Rabatki Konstantego część 5
Re: Rabatki Konstantego część 5
Ewuś u mnie -11 st i ja już wszystkie włosy z głowy powyrywam sobie, jak dalej ta zima trwać będzie
.....moje zające z pisankami w oknie wyglądają idiotycznie, aaaa na tarasie mam już leżaki wystawione.....no nie wiem czy się śmiać, czy płakać 
- EwkaEs
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
To już poświęcona? ja też zrobiłam palmę
I nie chcę oglądać zimowych pejzaży
I nie chcę oglądać zimowych pejzaży
- EwkaEs

Masko-obie drogi na Srebrną Gorę białe,wolę tam schodzić w dół lasem jak pochodzić oblodzoną drogą między winnicą,palma poświęcana o 6 rano,dlatego musiała być na miejscu już w sobotę.. Barwinku w lesie ani śladu!Kopałam pod śniegiem i nic.Czym ja koszyczek ze święconym przystroję,zapach bukszpanu jest dla mnie nie do przyjęcia.
Forsycja między oknami skrzynkowymi zakwitła po tygodniu w wodzie.
Zwartnice w chłodzie kuchni ani myślą rozwijać pąków,za to hiacynty chętnie.Biały prawie nie pachnie,niebieski za to woniał upojnie wymuszając otwieranie okien na długo.
Forsycja między oknami skrzynkowymi zakwitła po tygodniu w wodzie.
Zwartnice w chłodzie kuchni ani myślą rozwijać pąków,za to hiacynty chętnie.Biały prawie nie pachnie,niebieski za to woniał upojnie wymuszając otwieranie okien na długo.
- Maska

- Kontakt:
Ewo ja wiem, w którym miejscu rośnie mi barwinek, a w innym mam doniczkę z dość dużym barwinkiem - kopałam w tym zmrożonym śniegu i za nic nie mogłam się dokopać. W końcu natrafiłam na końcówki, ale zmrożony łamie się. Może przed sobotą zejdzie trochę tego śniegu. Chociaż dzisiejszy dzień pochmurny i mroźny nie robi nadziei. Twoja palma daleką drogę przeszła 
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewo - nie bądź naiwna, one przetrwają wybuch atomowy. Są niezniszczalne....tak uważamEwkaEs pisze:Ambo-nornice myślisz przetrwały taki początek wiosny?Może zahibernowane.
- Priam
- Przyjaciel Forum

- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Miałem nagietki PINK SUPRISE i RATIO - niestety w obu przypadkach byłem zawiedziony. Wyszła podstawowa odmiana - pomarańczowa. Może Ty lepiej trafiłaś ;)
- Aza

- Od: 10 lut 2008, o 18:33
Ewo pada dziś znowu mocniej i widać to zwłaszcza,ze muszę odśnieżać. Pisanki wykonałam podobnie jak w zeszłym roku za pomocą owijek z Biedronki tylko z innym wzorem. MAM JUŻ DOŚĆ ZIMY.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Zajec wysiaduje jajka o tak wszystko sie zmienia i palma na śniegu sobie leży zamiast na zielonej trawce
Niestety to nic do śmiechu .Najbardziej jestem ciekawa jakie będą efekty jak puszczą mrozy jak będą wyglądać rośliny .Może wśród róż będzie naturalna selekcja
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Sądzę, że wszystko przetrwało dobrze tą zimę.
U mnie spod śniegu wychodzą kwitnące już krokusy.
Będzie dobrze.
U mnie spod śniegu wychodzą kwitnące już krokusy.
Będzie dobrze.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Maska

- Kontakt:
Ewo w B. fruwa białe w powietrzu, na termometrze -5 o 6 rano ale przebijają się promienie słoneczne! Dobrego czwartku !
- EwkaEs

Masko-podobno niektóre bociany nadciągają i zawracają!Chrzan udało mi się kupić-proste grube laski,może ktoś ma plantację pod folią,może w cieplejszym rejonie naszego kraju? Tutaj i z kilofem byłoby trudno ukopać.Białe pierzaste fruwają w powietrzu,wiatr.

