W nocy było minus 7 stopni
 ( Informacja od sąsiadki ze wsi) Wszystko zamarznięte na sztywno. Nie dało się pogrzebać w ziemi z wyjątkiem kopca. Wyrwałam pozostałości po zeszłorocznej fasoli, wyrwałam chwasty, wygrabiłam liście i dosypałam na kopiec ziemię z kretowisk. Ładnie zieleni się pietruszka naciowa. Zajrzałam pod gałązki okrywające wrzosy i różanecznik. Roślinki wyglądają zdrowo i rześko. Przycięłam śliwowiśnię. Zajrzałam nad jezioro. Nasze zamarznięte od brzegu do brzegu, Ale na lodzie widać rysy( chyba pęknięcia?) Nie odważyłabym się na nim stanąć...
 ( Informacja od sąsiadki ze wsi) Wszystko zamarznięte na sztywno. Nie dało się pogrzebać w ziemi z wyjątkiem kopca. Wyrwałam pozostałości po zeszłorocznej fasoli, wyrwałam chwasty, wygrabiłam liście i dosypałam na kopiec ziemię z kretowisk. Ładnie zieleni się pietruszka naciowa. Zajrzałam pod gałązki okrywające wrzosy i różanecznik. Roślinki wyglądają zdrowo i rześko. Przycięłam śliwowiśnię. Zajrzałam nad jezioro. Nasze zamarznięte od brzegu do brzegu, Ale na lodzie widać rysy( chyba pęknięcia?) Nie odważyłabym się na nim stanąć...Na sąsiednim - Polszkowskim - widać całe połacie wody wolnej od lodu i pływają sobie tam łabędzie, wracając widziałam pięć ptaków.
Może to dlatego, że to drugie jezioro jest dużo płytsze?
Biała Rabata jest......biała
 i w zasadzie czego ja się czepiam
 i w zasadzie czego ja się czepiam  

Tu powinny pokazać się przebiśniegi

coś jednak kiełkuje...

Przywiozłam grabie do liści, mogę sobie śnieg pograbić

W lesie....

nad jeziorem....

No i ja się pytam, czy ktoś tu widzi chociaż ślad wiosny?

U mnie wszystkie cebulowe na wierzchu. Ciemierniki i pigwowce szykują się do kwitnięcia. Tylko chyba nie mam się z czego cieszyć patrząc na prognozy pogody
   U mnie wszystkie cebulowe na wierzchu. Ciemierniki i pigwowce szykują się do kwitnięcia. Tylko chyba nie mam się z czego cieszyć patrząc na prognozy pogody   A wiosna przyjdzie
  A wiosna przyjdzie   .... kiedyś ....
   .... kiedyś ....

Ale nie da się zaprzeczyć, że ich aktywność znacząco wzrosła.
  Ale nie da się zaprzeczyć, że ich aktywność znacząco wzrosła.   
  Wiem, że "jedna jaskółka wiosny nie czyni" ale jedna gęś to już coś
  Wiem, że "jedna jaskółka wiosny nie czyni" ale jedna gęś to już coś  

. W takim razie łączę się z Tobą w marudzeniu na tę zimę, która chyba nie ma końca
 . W takim razie łączę się z Tobą w marudzeniu na tę zimę, która chyba nie ma końca   - Kasia
 - Kasia

.
. 
  .
. 

Jak to dobrze, że rosną u Ciebie bez problemu i że możesz je hodować. Dzięki temu i my możemy podziwiać te piękne kwiaty
  Jak to dobrze, że rosną u Ciebie bez problemu i że możesz je hodować. Dzięki temu i my możemy podziwiać te piękne kwiaty    

Ale jak sobie o ty,m przypomnę to mną rzuca o ścianę
 Ale jak sobie o ty,m przypomnę to mną rzuca o ścianę