Witajcie w mojej "bajce" no.....w końcu wiosna :)
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Witajcie w mojej "bajce" no.....w końcu wiosna :)
Doti , czy już ochłonęłaś po rannej nerwówce
U mnie od południa śnieg i mieszanka z deszczem na zmianę. Tylko 2* , tyle, że śnieg szybko topnieje, taka z tego pociecha. A miało być tak pięknie.

-
Keetee
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu no wiesz ,,,nie kupisz koguta ,jestem zawiedziona
Snieg był u mnie rano...az mnie zamurowało, potem deszcz a teraz nawet ciepło....sniegu ubywa ,no ,...nawet jest dobrze ...alem padnięta
Grazynko wczoraj ograniczyłam sie do wywalenia sniegu z tarasu bo mnie wnerwiał,ale wystarczajaco sie namachałam...dzisiaj ubyło sporo sniegu...zrobiłam przeglad i wyłazi wszystko na potegę, najbardzeij ciesza mnie clematisy Arabella, super rosną po kilka pędów z sadzoneczki
dzisiaj zabrakło tylko słońca
Pati no otworzyłam i czekałam i co ...nie mam słońca przez cały dzień...gdzie ty je rzuciłaś no
Jutro chyba wezmę sie za sadzenie róż ,muszę jeszcze śmignąć po obornik i heja
Majeczka ...wczoraj to było czadowo
No no paczki przychodzą, teraz czekam na Flo...bylinki i pelaśki i takie tam od Adriana ....ależ się będzie działo
aaa skusiłam się jeszcze na jedna róze od Kamili
masz ją
Małgosiu nic nie zrobiłam, czekają w workach na zmiłowanie moje....
Mam nadzieje ,ze jutro zacznę je sadzić
Helenko no co sie dzieje...zimnice tam masz jeszcze
Mów mów
U mnie juz została moze 1/3 sniegu
Jaguś no ja ez kiepska jestem w języku obrazkowym no...mam nadzieje ,ze Helenka baknie coś ...ale kumam ,ze ma dołka no
Marysia już mówi ludzik językiem
Jaga a u ciebie jak tam kochana ...ty chyba miałaś ostatnio najładniejsza pogodę poza Dolnym Śląskiem 
Grazynko wczoraj ograniczyłam sie do wywalenia sniegu z tarasu bo mnie wnerwiał,ale wystarczajaco sie namachałam...dzisiaj ubyło sporo sniegu...zrobiłam przeglad i wyłazi wszystko na potegę, najbardzeij ciesza mnie clematisy Arabella, super rosną po kilka pędów z sadzoneczki
Pati no otworzyłam i czekałam i co ...nie mam słońca przez cały dzień...gdzie ty je rzuciłaś no
Majeczka ...wczoraj to było czadowo
Małgosiu nic nie zrobiłam, czekają w workach na zmiłowanie moje....
Helenko no co sie dzieje...zimnice tam masz jeszcze
Jaguś no ja ez kiepska jestem w języku obrazkowym no...mam nadzieje ,ze Helenka baknie coś ...ale kumam ,ze ma dołka no
Uff, kamień z serca, zawsze jak wysylam roślinki, mam w oczach, że akurat ta paczka będzie na samym spodzie przygnieciona toną innych. Będziemy szaleć
Na jaką różę się skusilaś u Kamili, ja mam chęć na Strawberry Hill i tak myślę i myślę.....
- survivor26

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Widać zbyt mały entuzjazm gościl na Twej twarzy, bo wzięło i zawróciło...właśnie u nas jest z powrotem, choć padać miało
A wyjaśnij w prostych żołnierskich słowach, co robisz z obornikiem: tak na żywca pod róże dajesz? Mam kurzy granulowany, bym sypnęła, ale boję się, że korzenie poparzy
Moje róże pierwsze mają być w piątek za to jutro znienacka krzewy przyjadą 
A wyjaśnij w prostych żołnierskich słowach, co robisz z obornikiem: tak na żywca pod róże dajesz? Mam kurzy granulowany, bym sypnęła, ale boję się, że korzenie poparzy
-
Keetee

