Chrapko- za oknem brr...a u mnie na parapetach na dobre zagościła wiosna ;)
Georgonija- Masz rację, wiosna już jest. Falling Stars - jego kolor na fotce oddany w jakiś 80%. Jeśli Masz standardowego fioletowego z biało-kremowym środkiem - ta odmiana własnie nazywa się Falling Stars.
Fiskomp- dziś rozkwitł jeden z Twoich skrętników...
Doromichu - dziękuję. H.incurvulę polecam Wszystkim Początkującym hojomaniakom. Rośnie szybko i już 10 - miesięczne sadzonki kwitną. Moja - w wieku 8 m-cy zakwitła pierwszy raz...
Kasiu1007- dziękuję. Wy Patrzycie, a ja wącham...
Tesiu39- skrętnikom pasuje taka pogoda, nie za dużo słońca i nie za wysoka temperatura. One taką aurę uwielbiają.
Sweety- ja mam to samo. Codziennie zaglądam na parapety, za okno staram się nie patrzeć za dużo.
AliWas- fiołeczek pstry będzie niebieski.
Ewu- zielone liście też są piękne. Ale mnie osobiście kwiaty cieszą bardziej, choć też uwielbiam liście fiołków, skrętników, hoi i innych ozdobnych z liści.
Arkadius121- u mnie teraz kwitnie pojedyńczymi kwiatami 6 albo 7 fiołków. Następne pączkują.
Aluniu- dziękuję.
Nika28- dziękuję.
Elciu1974- u mnie też szaro i brzydko. Wszyscy mają dość...
Trzeba się cieszyć kwiatami naszymi, bo poprawiają nam nastrój.
Dzisiaj wsadziłam do podłoża, ukorzenione dwie sadzonki h.multiflora:
Mam też nowość od
Neo01. Śliczna,
h. sunrise - Dziękuję za nią, kolejne chciejstwo hojowe spełnione, na zdjęciu po przesadzeniu do nowego podłoża:
A lista hojowych chciejstw jeszcze długa.
Jak pisałam wcześniej rozwinął się pierwszy kwiatuszek na skrętniku z wymiany, od Basi (Fiskomp). Oto Sen nocy letniej - to jego debiut u mnie. Kolor kwiatu jest ciemnofioletowy, aksamitny z żółtym środkiem. Zdjęcie nie oddaje jego koloru, cudny jest: