Bogusiu, przyjemnego dnia Ci życzę i dziękuję za odwiedziny... dzień zapowiada się wspaniale - będziesz działać w ogrodzie?
Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 15
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 15
Pat, to prawda! Psina wypuszczona dziś przed 6-tą, wcale nie chciała wracać - jasno, ptaki śpiewają, to i ogród interesujący, nawet o tej porze
Dobrego i się nie przepracuj 
Bogusiu, przyjemnego dnia Ci życzę i dziękuję za odwiedziny... dzień zapowiada się wspaniale - będziesz działać w ogrodzie?
- aage
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dobrego dnia
Ja wczoraj też nie zobaczyłam ogrodu w promieniach słońca....ale wschody słońca są cudne, oszronienie i śpiew ptaków
Sarunia,,,słodka choć wygląda na urwiskę
Ja wczoraj też nie zobaczyłam ogrodu w promieniach słońca....ale wschody słońca są cudne, oszronienie i śpiew ptaków
Sarunia,,,słodka choć wygląda na urwiskę
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Witaj Agus,u mnie też słoneczko swieci.Zaraz idę do miasta,musze dokupić kilka miniaturowych lilii.Chciałam zapytać kiedy bedziesz robiła wertykulację trawnika?Zastanawiam się czy w najbliższą sobotę gdyby była ładna pogoda nie za wcześnie?
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Agnieszko ja takie refleksje miałam po 40 latach pracy, a Ty tak bardzo nie analizuj sytuacji , bo wcześniej dojrzysz bezsens. Jak mawiała moja koleżanka swoje zrób czapka na głowę i wracaj do domu tam się realizuj! a masz Kochana pole do popisu - jesteś kobietą szczęśliwą 
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Oj,nasza Marysia to zawsze madre słowa wypowiada. 
Małgosiu, bo Marysia mądrą kobietą jest 
Nad wertykulacją się zastanawiam - jeśli do soboty będzie sucho (ważne żeby ziemia przeschła) i mrozy nie dadzą się nam we znaki, to niewykluczone, że już zadzialam... trawnik mam w kiepskim stanie - jednak długo zalegający śnieg ma nań zly wpływ, miejscami widziałam pleśń śniegową. Udanych liliowych zakupów życzę - ja też się w tym tygodniu zasadzam na małe łowy!
Marysiu, mądre słowa wypowiadasz - zawsze podtrzymujesz mnie na duchu w tych pracowych (i nie tylko) moich rozterkach. Zwłaszcza teraz, gdy coraz ważniejszy będzie ogród, robię co do mnie należy i heja! Do domu, a w domu o pracy zapominam zajmując się znacznie przyjemniejszymi sprawami
Miłego dnia w ogrodzie!
Aguś, bo Sarunia urwisem jest, ale przesłodkim
Dziś rano zrobiła obchód po ogrodzie wcześniej niż ja, po uśmiechniętym pysku widać było że podobają jej się okoliczności przyrody
Miłego i szybkiego do 16ej!
Nad wertykulacją się zastanawiam - jeśli do soboty będzie sucho (ważne żeby ziemia przeschła) i mrozy nie dadzą się nam we znaki, to niewykluczone, że już zadzialam... trawnik mam w kiepskim stanie - jednak długo zalegający śnieg ma nań zly wpływ, miejscami widziałam pleśń śniegową. Udanych liliowych zakupów życzę - ja też się w tym tygodniu zasadzam na małe łowy!
Marysiu, mądre słowa wypowiadasz - zawsze podtrzymujesz mnie na duchu w tych pracowych (i nie tylko) moich rozterkach. Zwłaszcza teraz, gdy coraz ważniejszy będzie ogród, robię co do mnie należy i heja! Do domu, a w domu o pracy zapominam zajmując się znacznie przyjemniejszymi sprawami
Aguś, bo Sarunia urwisem jest, ale przesłodkim
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Obcowanie na łonie przyrody jak widać nie tylko cieszy ogrodników.
Szybkiej 16-stej to jest to czego pragnę
Szybkiej 16-stej to jest to czego pragnę
- justi177

- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Aga
Nie widzialaś mojego trawnika, po zeszłorocznych budowlańcach
Ja to jeszcze jednak czekam na wyższe temperatury....
Nie widzialaś mojego trawnika, po zeszłorocznych budowlańcach
Ja to jeszcze jednak czekam na wyższe temperatury....
Pozdrawiam
- justyna_gl

- Od: 10 lut 2011, o 09:38
Dziewczyny, prognozy mówią że w przyszłym tygodniu jeszcze powrót zimy. W dzień ma być koło 0 ale w nocy już porządny minus i nawet śnieg ma padać... Z tą wertykulacją to chyba trzeba by się wstrzymać...
Justynko, jeśli prognozy będą podtrzymywane, to ani wertykulacji ani cięć krzewów nie ma jeszcze sensu robić... musimy słuchac i obserwować 
Justi, z tymi budowlańcami to zawsze jest przechlapane... nie szanują niczego
Aga, od 12ej będzie z górki
Justi, z tymi budowlańcami to zawsze jest przechlapane... nie szanują niczego
Aga, od 12ej będzie z górki
- agatka123

- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Aguś myślę , ze trzeba się jeszcze wstrzymać z cieciem i wertykulacją . Jednak to już tylko chwilka w porównaniu z tym co przeczekałyśmy .
Miłego dnia
Miłego dnia
Aguś, ja wiem że trzeba... rozważałam tę opcję z wertykulacją tylko, gdyby prognozy powrotu zimy miały się nie sprawdzić... nie będę w gorącej wodzie kąpana, bo to może zaszkodzić bardziej. Moja mama zwykle zaczyna pracę w ogrodzie z początkiem kwietnia i też jest dobrze...
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cudna wiosenka za oknem, ale jeszcze w powietrzu sporo chłodu.
Nie ma co się spieszyć z niektórymi pracami w ogrodzie.
Za zdjęcia Sary dzięki, ale ona już ładnie podrosła.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aga witam w przepiękny słoneczny dzień
Wprawdzie poranek jeszcze rześki i chłodny, ale słońce przepięknie świeci, ptaszki świergolą i aż żyć się chce
Ja jeszcze nie mogę zacząć działać w ogródku, bo jeszcze sporo śniegu leży, ale buziak śmieje mi się od rana, bo mogę oddać się swojej innej, równie wielkiej jak ogród pasji, a mianowicie robieniu dekoracji
Od wczoraj zaczęłam robić wianki na Wielkanoc i dziś tylko oczy otworzyłam.....( no dobra.... wykonałam najpilniejsze obowiązki
) wzięłam się za wianuszki 
Wprawdzie poranek jeszcze rześki i chłodny, ale słońce przepięknie świeci, ptaszki świergolą i aż żyć się chce
Ja jeszcze nie mogę zacząć działać w ogródku, bo jeszcze sporo śniegu leży, ale buziak śmieje mi się od rana, bo mogę oddać się swojej innej, równie wielkiej jak ogród pasji, a mianowicie robieniu dekoracji
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Agnieszko, u mnie równie miły i słoneczny poranek. Aż rano chce się wstawać i iść do pracy. Niestety wczoraj wróciłam o zmierzchu i nie zobaczyłam zmian w ogrodzie. Rano nie mam czasu na delektowanie się ogrodem, dziecko, zwierzaki i sprint do pracy. Po południu muszę zrobić obchód.
Miłego dnia
Miłego dnia