30 - metrowe maleństwo
- justi177
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: 30 - metrowe maleństwo
Oczywiście chata dodaje smaczku, ale równie dobrze będzie wyglądać taki zestaw przy nowoczesnej, prostej bryle domu mieszkalnego
....myślę, że nawet przy budynkach róznych instytucji...
fajny efekt, naprawdę.....
Pozdrawiam
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Jejciu Bozka jaka Ty jesteś zacharowana....odpocznij i zajrzyj na chwilkę
U mnie słoneczjko z rana ...sliczne, poza tytm Charisma i Sumatra sie powoli otwierają....
Miłego dziona
U mnie słoneczjko z rana ...sliczne, poza tytm Charisma i Sumatra sie powoli otwierają....
Miłego dziona
Bożka zarwałam pół nocy czytając Twój wątek. Na tak maleńkim kawałku stworzyć tak cudny ogród to mistrzostwo świata.Brak mi słów uznania dla tego co stworzyłas. Robisz wspaniałe zdjęcia,pokazujesz piękne rośliny. Hippeastry mnie zachwyciły, każdy ładny na swój sposób. Z sukcesem dbasz o swoje rośliny.No to się pozachwycałam. 
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
Witajcie!
Ale mamy piękną zimę tej wiosny
Syberyjskie mrozy i śnieg po uda... Na szczęście mam dużo pracy i to chyba mnie trzyma przed całkowitą depresją... Chociaż z drugiej strony, gdyby nie praca, to już leciałabym gdzieś w stronę słońca, żeby wygrzać zmarznięte kości i naładować baterie. Czy ktoś zna odpowiedź na pytanie: jakie będą święta? Żebym przez pomyłkę karpia nie kupiła
Tydzień temu byłam w rezerwacie "Śnieżycowy Jar" niedaleko Poznania. Na początku marca pokazały się tam pierwsze kwiaty śnieżycy wiosennej, niestety powrót zimy skutecznie zahamował ich rozwój... Nie zobaczyłam ani jednej śnieżycy, wszystko przykryte gruba warstwą śniegu...
Dzisiaj trochę się ożywiłam, bo słońce się pokazało! Chociaż tyle dobrego... Niestety temperatura minusowa i nie chce mi się nawet oglądać ogródka... Widzę przez okno, że spadający z dachu śnieg połamał mi pęcherznicę, którą prowadziłam na pniu i ogołocił z jednej strony tuję...
Kilka dni temu natkęłam się w necie na hasło POMAGAJ WIOŚNIE - JEDZ ŚNIEG
Może się przyłączymy 
Dorotko Chata jest rewelacyjna i te hortensje podkreślają jej urodę
Zaraz do Ciebie wpadnę na kawę i kwitnące hippeastrum
Mam nadzieję, że nie spóźniłam się na kwitnienie...
Ilonko Zarażaj się , zarażaj! To przyjemna choroba! Tylko niestety nie idzie w parze z pustką na parapetach
Czekam na pomysły inspirowane kompozycją ze zdjęcia. Hakonechloa jest piękna, pasowałaby idealnie!
Ewa jaką miałaś koncepcję? Coś z hortensjami?
justi177 cała przyjemność po mojej stronie
Kasiu u Ciebie hortensje są też pięknie wkomponowane i pasują idealnie do ogrodu
Mufka Witaj
i dziękuję za odwiedziny! Jeśli chodzi o hippeastrum , to mam swoich faworytów, ale lubię wszystkie!
czar_na Witaj u mnie
Cieszę się, że podoba Ci się aranżacja mojego wnętrza domowego. Zawsze miałam zamiłowania do ludowizny i nie byłabym sobą, gdybym nie miała coś w jej deseń w domu.
anabuko1 Dziękuję
za chwile wstawię kilka nowych do podziwiania
Arkadius no dość już tych pochwał, bo czerwienię się okropnie
jeśli chodzi o zdjęcie z chatą, to rzeczywiście podkreśla ona całą kompozycję roślinną i oczywiście odwrotnie. Idealnie jest to dopasowane... Ale zgadzam się z justi177, że taki duet roślinny pasuje do stylu nowoczesnego, do metalu, do betonu, do prostych brył jak również do drewna, wikliny i stylu wiejskiego. To takie uniwersalne połączenie
juliannaWitaj u mnie
Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa
Mam nadzieję, że niebawem będzie okazja do pokazania wiosennego oblicza roslin ogrodowych
a nie tylko domowych parapetów...
A tymczasem zamęczę Was kolejnymi kwitnieniami hippeastrum
Chociaż te kwiaty dają mi odrobinę radości
No i doczekałam się pierwszych nasion z krzyżówki Charisma x Swett Nymph, czekają na wysianie.