Kogro- też jeden krokus się pokazał,a nawet w słońcu rozwinął,żółty.
Rozsada (bazylia sałatowa i cytrynowa,pomidorki czereśniowe)czeka na przepikowanie po świętach. Truskawki wzeszły aż dwie.
Naraz kwitnie mi ogniście rudy wielkanocnik i biały grudnik(poprzednie kwitnienie w listopadzie pod koniec).

Ambo-niech Twe nornice pójdą na Kargulowe Pole i nie wrócą!W Podwórkowym ich nie ma,tu ryje jedynie duży pies,nie mój.
Wielkakulko i Rozo 333-dziękuję za własnoręcznie wykonane kartki świąteczne oraz życzenia.
Olgo(Ogród Azy)-nie dziwię się twej niechęci do zimy,szczególnie zimy śnieżnej i mroźnej na wiosnę.Ja część jajek barwię w łuskach cebuli(czerwoną mam także),część w modrej kapuście,przepiórcze tylko gotuję bez koloryzacji.
Jadziu-Jakuch- selekcji wśród róż Ci nie życzę,wiem jak je kochasz wszystkie.Ja mam jedną jedyną różę i mam nadzieję,że mi przetrwa.
Priamie-mieliśmy zeszłego roku Radio i Promyk(karłowe) z `Polanu,były pomarańczowe jak być miały,a nowości zobaczymy,Santana będzie cytrynowo żółty z brązowym środkiem,chciałoby się by Deja vue i Różowa Niespodzianka od Legutki też były w zapowiadanym kolorze.

Kogro- też jeden krokus się pokazał,a nawet w słońcu rozwinął,żółty.
Rozsada (bazylia sałatowa i cytrynowa,pomidorki czereśniowe)czeka na przepikowanie po świętach. Truskawki wzeszły aż dwie.
Naraz kwitnie mi ogniście rudy wielkanocnik i biały grudnik(poprzednie kwitnienie w listopadzie pod koniec).

Ambo-niech Twe nornice pójdą na Kargulowe Pole i nie wrócą!W Podwórkowym ich nie ma,tu ryje jedynie duży pies,nie mój.
Wielkakulko i Rozo 333-dziękuję za własnoręcznie wykonane kartki świąteczne oraz życzenia.
Olgo(Ogród Azy)-nie dziwię się twej niechęci do zimy,szczególnie zimy śnieżnej i mroźnej na wiosnę.Ja część jajek barwię w łuskach cebuli(czerwoną mam także),część w modrej kapuście,przepiórcze tylko gotuję bez koloryzacji.
Jadziu-Jakuch- selekcji wśród róż Ci nie życzę,wiem jak je kochasz wszystkie.Ja mam jedną jedyną różę i mam nadzieję,że mi przetrwa.
Priamie-mieliśmy zeszłego roku Radio i Promyk(karłowe) z `Polanu,były pomarańczowe jak być miały,a nowości zobaczymy,Santana będzie cytrynowo żółty z brązowym środkiem,chciałoby się by Deja vue i Różowa Niespodzianka od Legutki też były w zapowiadanym kolorze.
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Ależ żarówiasty ten kolor.
Bije po oczach ostro.
Ale zaraz i człowiek więcej energii czuje.
Bije po oczach ostro.
Ale zaraz i człowiek więcej energii czuje.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- teresat

- Od: 2 lip 2008, o 22:02
To u Ciebie Ewo kwitły jednocześnie wielkanocniki i grudniaki?
Pomarańczowy jest prześliczny.
Pomidorki jakie duże
Pomarańczowy jest prześliczny.
Pomidorki jakie duże
- wielkakulka

- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Powiedzcie mi czym się różnią, oprócz pory kwitnienia?teresat pisze:To u Ciebie Ewo kwitły jednocześnie wielkanocniki i grudniaki?