Beti ...paczucha cud mniód nie padakuj...ale wiem jak to jest ja tez tak mam , dzieci mi zawsz mówia ten tekst
Matko...co ty mi tu o jakiejs znowu truskawkowej ....nawet nie będe spogladac no
A skusiłam sie na Route 66 , bo mi sie w Filroses podobała straszliwiscie
Effcia kochana witaj witaj ...
a ty masz róze , bo nie pamietam
Agus ja dzisiaj taka jakas jestem w niedoczasie....i nawet nie miałam czasu na kawke ...no kruca bomba mało casu...
Dzionek minął fajnie ...tylko brak słońca ale wiosna postepuje
Z Flo..rózyce przyjada dopiero za tydzień ...wyrobie się do tego czasu z tymi co mam w chacie ...
Tadzik sorki , jutro nie zawiode...straszna sobie jakas zrobiłam gonitwe od rana
Aneczka oooo zakupy od Pana Marka, pamiętam jaka to radość , wielkie sadzonki w zwiększonej ilości
Ja bym otworzyła woreczki aby nie parowały i zaczekała spokojnie na sobotę, ale zobaczysz i ocenisz sama jak dostaniesz paczuchę,będę zaglądać i patrzeć czy już podskakujesz z radości 
Pat masz znowu słońce.,..osz ty szczesciaro
mieszam granulowany obornik w dołku przed posadzeniem róży....chyba jest okejos ,bo ładnie mi rosna rózyce tak posadzone 
Effcia kochana witaj witaj ...
Agus ja dzisiaj taka jakas jestem w niedoczasie....i nawet nie miałam czasu na kawke ...no kruca bomba mało casu...
Tadzik sorki , jutro nie zawiode...straszna sobie jakas zrobiłam gonitwe od rana
Aneczka oooo zakupy od Pana Marka, pamiętam jaka to radość , wielkie sadzonki w zwiększonej ilości
Pat masz znowu słońce.,..osz ty szczesciaro
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Dorotko witam w deszczowy wtorek, poranek piękny i słoneczny, a teraz leje jak z cebra
W sumie chyba dobrze, bo stopi trochę śniegu..... a jest go jeszcze całe morze 
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Doti , nie masz za co przepraszać
To ja wyjątkowo tak rano wstałem. Ból głowy o świcie wyrwał mnie z pieleszy
Nie zawsze mamy takie dni , że z kawką w szlafroczku można spacerować po ogrodzie.
Bywają i gorsze.
Nie zawsze mamy takie dni , że z kawką w szlafroczku można spacerować po ogrodzie.
-
JagiS

- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Moja ciotka, Panie świeć nad jej duszą mówiła: latasz, jak diabeł po sośnie
. Czyżby Cię znała
My Pomorzanie mamy wyjątkowe przody u Stwórcy. Cołki cas ciepło i słonecznie, aż głupio wobec tych bidoków zasypanych.
Świetną różyczkę sobie u Kamili machnęłaś, nie ma co
Moje przyjadą jutro, hura
.
Miłego ogródkowania - Jagoda
Świetną różyczkę sobie u Kamili machnęłaś, nie ma co
Miłego ogródkowania - Jagoda
-
Keetee

Aga jeśli chodzi o mój wtorek to zgadza sie deszczowy...słoneczka to u mnie nie było dzisiaj
Ale jest dosyc ciepło i sniegu ubywa systematycznie...jutro ponoc maja wszedzie byc burze....wiosenne
trzymaj sie ,juz niedługo i bedzie ciepło
Tadziu no
nie cierpiewstawac z bólem głowy....
o przez te zawirowania pogodowe...jutro szykujemy się na burze
wiosenne
Jaga taka miałas pogodę
cołki cas ciepło...no nie...a tak w ogóle to po jakiemu , po kaszebsku
No widzisz ...tak latałam dzisiaj ...a i jeszcze sobie polatam trochę musze przywiezione drewno poprzykrywac ...bo ponoc burze jutro będę...wiosenne
Jagus lece poczytac jakie to rózyczki zamówiłas...chyba sie wygadałas co
Fajnie ,ze i tobie się Route 66 podoba 
Tadziu no
Jaga taka miałas pogodę
- E@K66

- Od: 7 gru 2008, o 11:54
Witaj Dorotko ,nie nie mam różyczek.Na górce jest gliniasta ziemia a to nie słóży różom bo chorują , a mnie sie nie chce ciągle pryskać
A jak dajesz radę co do pogody ,ja juz mam takiego doła i jestem tak wykończona, ze jak wracam z pracy to padam na twarz
brak słońca robi swoje.
A jak dajesz radę co do pogody ,ja juz mam takiego doła i jestem tak wykończona, ze jak wracam z pracy to padam na twarz
-
Keetee

Effcia wiesz mimo tego sniegu o poranku i deszczu potem ....to nawet było całkiem znosnie....tzn ciepło
Jak zwykle połaziłam z nosem przy ziemi czy cóś nie wyłazi , i bardzo mnie ciesza clematisy, przyjeły sie wszysciutkie Arabellki ,wiec zapowiada sie niezły błękicik u mnie
Wnerwia mnie ta pogoda troche, myslałam ,ze jutro moze zacznę sadzić róże...a tu z kolei burze zapowiadają....
nie wiadomo czy ludziska nie beda miały jakich powodzi...ot taka gupia wiosna 
Effcia a kiedy ty watek otworzysz no....

Effcia a kiedy ty watek otworzysz no....

- Helios

- Od: 15 cze 2010, o 18:56
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Helenko co Ty rękawice bokserskie założyłaś?
-
Keetee

Dzieńdoberek....
U mnie ciepło i kosy treluja od jeszcze ciemnego ranka ...jak ja kochamte małe ,cudne ptaszyny
Nastawiam kawkę
U mnie ciepło i kosy treluja od jeszcze ciemnego ranka ...jak ja kochamte małe ,cudne ptaszyny
Nastawiam kawkę
- survivor26

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Ha! wiedziałam kiedy wpaść - akurat kawka się szykuje
U nas pochmurno i pół nocy lało ale to dobrze, bo ostatni śnieg zmyło i rzodkieweczki podleje
Miłego dnia i mam nadzieję, ze to słonko, co go u nas dziś nie ma, w końcu dojdzie do Ciebie