Wiosna...tuż, tuż w wiejskim ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiosna...tuż, tuż w wiejskim ogrodzie

Post »

Marysiu Dzięki za dopalacze ...a ten motylek ;:167 Damy rade juz niedługo i będzie wiosenka ;:4
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj,Marysiu :wit ;:196
O bardzo podoba mi się Twoja pociecha,taka ładna,żywa,kolorowa i skąpana w słońcu :wink: faktycznie dobre rozjaśnienie dzisiejszego dnia :wink:
Bo na dworze znowu zimno ,biało i ponuro,a jeszcze mrozy nadają ;:161
Miłego dnia ;:3
Awatar użytkownika
ogla
500p
500p
Od: 27 kwie 2010, o 15:50

Post »

Dzięki Marysi mamy znów słońce! I to takie lenie, uśmiechnięte. Jeszcze trochę cierpliwości i nie tylko przez ekran komputera będzie można sobie takie obejrzeć.
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p
Od: 24 lut 2012, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj! :wit
Wspaniale mi się "spacerowało" po Twoim ogrodzie ;:167 jest śliczny, dopieszczony... i potrzebuje słońca tak jak każdy inny, a słońca brak. W dodatku jeszcze tyle śniegu gruchnęło niewiadome po co i komu! :evil: ;:145
A za tydzień już kalendarzowa wiosna..
Masz ogromną liczbę goździków... WOW :shock:
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

U nas od rana słoneczko ;:3
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Słoneczko mam prześliczne od kilku dni-im śliczniej w dzień, tym zimniej w nocy. Nie wiem, czy się opłaci skórka za wyprawkę :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

uwielbiam słoneczniki przede wszystkim w wersji dekoracyjnej , ale poskubać też lubię ;:3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Małgosiu jak trafię w B. szklarenki to na pewno kupię! W Ldl też kiedyś bywały, ale tym razem nie ;:185
Dorotko damy, bo musimy ale chyba pierwszy raz potrzebowałam jakiegoś dopalacza, żeby wystartować ! Jeszcze tak nie było, może dlatego że czekamy na wiadomości o Eli ;:131
Aniu okazuje się, że nie tylko ja potrzebowałam rozjaśniacza dnia :lol: Witam Cię smutno bez Twojego wątku :(
Oj Olgo Droga nawet nie wiesz jak chciałabym spędzać godziny w ogrodzie dotlenić się ! Popracować aż do bólu!
Aniusiu witam Cię serdecznie w moim ogrodzie i dziękuje za pochlebne słowa, ale daleko mu do takiego jak mówisz. Jeszcze wiele pracy muszę włożyć i wysiłku ale na pewno będę go dopieszczać ;:173 Limanowa - to prawie sąsiadka!
Ewo mewo niestety Ewa majowa ma rację słońce znaczy mróz w nocy!
Iwonko nie wyobrażam sobie lata bez słoneczników a szczególnie na wsi. Na ogół zjadają je ptaki ale przecież umilają nam dzień. Te na zdjęciu dostałam nasiona z USA wyrosły ogromne (ok.3 m) dość późno dojrzały i niestety nasiona były marne, a badyle cięłam piłką do drewna ;:306
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Cóż, tylko pięknymi kwiatami możemy sobie rozjaśniać tą pogodę za oknem, piękne są :D
Marysiu, czy stratyfikowałaś nasiona powojnika tanguckiego przed wysianiem? Tak jest napisane na opakowaniu, ale nie przypominam sobie żebyś pisała że to robiłaś. Kupiłam jeszcze raz mandżurskiego, świeże nasiona i skusiłam się na nasiona lilaka amurskiego i kilka innych.
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

Maska pisze: Iwonko nie wyobrażam sobie lata bez słoneczników a szczególnie na wsi. Na ogół zjadają je ptaki ale przecież umilają nam dzień. Te na zdjęciu dostałam nasiona z USA wyrosły ogromne (ok.3 m) dość późno dojrzały i niestety nasiona były marne, a badyle cięłam piłką do drewna ;:306
hehe w stanach podobno wszystko jest większe , więc i słoneczniki ;:215
u mnie słoneczo prawie wszystko białe rozpuściło , ale do ogródka nie wychodzę - boję się zapaść pod ziemię ;:130
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Łan gożdzików ..już czuję ten zapach. Jeszcze tydzień tej zimnicy i zaczną się balety na działkach ;:172
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

No proszę jak kolorowo i słonecznie się zrobiło,szkoda tylko że na zdjęciach ;:174 bo za oknem ... ehhh ;:185 zimowo na całego!
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Jeszcze trochę Marysiu,powiedziałam sobie,jak będzie prawdziwa wiosna, ;:108 a ona gdzies uciekła ;:134 i nie chce przyjśc do nas ;:174
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko nie ,nie stratyfikowałam. Dostałam nasiona od Romci jakiś czas temu i jak zaczęły dziewczyny pisać , że sieją to wrzuciłam do ziemi , i dostałam jeszcze nasiona drugiego jej powojnika, ale ten milczy - może wyjdzie za dwa lata :lol:
Kiedy kupowałam tanguckiego w sklepie nic nie wychodziło :( Posiej i zobaczymy , bo ja mam jeszcze trochę nasion od Romci to Ci wyślę jak nie wyjdzie (i nie będę się pytać ;:224 )

Iwonko tak to prawda :roll: ale dostaję od kolegi nasiona i jestem z nich zadowolona, szczególnie pomidory. Żólte gruszeczki dostałam jak jeszcze u nas nie było :lol:

Ewciu za tydzień to będziemy chyba urządzać zawody bokserskie w błocie, bo u mnie leci ciurkiem śnieg z nieba a jak to wszystko stopnieje to tydzień będzie schło!

Reniu szkoda, że nie na żywo ale musiałam, bo za oknem czarno biały film leci!

Aniu wiem i właśnie mi się dłuży czekamy na Twój wątek jak na wiosnę ;:173 na pewno masz jakieś młode roślinki do pokazania :lol:
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Marysiu to może po świetach bedziemy działac ... chociaz po śmigusu znowu mokro bedzie a u Was na wsi to pewnie wiadrami leją ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”