Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 16

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 16

Post »

Hej Agusia....ja tez od rau po powrocie otrzepałam iglaki...mysle ,ze do dziisaj mogły by sie połamac...masakrycznie duzo tego białego ;:145
Ale ładnie jest :wink: Miłego swietowania
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hej Aguś, przybywam ze śmigusem dyngusem, ale widzę, że tu atmosfera lepienia bałwana.
Istne przerażenie w moich oczkach się odbiło. Media głosiły, że w centrum sypie, ale nawet w ostrzeżeniach internetewych nie pokazują tyle śniegi ile Ty masz na ogrodzie. U nas na szczęście tylko deszczowo było - paskudnie, bo paskudnie, ale zawsze to dalekie od znienawidzonego białego g***.
Trzymam kciuki za prace odśnieżające i jestem pełna nadziei, że jak juz wiosna strzeli to zapomnimy o okrucieństwach tej zimy.
Buziole okołowielkanocne!
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Wróciłam z otrzepywania nie tylko iglaków. Niestety dwa już leżały, musiałam też otrzepywać krzewy, ponieważ niektóre również zaczęły się pokładać, jedna dorodna hortensja bukietowa częściowo połamana, jak bardzo to się okaże kiedy zniknie śnieg? Brodząc w tym śniegu kozaki okazują się być za krótkie. W niektórych miejscach pod płotem mam śniegu do połowy uda. Pług rano przejechał i utworzył zaspę wysokości około 1 metra, chłopaki odkopują, bo jutro nie wyjedziemy. Tymczasem na Żabiej Łące znów gęsto sypie...
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Bogusiu, u mnie są identyczne okoliczności pogodowe... i wciąż dosypuje gęsty śnieg! To jakaś klęska :(
I ja musiałam otrzepać wszystkie dosłownie rośliny... nawet liściaki były rachitycznie powyginane lub leżały na ziemi...
Oto obrazki z wczorajszej nocy:
Obrazek

Obrazek
...ten iglak na zdjęciu to bynajmniej nie świerk, a kolumnowy jałowiec... trzeba było mu pomóc!

Obrazek

Ewa, dziękuję za odwiedziny, choć okoliczności jakoś nie nastrajają do radosnego nastroju... u nas wciąż sypie, a ogrodu nie widać spod niego... musimy za niedługo zabrać się za odśnieżanie podjazdu, żeby móc jutro wyjechać... zapewne wieczorem czeka nas powtórka...
Oglądam właśnie zdjęcia z początku marca, gdzie byłam po pierwszych porządkach w ogrodzie, a śniegu nie było w ogóle... Byleby do wiosny!
Dorotko, dobrze, że pozrzucałaś śnieg z krzewów - masakryczna ilość tego jest i bardzo ciężkie to białe g*... Ładnie powiadasz? No może przyznałabym Ci rację, ale w grudniu...
Różo, obrazy za oknem absolutnie nie wskazują na Wielkanoc...
Ewo, my musieliśmy otrzepać ten śnieg... inaczej byłoby po roślinach!
Asiu, ja wiem, że ta zima kiedyś musi się skończyć... jesteśmy nią już wykończeni!
Gosiu, nie mogę się doczekać nowego odcinka! :) Bardzo stęskniłam się za tym serialem, a nowy sezon zapowiada się przeciekawie :)
Justi, popatrz, na 1 kwietnia miało być tak pięknie... zima igra z nami na cienkiej strunie...
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Aga, aż się boję co u mnie ;:202 ;:145
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

No powiedz ,ze ta twoja zima nie wyglada pięknie..szczególnie na tych podświetlonych fotach ;:333
Damy rade...zaciśniemy zęby i przetrzymamy gadzinę ;:4 Ja to mam mało otrzasania...a i tak ze sniegiem w butach wróciłam...wy mieliscie pewnie kupę roboty....
x-ag-a
---

Post »

