Działka nad Drwęcą - Christin - cz. IV
- christinkrysia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Działka nad Drwęcą - Christin - cz. IV
O jejku ... to z szybkości .
Do tego syropu po łyżce ziół a u góry zaraz poprawię.
Do tego syropu po łyżce ziół a u góry zaraz poprawię.
- christinkrysia
Działanie tych ziół jest najskuteczniejsze w ducie stąd taki zestaw, uzupełniają sie i wspomagają wzajemnie.
Ich podstawowym atutem jest działanie bakteriobójcze, dzięki czemu łagodzą zapalenie gardła, dając ulgę w bólu
Ich podstawowym atutem jest działanie bakteriobójcze, dzięki czemu łagodzą zapalenie gardła, dając ulgę w bólu
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
A ponadto jak człowiek sobie pomarudzi i ponarzeka ? jednym słowem uzewnętrzni to, co go nieco gryzie ? to od razu jakoś tak mu się lżej na duszy robi. 
Pozdrawiam!
LOKI

Pozdrawiam!
LOKI
- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mnie głównie śnieg gryzieLocutus pisze:A ponadto jak człowiek sobie pomarudzi i ponarzeka ? jednym słowem uzewnętrzni to, co go nieco gryzie ? to od razu jakoś tak mu się lżej na duszy robi.
Pozdrawiam!
LOKI

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Krysiu piękne te pisanki .Już niestety po świętach, a chyba w całej Polsce zamiast zielono to jest biało
Dzisiaj chociaż nie biegali z butlami czy wiadrami .Syropek sobie zanotowałam w razie czego zawsze może się przydać 

- marzena06
- Od: 4 cze 2008, o 22:01
Krysiu a syropek według Twojego przepisu właśnie roztacza przepiękny zapach w kuchni ,właśnie go robię bo moi panowie chyba za głośno śpiewali w święta

- Bufo-bufo
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
Krysiu jaki wdzięczny przepis podałaś na bolące gardło
Na zajęte zatoki dobra jest też parówka z ziół: 2 części koszyczków rumianku, , 1 część tymianku i 1 część liści szałwii.
Dopiero niedawno (dzięki zainteresowaniu osobą wspaniałego muzyka polskiego - Chopina) dowiedziałam się, że Francuzi podobnie jak Polacy to naród maruderów - osobiście nie lubię narzekać i słuchać też
Język francuski jest chyba stosunkowo trudny do nauczenia?

Na zajęte zatoki dobra jest też parówka z ziół: 2 części koszyczków rumianku, , 1 część tymianku i 1 część liści szałwii.
Dopiero niedawno (dzięki zainteresowaniu osobą wspaniałego muzyka polskiego - Chopina) dowiedziałam się, że Francuzi podobnie jak Polacy to naród maruderów - osobiście nie lubię narzekać i słuchać też

- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Chyba nie, fakt, że czasów maja od....duzo, ale posługuja się tylko kilkoma na co dzień. Gramatyka zblizona do naszej i spsób układania zdań. Łatwiejszy od niemieckiego i bardzo melodyjny.
- christinkrysia
mewa - Ewciu dziękuję
Locutus - Jureczku święte słowa ... wspaniale ujęta myśl
Podpisuję się po Twym postem obiema rękami.
Prawda jest taka ,że osobiście nie lubię narzekania i osób narzekających a do tego jeszcze ciągle na jedno i to samo nie robiąc nic dla poprawienia stanu danej rzeczy.
Zdarza się jednak,że sama też mam takie paskudne dni i na wszystko bym narzekała jednak świadomość tego stanu trzyma mój " język " w ryzach ...
JAKUCH - Jadziu dziękuję. Pisanki uwielbiam malować czy tez ozdabiać ale cos nie tak u mnie z czasem lub nie umiem wybierać rzeczy ważnych i ważniejszych aby mieć więcej czasu na ulubione hobby. Przepis na syrop w tym składzie naprawdę działa rewelacyjnie i warto o nim pamiętać jak tylko poczujesz pierwsze symptomy.
marzena06 - Marzenko skoro tak głośno Twoi panowie śpiewali to dobrze świadczy o gospodyni bo stworzyła wspaniałą atmosferę ugaszczając gości.
Syrop na pewno pomorze im wrócić do zdrowia choć lepszy w tym wypadku na krtań i struny byłby Plectranthus amboinicus.
Bufo-bufo - Oleńko czasami bardzo znane nam zioła potrafią czynić cuda ale koniecznie trzeba je stosować wg określonych zaleceń.
Parówkę na zatoki z rumianku, tymianku i szałwii znam ale w naszej rodzinie dziwnym zbiegiem okoliczności część osób jest uczulona na rumianek.
wielkakulka - Aniu to prawda, że język francuski jest bardzo melodyjny i lubię słuchać w tym języku piosenek.
Mój tatuś miała ładny głos i pięknie śpiewał , szczególnie w święta wracam wspomnieniami do rodzinnego stołu rozśpiewanego na kilka głosów.
Brak mi tego i atmosfery rodzinnego domu.
Za oknem nadal zima i tak ma być ponoć do połowy kwietnia ... przysłowie z 10.III sprawdzi się.
Skoro zima nadal trwa więc kontynuujemy dokarmianie ptaków.
Skończyły się kulki w domu, w sklepie także nie było więc ugotowałam kaszy, wymieszałam z margaryną, dodałam słonecznik i inne nasiona i poszliśmy na działkę.
Boziulku jak ciężko się szło , kawałek drogi ktoś przetarł przed nami a reszta to brnięcie w śniegu po kolana ...
Wróciliśmy do domu padnięci oboje .
Wreszcie zaniosłam domek dla pszczółek i kokony bo wszystko czekało na strychu.
Ciesze się ogromnie, że udało mi sie zrealizować w tym roku marzenie o swych pszczółkach murarkach - kokony dostałam od naszej Bożenki Bodzia3012

Potem była trzcina. cięcie na odpowiednie odcinki i wiązanie w pęczki.

