Ogród południa

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród południa

Post »

Tak , Kasiu , Krzysztof ma rację ...i mnie ten ciemiernik zastanowił ...to jest raczej wschodni/orientalny ...bo niger /biały , to on raczej nim nie jest .
Tak wygląda ciemiernik purpurascens - purpurowy

A tak ...ciemiernik wschodni -, kolejny .

Niger ma kwiaty białe ...pomimo nazwy ...
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22

Post »

;:oj ;:oj ;:oj
Jakie cudne..jakie wspaniałe widoki... ;:138
Niesamowicie się ucieszyłam..widząc takie pieknotki kolorowe..urzekające są..brak mi słów... ale oczy śmieją się same i serducho podskakuje na takie obrazki..Wspaniale masz, że możesz się nimi nacieszyć..to najlepsze lekarstwo..po tych szarościach okropnych..które musiałyśmy znosić w tym roku..
Cuda..cuda... ;:215
;:196
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2011, o 11:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu :wit wreszcie Cię znalazłem
Piękne pomidorki ;:196 a te czarne niesamowite ;:180 nie zostało Ci czasem kilka nasion?
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36

Post »

No, u Ciebie wiosna pełną parą! U mnie tak skromniutko zagląda. Ale to białe, paskudne na szczęście znika i nowe się nie pojawia. Dziś pod topniejącym śniegiem pokazały się krokusiki (niestety jeszcze nie kwitną), narcyzy i hiacynty. Ledwie wystają z ziemi, ale są. Zima im nie zaszkodziła, więc niebawem zakwitną. A ciemiernik cudny. Ja w tym szale zamówień spowodowanym śniegową depresją zamówiłam sobie takiego podwójnego różowego, ale jeszcze nie dotarła do mnie przesyłka. Ciekawa jestem czy faktycznie będzie miał podwójne kwiaty. Mojej siostrze w ubiegłym roku te zwykłe kremowe porozsiewały się po całym ogrodzie. Dostałam w spadku 3 sadzonki. :tan
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p
Od: 23 lis 2009, o 11:52

Post »

Super wiosennie już u ciebie i to jakie kolorki .
Awatar użytkownika
marzenaruda
200p
200p
Od: 7 paź 2012, o 11:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Kasiu
Szukaj, tylko dobrze, to może coś znajdziesz. ;:65
Mówią "kto szuka nie błądzi" :wink:
Nie mam swojego wątku, jak kiedyś założę( ale nie koniecznie) to nie zapomnę Cię zaprosić.
Fajna Pani wiosenka u Ciebie już jest.
Ja wczoraj usunęłam troszkę śniegu z kwiatuchów, bo mi ich szkoda, że się duszą pod tą pierzyną.
Powschodziły pięknie , ale co z nimi dalej to nie wiem, dzisiaj rano taki mróz ;:202 , że przykro patrzeć.
Pozdrawiam Marzena
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Słońce mi świeci od samego wschodu, więc miło spojrzeć za okno. Pójdę później poszukać nowych kwiatów w ogrodzie :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No to wiosenne pozdrowienia Ewcia :wit
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2011, o 00:05
Kontakt:

Post »

aguskac- Myśle, że szybciej wiosna do Ciebie przyjdzie, dziękuję za pochwały moich krokusików, czekam z niecierpliwścia jak rozkwitnie sę druga połowa mojej krokuskowej kolekcji :tan

anabuko1, iwona0042, ewa_rozalka- ;:180 dziewczynki, teraz tylko czekać na Tulipanki zostaje ;:108

oxalis- pomidorkami się częstuj ;:306 mnie kochana za każdym razem jak na nie zerkam ślinka leci :;230
takie tomatołki z cebulką, śmietanką do tego bułeczka i sniadanko 1 klasa ... się rozmażyłam, no musimy poczekać....
Moje Tamarillo czuje się podbudowane i pokazuje już pierwsze listki właściwe :tan
Kasiu goń ta zimę ;:134 u mnie już zero śniegu, ale wiatry zimny... może w weekedn rozwinę skrzydła

ewamaj66- Ewuś nie wiem co mam Ci powiedzieć, ;:134 niech idzie w diabły, i nie wraca do Bożego Narodzenia ;:108 mam nadzieję, że znalazłaś jakieś kwiatuszki w ogródku .

Jagodka- Dziękuję za karektę, zaraz nadrobię swój błąd ;:108

labka1- Kasiu, cieszę sie kochana , że podobają CI sie kolorki moich krokusików, sama już stęskniona byłam za kolorami, i każdy kwiatuszek do dla mnie wielka radość :tan
Masz racje, takie kolorki to najlepsze lekarstwo po tej wstrętnej zimie ;:3 ;:196

przemo1669- witam Ciebie :) nasionka kilka sztuk mi zostało, ale czy to nie za późno na wysiew, jak cos pisz na pw

KLEO1- ja już czuję zadowolona, dziś już po sniegu zostało tylko wspomnienie, tak więc prace ogrodnicze, ruszą pełną parą :) pwoli wyłaniają sie krokusiki, tulipanki, hiacynty troche słońca a cały ogród sie ukwieci :) A co do ciemerników mam różowego o jakim piszesz, ale chyba w tym roku nie zakwitnie :(

sylvia_sirena- ;:180 :wit

marzenaruda- czekam z niecierpliwościa na Twój wątek :)
u mnie ostatnio też w nocy było -3, naszczęscie sałata i rzodkiewka stoi jak zaczarowana:)
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Obrazek
Obrazek
Sałatka przetrwała miesiąc mrozów, co prawda w miejscu stoi, ale trochę ciepła i ruszy , przeżyła -13 więc już gorzej być nie może :;230

Obrazek

I rybki poczuły wiosnę :)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Kwitną przebiśniegi i krokusy mają pąki, pojawiły się liście orlików, złoci oraz kilku innych roślin. Ale zimno było i żaden z krokusów się nie rozwinął :(
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

UUU masz już sałatkę z własnej ziemi ;:180
Ja na razie własnych stóp jeszcze nie widzę jak chodzę po ogrodzie :wink:
:wit
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

U Was za zachodzie chyba teraz najcieplej, na Kaszubach dzisiaj było ok -10 oczywiście w nocy. Pięknie wszystko u Ciebie rośnie.
Awatar użytkownika
misia53
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2011, o 00:32

Post »

Kasiu ,doczekałaś się wiosny ,krokusy ,ranniki przebiśniegi i ciemiernik kwitnie,rybki pływają sałata rośnie tulipanki niedługo zakwitną to juz z górki zaraz następne zakwitną ;:215
Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

ewamaj66- Ewuś cierpliwości, kilka dni i się rozkwitną :)

drewutnia- sałatka jest jeszcze mała, przez ten miesiąc mrozów i tak cud, że wytrzymała :tan teraz trochę ciepła i będzie wyżerka :tan

Grazia- dziękuję, no jakoś w zachodniopomorskim zawsze cieplej, ale niedługo wszędzie będzie kolorowa wiosna :)

misia53- ;:180 , masz racje z dnia na dzień coraz więcej roślinek się pokazuje :tan

A o to moje wczorajsze zakupy :)

ObrazekPrimula vulgaris Balerina 'Cream'
Obrazek
ObrazekPrimula vulgaris Balerina 'Valentine' ;:167 ;:167 ;:167
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”