Ale mamy piękną zimę tej wiosny
Tydzień temu byłam w rezerwacie "Śnieżycowy Jar" niedaleko Poznania. Na początku marca pokazały się tam pierwsze kwiaty śnieżycy wiosennej, niestety powrót zimy skutecznie zahamował ich rozwój... Nie zobaczyłam ani jednej śnieżycy, wszystko przykryte gruba warstwą śniegu...
Dzisiaj trochę się ożywiłam, bo słońce się pokazało! Chociaż tyle dobrego... Niestety temperatura minusowa i nie chce mi się nawet oglądać ogródka... Widzę przez okno, że spadający z dachu śnieg połamał mi pęcherznicę, którą prowadziłam na pniu i ogołocił z jednej strony tuję...
Kilka dni temu natkęłam się w necie na hasło POMAGAJ WIOŚNIE - JEDZ ŚNIEG
Dorotko Chata jest rewelacyjna i te hortensje podkreślają jej urodę
Ilonko Zarażaj się , zarażaj! To przyjemna choroba! Tylko niestety nie idzie w parze z pustką na parapetach
Czekam na pomysły inspirowane kompozycją ze zdjęcia. Hakonechloa jest piękna, pasowałaby idealnie!
Ewa jaką miałaś koncepcję? Coś z hortensjami?
justi177 cała przyjemność po mojej stronie
Kasiu u Ciebie hortensje są też pięknie wkomponowane i pasują idealnie do ogrodu
Mufka Witaj
czar_na Witaj u mnie
anabuko1 Dziękuję
Arkadius no dość już tych pochwał, bo czerwienię się okropnie
juliannaWitaj u mnie
A tymczasem zamęczę Was kolejnymi kwitnieniami hippeastrum
No i doczekałam się pierwszych nasion z krzyżówki Charisma x Swett Nymph, czekają na wysianie.

- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tez mam posadzone w rzadku - bo rzedu nazwac tego nie mozna - Anabelle ale bez traw i teraz czekam na efekty jak na zdjeciu.
- Rewi
- 1000p

- Od: 17 lip 2012, o 11:50
- Kontakt:
Robi wrażenie niezła kolekcja i bardzo ładne okazy 
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
- Mufka

- Od: 11 lut 2009, o 20:02
Ślicznościowa ta Twoja kolekcja ! Jak tak dalej pójdzie zacznę rozglądać się za kupnem choć jednego 
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Bozuniu, hipki cudowne
Moje jeszcze śpią
Może obudzą się wraz z wiosną?
Trzymaj się ciepło i uszy o góry, wiosna musi kiedyś przyjść
Moje jeszcze śpią
Trzymaj się ciepło i uszy o góry, wiosna musi kiedyś przyjść
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Bożenko....damy radę do wiosny tylko krok
Hipek Sumatra....cudo
Hipek Sumatra....cudo
- renzal

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Kwiatki śliczne, ja mam tylko dwa i już kończą kwitnienie. 
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
-
evluk

- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Kontakt:
Bożenko=przepiękne kwitnienia
Niezła kolekcja już powstała...
Oglądać takie cuda-nigdy dość
Oglądać takie cuda-nigdy dość
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
i faktycznie jest co podziwiać,kwiatuszki przepiekne,i jakie cuudnee kolorki 
Pozwólcie, że podziękuję Wam zbiorowo za odwiedziny i zachwyty nad moją kolekcją
Robi się już niebezpiecznie, miejsca w mieszkaniu brakuje, bo one są wszędzie
Wpadłam tylko na chwilę pozdrowić niedzielnie, bo właśnie wybieram się na wycieczkę do rezerwatu, o którym wspominałam wyżej - Śnieżycowy Jar. Może napotkam jakąś śnieżyczkę... Mróz w nocy był bardzo duży, o godz. 1 było -14, teraz temperatura dobija do zera i świeci słońce.
Wczoraj popikowałam lobelię i heliotrop.
Przedstawiam także moją kobeę
Sztuk 8, na razie mała... Normalnie stoi na parapecie i zasila się słońcem ( jeśli jest
)

Wpadłam tylko na chwilę pozdrowić niedzielnie, bo właśnie wybieram się na wycieczkę do rezerwatu, o którym wspominałam wyżej - Śnieżycowy Jar. Może napotkam jakąś śnieżyczkę... Mróz w nocy był bardzo duży, o godz. 1 było -14, teraz temperatura dobija do zera i świeci słońce.
Wczoraj popikowałam lobelię i heliotrop.
Przedstawiam także moją kobeę

- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Bozuniu, kobea rośnie jak na drożdżach! za tydzień będzie miała pół metra
Ale uważaj kochana, 8 sztuk jest w stanie zarosnąć nie tylko Twoje maleństwo, ale i cały dom łącznie z piętrem
Miłej niedzieli, mam nadzieję, że dzisiaj nie pracujesz
Ale uważaj kochana, 8 sztuk jest w stanie zarosnąć nie tylko Twoje maleństwo, ale i cały dom łącznie z piętrem
Miłej niedzieli, mam nadzieję, że dzisiaj nie pracujesz