Kasiu, u Ciebie tak jak u nas... całe mnóstwo śniegu i wciąż pada...
Doris, zgadzam się, że piękna zima może mieć swój urok... ale na Boga, nie takie ilości w kwietniu! Właśnie wróciliśmy z ośnieżania... maszyna nie dawała rady, a łopata wykańczała... śnieg jest bardzo mokry i przez to strasznie ciężki...
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aga, widoki z Twojego ogrodu wprowadziły mnie w osłupienie :shock:
Tyle śniegu nie ma nawet w Bieszczadach...
My już prujemy do chaty, w kierunku A2 na razie śniegu niewiele, ale im dalej na zachód... ;:222
Anyway..
Miłego świętowania przy wielkanocnych smakołykach ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-ag-a
---

Post »

Kasiu, pozdrawiam świątecznie i życzę bezpiecznej drogi do domu... tu jest absolutny paraliż, nie jestem przekonana, że wyjadę jutro ze swojej wsi... śniegu jest ogrom, jak widzisz na zdjęciach, i cały czas sypie. Sąsiedzi, którzy niedawno wrócili, nie mogli się dostać do domu - najpierw trzeba było chwycić za łopatę. Jest nieciekawie!
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Aguniu u mnie już nie sypie ,ale M dopiero teraz uporał się z podjazdem i wyjechał na zasypana doszczętnie drogę ...spalanie kalorii pierwsza klasa ;:306 A tak na poważnie mam dosyć :?
Niebo jest błękitne ,ale śnieg wcale się nie topi ;:185
A najgorsze ,ze wieczorem znów ma sypać i to obficie ;:222
Buziaki !!
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
bunia79
500p
500p
Od: 25 cze 2012, o 23:27

Post »

Pozdrawiam cieplutko, właśnie skończyłam czytać wątek. Masz przepiękny ogród (nawet na ostatnim zdjęciu, chociaż akurat takiego widoku nie zazdroszczę)!!
Pomysły wspaniałe, ideał po prostu ;:63. U mnie na Podkarpaciu dużo, dużo lepiej, tylko błoto po kostki, ale śniegu ubywa, to i w centrum będzie lepiej!Trzeba myśleć pozytywnie (codziennie sobie to powtarzam, bo i tak na taką pogodę wpływu nie mamy), i oby do przodu!!!
Myślę, że kiedyś będziemy wnukom o takich świętach opowiadać (zdjęcia są, to może uwierzą) :D
Życzę rodzinnych, spokojnych Świąt i dużo. dużo zdrówka. Bogusia
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-ag-a
---

Post »

Danusiu, nas czeka wieczorem powtórka z rozrywki... cały czas dosypuje!
Jesteśmy już po świątecznym obiedzie, poprawimy niedługo kawą i sernikiem kajmakowym, a potem idziemy to zrzucać przy łopacie... jak pokazałam Mamie polski świat przez Skype'a, to przecierała oczy ze zdumienia!
Buniu, dziękuję za odwiedziny oraz to, że chciało Ci się czytać wątek... ta część w sezonie ogórkowym jest taka nijaka... niby dużo się mówi o planach, jakie chcemy realizować wiosną, ale wciąż nic z nich nie ma, bo cały czas pogoda utrudnia a wręcz uniemożliwia działanie...
Mam szczerą nadzieję, że to ostatni atak zimy i że niedługo będziemy się mogli cieszyć soczystą wiosenką.
Powiadasz, że na Podkarpaciu błoto? Obawiam się, że tu długo go nie zobaczymy - są zaspy do ud!
Pozdrawiam Cię serdecznie i dziękuję za miłe słowa pod adresem mojego ogrodu - bardzo budujące!

Może trochę zieleni schyłku lata na otarcie łez (wiem, to wszystko już było...):
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Śnieżny świat piękny, szczególnie te wieczorne zdjęcia, ale zdecydowanie wolę ostatnie zdjęcia.
Ja odśnieżałam po śniadaniu. Wróciłam calusieńka mokra. Wszystko teraz się suszy.
A mój m. chodzi i woła Idzie zima ;:306
Już jesteśmy po pierwszym odcinku ;:333

A ja Wam mówię Idzie wiosna ;:3
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35

Post »

Na zachodzie deczko cieplej, zdecydowanie idzie wiosny, zajrzyjcie do mnie ;:138
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Łałłłł....... Aguniu ale piękne fotki zapodałaś ;:180 - szczególnie przy tej aurze za oknem. Cud, miód i malina.
Zresztą jak zwykle.
Miłego świętowania ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”