heja :heja
Majeczka ...wczoraj to było czadowo ;:3 No no paczki przychodzą, teraz czekam na Flo...bylinki i pelaśki i takie tam od Adriana ....ależ się będzie działo ;:303 aaa skusiłam się jeszcze na jedna róze od Kamili ;:130 masz ją :uszy
Małgosiu nic nie zrobiłam, czekają w workach na zmiłowanie moje.... ;:306 Mam nadzieje ,ze jutro zacznę je sadzić ;:65
Helenko no co sie dzieje...zimnice tam masz jeszcze ;:196 Mów mów ;:196 U mnie juz została moze 1/3 sniegu ;:138
Jaguś no ja ez kiepska jestem w języku obrazkowym no...mam nadzieje ,ze Helenka baknie coś ...ale kumam ,ze ma dołka no ;:145 Marysia już mówi ludzik językiem ;:333 Jaga a u ciebie jak tam kochana ...ty chyba miałaś ostatnio najładniejsza pogodę poza Dolnym Śląskiem ;:303
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Uff, kamień z serca, zawsze jak wysylam roślinki, mam w oczach, że akurat ta paczka będzie na samym spodzie przygnieciona toną innych. Będziemy szaleć :heja Na jaką różę się skusilaś u Kamili, ja mam chęć na Strawberry Hill i tak myślę i myślę.....
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Widać zbyt mały entuzjazm gościl na Twej twarzy, bo wzięło i zawróciło...właśnie u nas jest z powrotem, choć padać miało :wink:

A wyjaśnij w prostych żołnierskich słowach, co robisz z obornikiem: tak na żywca pod róże dajesz? Mam kurzy granulowany, bym sypnęła, ale boję się, że korzenie poparzy :roll: Moje róże pierwsze mają być w piątek za to jutro znienacka krzewy przyjadą :wink:
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beti ...paczucha cud mniód nie padakuj...ale wiem jak to jest ja tez tak mam , dzieci mi zawsz mówia ten tekst ;:168 Matko...co ty mi tu o jakiejs znowu truskawkowej ....nawet nie będe spogladac no ;:223 A skusiłam sie na Route 66 , bo mi sie w Filroses podobała straszliwiscie ;:224
Effcia kochana witaj witaj ... ;:196 a ty masz róze , bo nie pamietam :wink:
Agus ja dzisiaj taka jakas jestem w niedoczasie....i nawet nie miałam czasu na kawke ...no kruca bomba mało casu... ;:301 Dzionek minął fajnie ...tylko brak słońca ale wiosna postepuje ;:138 Z Flo..rózyce przyjada dopiero za tydzień ...wyrobie się do tego czasu z tymi co mam w chacie ...
Tadzik sorki , jutro nie zawiode...straszna sobie jakas zrobiłam gonitwe od rana ;:130
Aneczka oooo zakupy od Pana Marka, pamiętam jaka to radość , wielkie sadzonki w zwiększonej ilości ;:138 Ja bym otworzyła woreczki aby nie parowały i zaczekała spokojnie na sobotę, ale zobaczysz i ocenisz sama jak dostaniesz paczuchę,będę zaglądać i patrzeć czy już podskakujesz z radości ;:215
Pat masz znowu słońce.,..osz ty szczesciaro ;:303 mieszam granulowany obornik w dołku przed posadzeniem róży....chyba jest okejos ,bo ładnie mi rosna rózyce tak posadzone ;:108
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Dorotko witam w deszczowy wtorek, poranek piękny i słoneczny, a teraz leje jak z cebra :roll: W sumie chyba dobrze, bo stopi trochę śniegu..... a jest go jeszcze całe morze :?
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Doti , nie masz za co przepraszać ;:168 To ja wyjątkowo tak rano wstałem. Ból głowy o świcie wyrwał mnie z pieleszy ;:202
Nie zawsze mamy takie dni , że z kawką w szlafroczku można spacerować po ogrodzie. ;:224 ;:224 ;:131 Bywają i gorsze.
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Moja ciotka, Panie świeć nad jej duszą mówiła: latasz, jak diabeł po sośnie ;:oj. Czyżby Cię znała :?: My Pomorzanie mamy wyjątkowe przody u Stwórcy. Cołki cas ciepło i słonecznie, aż głupio wobec tych bidoków zasypanych.
Świetną różyczkę sobie u Kamili machnęłaś, nie ma co :!: Moje przyjadą jutro, hura ;:138.

Miłego ogródkowania - Jagoda
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga jeśli chodzi o mój wtorek to zgadza sie deszczowy...słoneczka to u mnie nie było dzisiaj ;:185 Ale jest dosyc ciepło i sniegu ubywa systematycznie...jutro ponoc maja wszedzie byc burze....wiosenne :roll: trzymaj sie ,juz niedługo i bedzie ciepło ;:333
Tadziu no ;:196 nie cierpiewstawac z bólem głowy.... ;:222 o przez te zawirowania pogodowe...jutro szykujemy się na burze ;:219 wiosenne ;:306
Jaga taka miałas pogodę ;:oj cołki cas ciepło...no nie...a tak w ogóle to po jakiemu , po kaszebsku :?: No widzisz ...tak latałam dzisiaj ...a i jeszcze sobie polatam trochę musze przywiezione drewno poprzykrywac ...bo ponoc burze jutro będę...wiosenne :uszy Jagus lece poczytac jakie to rózyczki zamówiłas...chyba sie wygadałas co :wink: Fajnie ,ze i tobie się Route 66 podoba :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 gru 2008, o 11:54

Post »

Witaj Dorotko ,nie nie mam różyczek.Na górce jest gliniasta ziemia a to nie słóży różom bo chorują , a mnie sie nie chce ciągle pryskać ;:14
A jak dajesz radę co do pogody ,ja juz mam takiego doła i jestem tak wykończona, ze jak wracam z pracy to padam na twarz ;:oj brak słońca robi swoje.
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Effcia wiesz mimo tego sniegu o poranku i deszczu potem ....to nawet było całkiem znosnie....tzn ciepło :wink: Jak zwykle połaziłam z nosem przy ziemi czy cóś nie wyłazi , i bardzo mnie ciesza clematisy, przyjeły sie wszysciutkie Arabellki ,wiec zapowiada sie niezły błękicik u mnie :heja Wnerwia mnie ta pogoda troche, myslałam ,ze jutro moze zacznę sadzić róże...a tu z kolei burze zapowiadają.... ;:219 nie wiadomo czy ludziska nie beda miały jakich powodzi...ot taka gupia wiosna ;:222
Effcia a kiedy ty watek otworzysz no.... ;:65

Obrazek
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3

Obrazek ;:223
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Helenko co Ty rękawice bokserskie założyłaś?
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzieńdoberek.... ;:138
U mnie ciepło i kosy treluja od jeszcze ciemnego ranka ...jak ja kochamte małe ,cudne ptaszyny :wink:
Nastawiam kawkę ;:304
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Ha! wiedziałam kiedy wpaść - akurat kawka się szykuje :) U nas pochmurno i pół nocy lało ale to dobrze, bo ostatni śnieg zmyło i rzodkieweczki podleje :wink: Miłego dnia i mam nadzieję, ze to słonko, co go u nas dziś nie ma, w końcu dojdzie do Ciebie :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”