Wiosna...tuż, tuż w wiejskim ogrodzie
-
Keetee
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wiosna...tuż, tuż w wiejskim ogrodzie
Marysiu Dzięki za dopalacze ...a ten motylek
Damy rade juz niedługo i będzie wiosenka 
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj,Marysiu
O bardzo podoba mi się Twoja pociecha,taka ładna,żywa,kolorowa i skąpana w słońcu
faktycznie dobre rozjaśnienie dzisiejszego dnia
Bo na dworze znowu zimno ,biało i ponuro,a jeszcze mrozy nadają
Miłego dnia
O bardzo podoba mi się Twoja pociecha,taka ładna,żywa,kolorowa i skąpana w słońcu
Bo na dworze znowu zimno ,biało i ponuro,a jeszcze mrozy nadają
Miłego dnia
Dzięki Marysi mamy znów słońce! I to takie lenie, uśmiechnięte. Jeszcze trochę cierpliwości i nie tylko przez ekran komputera będzie można sobie takie obejrzeć.
- konwalia12
- 1000p

- Od: 24 lut 2012, o 19:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj!
Wspaniale mi się "spacerowało" po Twoim ogrodzie
jest śliczny, dopieszczony... i potrzebuje słońca tak jak każdy inny, a słońca brak. W dodatku jeszcze tyle śniegu gruchnęło niewiadome po co i komu!
A za tydzień już kalendarzowa wiosna..
Masz ogromną liczbę goździków... WOW
Wspaniale mi się "spacerowało" po Twoim ogrodzie
A za tydzień już kalendarzowa wiosna..
Masz ogromną liczbę goździków... WOW
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Słoneczko mam prześliczne od kilku dni-im śliczniej w dzień, tym zimniej w nocy. Nie wiem, czy się opłaci skórka za wyprawkę 
uwielbiam słoneczniki przede wszystkim w wersji dekoracyjnej , ale poskubać też lubię 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Małgosiu jak trafię w B. szklarenki to na pewno kupię! W Ldl też kiedyś bywały, ale tym razem nie
Dorotko damy, bo musimy ale chyba pierwszy raz potrzebowałam jakiegoś dopalacza, żeby wystartować ! Jeszcze tak nie było, może dlatego że czekamy na wiadomości o Eli
Aniu okazuje się, że nie tylko ja potrzebowałam rozjaśniacza dnia
Witam Cię smutno bez Twojego wątku
Oj Olgo Droga nawet nie wiesz jak chciałabym spędzać godziny w ogrodzie dotlenić się ! Popracować aż do bólu!
Aniusiu witam Cię serdecznie w moim ogrodzie i dziękuje za pochlebne słowa, ale daleko mu do takiego jak mówisz. Jeszcze wiele pracy muszę włożyć i wysiłku ale na pewno będę go dopieszczać
Limanowa - to prawie sąsiadka!
Ewo mewo niestety Ewa majowa ma rację słońce znaczy mróz w nocy!
Iwonko nie wyobrażam sobie lata bez słoneczników a szczególnie na wsi. Na ogół zjadają je ptaki ale przecież umilają nam dzień. Te na zdjęciu dostałam nasiona z USA wyrosły ogromne (ok.3 m) dość późno dojrzały i niestety nasiona były marne, a badyle cięłam piłką do drewna
Dorotko damy, bo musimy ale chyba pierwszy raz potrzebowałam jakiegoś dopalacza, żeby wystartować ! Jeszcze tak nie było, może dlatego że czekamy na wiadomości o Eli
Aniu okazuje się, że nie tylko ja potrzebowałam rozjaśniacza dnia
Oj Olgo Droga nawet nie wiesz jak chciałabym spędzać godziny w ogrodzie dotlenić się ! Popracować aż do bólu!
Aniusiu witam Cię serdecznie w moim ogrodzie i dziękuje za pochlebne słowa, ale daleko mu do takiego jak mówisz. Jeszcze wiele pracy muszę włożyć i wysiłku ale na pewno będę go dopieszczać
Ewo mewo niestety Ewa majowa ma rację słońce znaczy mróz w nocy!
Iwonko nie wyobrażam sobie lata bez słoneczników a szczególnie na wsi. Na ogół zjadają je ptaki ale przecież umilają nam dzień. Te na zdjęciu dostałam nasiona z USA wyrosły ogromne (ok.3 m) dość późno dojrzały i niestety nasiona były marne, a badyle cięłam piłką do drewna
- zielonajagoda

- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Cóż, tylko pięknymi kwiatami możemy sobie rozjaśniać tą pogodę za oknem, piękne są
Marysiu, czy stratyfikowałaś nasiona powojnika tanguckiego przed wysianiem? Tak jest napisane na opakowaniu, ale nie przypominam sobie żebyś pisała że to robiłaś. Kupiłam jeszcze raz mandżurskiego, świeże nasiona i skusiłam się na nasiona lilaka amurskiego i kilka innych.
Marysiu, czy stratyfikowałaś nasiona powojnika tanguckiego przed wysianiem? Tak jest napisane na opakowaniu, ale nie przypominam sobie żebyś pisała że to robiłaś. Kupiłam jeszcze raz mandżurskiego, świeże nasiona i skusiłam się na nasiona lilaka amurskiego i kilka innych.
hehe w stanach podobno wszystko jest większe , więc i słonecznikiMaska pisze: Iwonko nie wyobrażam sobie lata bez słoneczników a szczególnie na wsi. Na ogół zjadają je ptaki ale przecież umilają nam dzień. Te na zdjęciu dostałam nasiona z USA wyrosły ogromne (ok.3 m) dość późno dojrzały i niestety nasiona były marne, a badyle cięłam piłką do drewna
u mnie słoneczo prawie wszystko białe rozpuściło , ale do ogródka nie wychodzę - boję się zapaść pod ziemię
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Łan gożdzików ..już czuję ten zapach. Jeszcze tydzień tej zimnicy i zaczną się balety na działkach 
- reniusia20
- 1000p

- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
No proszę jak kolorowo i słonecznie się zrobiło,szkoda tylko że na zdjęciach
bo za oknem ... ehhh
zimowo na całego!
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Jeszcze trochę Marysiu,powiedziałam sobie,jak będzie prawdziwa wiosna,
a ona gdzies uciekła
i nie chce przyjśc do nas 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Iwonko nie ,nie stratyfikowałam. Dostałam nasiona od Romci jakiś czas temu i jak zaczęły dziewczyny pisać , że sieją to wrzuciłam do ziemi , i dostałam jeszcze nasiona drugiego jej powojnika, ale ten milczy - może wyjdzie za dwa lata
Kiedy kupowałam tanguckiego w sklepie nic nie wychodziło
Posiej i zobaczymy , bo ja mam jeszcze trochę nasion od Romci to Ci wyślę jak nie wyjdzie (i nie będę się pytać
)
Iwonko tak to prawda
ale dostaję od kolegi nasiona i jestem z nich zadowolona, szczególnie pomidory. Żólte gruszeczki dostałam jak jeszcze u nas nie było
Ewciu za tydzień to będziemy chyba urządzać zawody bokserskie w błocie, bo u mnie leci ciurkiem śnieg z nieba a jak to wszystko stopnieje to tydzień będzie schło!
Reniu szkoda, że nie na żywo ale musiałam, bo za oknem czarno biały film leci!
Aniu wiem i właśnie mi się dłuży czekamy na Twój wątek jak na wiosnę
na pewno masz jakieś młode roślinki do pokazania 
Kiedy kupowałam tanguckiego w sklepie nic nie wychodziło
Iwonko tak to prawda
Ewciu za tydzień to będziemy chyba urządzać zawody bokserskie w błocie, bo u mnie leci ciurkiem śnieg z nieba a jak to wszystko stopnieje to tydzień będzie schło!
Reniu szkoda, że nie na żywo ale musiałam, bo za oknem czarno biały film leci!
Aniu wiem i właśnie mi się dłuży czekamy na Twój wątek jak na wiosnę
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Marysiu to może po świetach bedziemy działac ... chociaz po śmigusu znowu mokro bedzie a u Was na wsi to pewnie wiadrami leją