Nie miałam żadnej koncepcji odnośnie domku dla nich więc trzcinki chciałam włożyć tylko w plastykowe butelki i podwiesić je w odpowiednie miejsca ale wpadł mi w oko taki pojemnik i zaczęło się kombinowanie ...

Jeszcze nie jest skończony ale to juz na miejscu dotnie się siatkę przymocuje ale najpierw ułoży pęczki i przymocuje całość do wierzby mandżurskiej.
To miejsce najbardziej mi odpowiada z racji miejsca i wysokości bo nie może przekraczać 2 m od ziemi.

Locutus - Jureczku święte słowa ... wspaniale ujęta myśl

Podpisuję się po Twym postem obiema rękami.
Prawda jest taka ,że osobiście nie lubię narzekania i osób narzekających a do tego jeszcze ciągle na jedno i to samo nie robiąc nic dla poprawienia stanu danej rzeczy.
Zdarza się jednak,że sama też mam takie paskudne dni i na wszystko bym narzekała jednak świadomość tego stanu trzyma mój " język " w ryzach ...

JAKUCH - Jadziu dziękuję. Pisanki uwielbiam malować czy tez ozdabiać ale cos nie tak u mnie z czasem lub nie umiem wybierać rzeczy ważnych i ważniejszych aby mieć więcej czasu na ulubione hobby. Przepis na syrop w tym składzie naprawdę działa rewelacyjnie i warto o nim pamiętać jak tylko poczujesz pierwsze symptomy.
marzena06 - Marzenko skoro tak głośno Twoi panowie śpiewali to dobrze świadczy o gospodyni bo stworzyła wspaniałą atmosferę ugaszczając gości.
Syrop na pewno pomorze im wrócić do zdrowia choć lepszy w tym wypadku na krtań i struny byłby Plectranthus amboinicus.
Bufo-bufo - Oleńko czasami bardzo znane nam zioła potrafią czynić cuda ale koniecznie trzeba je stosować wg określonych zaleceń.
Parówkę na zatoki z rumianku, tymianku i szałwii znam ale w naszej rodzinie dziwnym zbiegiem okoliczności część osób jest uczulona na rumianek.
wielkakulka - Aniu to prawda, że język francuski jest bardzo melodyjny i lubię słuchać w tym języku piosenek.
Mój tatuś miała ładny głos i pięknie śpiewał , szczególnie w święta wracam wspomnieniami do rodzinnego stołu rozśpiewanego na kilka głosów.
Brak mi tego i atmosfery rodzinnego domu.
Za oknem nadal zima i tak ma być ponoć do połowy kwietnia ... przysłowie z 10.III sprawdzi się.
Skoro zima nadal trwa więc kontynuujemy dokarmianie ptaków.
Skończyły się kulki w domu, w sklepie także nie było więc ugotowałam kaszy, wymieszałam z margaryną, dodałam słonecznik i inne nasiona i poszliśmy na działkę.
Boziulku jak ciężko się szło , kawałek drogi ktoś przetarł przed nami a reszta to brnięcie w śniegu po kolana ...
Wróciliśmy do domu padnięci oboje .
Wreszcie zaniosłam domek dla pszczółek i kokony bo wszystko czekało na strychu.
Ciesze się ogromnie, że udało mi sie zrealizować w tym roku marzenie o swych pszczółkach murarkach - kokony dostałam od naszej Bożenki Bodzia3012
Potem była trzcina. cięcie na odpowiednie odcinki i wiązanie w pęczki.
Nie miałam żadnej koncepcji odnośnie domku dla nich więc trzcinki chciałam włożyć tylko w plastykowe butelki i podwiesić je w odpowiednie miejsca ale wpadł mi w oko taki pojemnik i zaczęło się kombinowanie ...
Jeszcze nie jest skończony ale to juz na miejscu dotnie się siatkę przymocuje ale najpierw ułoży pęczki i przymocuje całość do wierzby mandżurskiej.
To miejsce najbardziej mi odpowiada z racji miejsca i wysokości bo nie może przekraczać 2 m od ziemi.
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Wydaje mi się że niepotrzebnie powiększyłaś otwory w siatce, ptaki mogą się dobrać do kokonów.
Pomysł na domek genialny, szczególnie podoba mi się zewnętrzna warstwa stylizowana na wiejską chałupkę.
Pomysł na domek genialny, szczególnie podoba mi się zewnętrzna warstwa stylizowana na wiejską chałupkę.

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Jak tu nie narzekać na śnieg, kiedy go wszędzie pełno
Boję się, co będzie, kiedy zaczną przychodzić zamówione rośliny. Wiosna też, na szczęście, w końcu przyjdzie 

- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Krysiu widzę, że już działasz
moje murarki jeszcze w altance , ale jak tylko stopi się śnieg to pojedziemy je wystawić

moje murarki jeszcze w altance , ale jak tylko stopi się śnieg to pojedziemy je wystawić

- Ewiczka52
- Od: 1 lut 2012, o 14:52
Krysiu
Wspaniały pomysł na domek dla pszczółek 

Pozdrawiam Ewula
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Przeczytałam, że warto rurki układać nierówno, jedna głębiej, druga z przodu. Pozwoli to pszczółkom zapamiętać, który teraz otwór obrabiają 
Piękna robota! Ja przed ptakami chronię w ten sposób, że trudno im sięczegokolwiek chwycić

Piękna robota! Ja przed ptakami chronię w ten sposób, że trudno im sięczegokolwiek chwycić

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6