Stasiu (stasia_ogrod)! Udało się i to dzięki forum. Namierzyła i to całkiem niedaleko Ani (akl62)
Mileno (Mandragora)! Dzięki za rozszyfrowanie odmiany mojego bluszczu. Golden Starling
Kasiu (robaczek_Poznań)! Żeby to było takie proste... Ale mam nadzieję na wiosnę choć z nadejściem świat, bo po świętach ów eM miał mi pomóc w cięższych pracach w ogrodzie. Jak wiosna nie zdąży, to zostanę z tym sama
Aniu (akl62)! Straszne dzięki za namiary na ranniki
Krysiu (Christinkrysia)! Bella rośnie w ziemi, bo taką ją kupiłam. Poza tym zauważyłam, że w ziemi hoye rosną równie dobrze, więc po co zmieniać coś, co jest dobre. Już się cieszę na jej kwitnienie, ale nie chcę zapeszyć. Kalamondynka to świeży zakup, więc nie umiem Ci odpowiedzieć, ile musi minąć czasu, by zakwitła. Myślę, że raflezja będzie umiała odpowiedzie i na to pytanie

Poradziłam się i zdecydowałam się ją uwolnić. Teraz ma pokrój drzewka. Według mnie tak powinno być.

Pokaże Wam także moje sadzonki m.in. na taras i balkon. Nie wszystkie, bo jest ich trochę...
Fuksje Sadzonki dostałam od Kasi (Kubasi). Ukorzeniły się tylko 4 odmiany, ale wyglądają według mnie (przynajmniej trzy) bardzo dobrze. Jakie to odmiany, to się okaże

Koleusy Część to sadzonki z moich zeszłorocznych. Część to prezenty od forumek

Złocienie To sadzonki z moich zeszłorocznych: białego, białego pełnego i różowego. Część nie przetrwała, ale kilka i owszem.

Oleandry. Największy to mój zeszłoroczny. A dwa maluchy są od Moni (Niunia 1981) i Igora.
[/URLRuszyły już także: psianka i passiflora
[url=http://www.fotosik.pl]

Pomieszcze gospodarcze zastawione jest donicami. Są tam także wsadzone w donice bulwy i karpy, które w oczekiwaniu na wiosnę zaczęły puszczać kiełki. To m.in. begonie, orliki, liliowiec, irysy, tawułka, apagantusy, alstromeria, calla Picasso, hosty i jeszcze parę innych

Zasiewy kiełkują w łazience, ale potem trafiają do gabinetu. Również po pikowaniu...

Jak widzicie, przygotowania do wiosny trwają, tylko ona nam się coś ociąga