W. o...zwierzętach gospodarczych cz.2
- mr25ur
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 10 lis 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: W. o...zwierzętach gospodarczych cz.2
W zimie ze 3-4 sztuki bodajże na metr kwadratowy, w lecie jak na polu łażą trochę więcej, jak mają za ciasno to źle.

Opryski pod wieczór, i nigdy gdy kwitnie!!!

- Farmland
- 200p 
- Od: 14 mar 2012, o 18:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kaczki możesz jak najbardziej z kurami tylko one robią straszny bajzel i błoto wokół poideł. Gdybyś miał trzymać razem to zabezpiecz żeby kaczki nie spały pod grzędą z wiadomych przyczyn   Jak napisał mr25ur zrób im coś w rodzaju niskich ławek.
  Jak napisał mr25ur zrób im coś w rodzaju niskich ławek.

Jak napisał mr25ur zrób im coś w rodzaju niskich ławek.
  Jak napisał mr25ur zrób im coś w rodzaju niskich ławek."Konserwanty zabijają powoli"

- Farmland
- 200p 
U nas dzisiaj iście wiosenna pogoda była. Jak tam się trzymają wasi podopieczni?

"Konserwanty zabijają powoli"

u mnie też pięknie i ciepło, postanowiłem co do moich planów króli nie będzie ale zostaną kaczki i króliki, rozważam jeszcze indyki może jakaś gęś.?  co o tym myślicie .?

pozdrawiam Tomasz
Domowo- czyli mój kawałek zieleni

- romaszka
- Od: 31 gru 2010, o 23:43
Tomek, a mógłbyś jeszcze raz i powoliarty pisze:u mnie też pięknie i ciepło, postanowiłem co do moich planów króli nie będzie ale zostaną kaczki i króliki, rozważam jeszcze indyki może jakaś gęś.? co o tym myślicie .?
 , bo nie bardzo rozumiem czym się różnią króli od królików??
 , bo nie bardzo rozumiem czym się różnią króli od królików?? 
wybacz, pomyliłem sie jak pisałem, króli czyli królików nie będzie, będą na pewno kaczki i kury, myśle czy by jeszcze 2-3 gęsi nie podhodować, jutro  pomierze teren ile dokładnie jest.

pozdrawiam Tomasz

- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ja się pomalu zakurzam, jak zresztą co wiosnę. Dwa inkubatory nastawione. Będzie co oglądać i co jeść.

- BRZOSKWINKA
- Od: 17 maja 2010, o 18:10
Moje królice drą puch. Ta co nadarła w połowie ciąży dziś dołożyła świeżego. Sama nie wiem co o niej myśleć. 
Najgorsze jest to, ze nie wiem czy młode ujrzę, bo wybęde na trochę........ M i ekipa będą doglądać i zdawać mi relacje.

Najgorsze jest to, ze nie wiem czy młode ujrzę, bo wybęde na trochę........ M i ekipa będą doglądać i zdawać mi relacje.
„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia

Pozdrawiam, Joasia
- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
iJak wrócisz to będzie na Ciebie czekać już rodzinka. 

- Farmland
- 200p 
romaszka bardzo fajne maluchy. Zobaczysz zaraz będą 2 razy takie   Korzystając z remontu garażu zrobiłem dodatkową klatkę. Nic specjalnego, 2 stanowiska, 2 kondygnacje, ściany z desek, podłoga płyta OSB. Mam kilka zdjęć jutro wrzucę się pochwalić. Powoli przygotowuje się do sezonu, zrobiłem kilka nowych paśników ze stalowych prętów i zaczynam przygotowywać klatki.
  Korzystając z remontu garażu zrobiłem dodatkową klatkę. Nic specjalnego, 2 stanowiska, 2 kondygnacje, ściany z desek, podłoga płyta OSB. Mam kilka zdjęć jutro wrzucę się pochwalić. Powoli przygotowuje się do sezonu, zrobiłem kilka nowych paśników ze stalowych prętów i zaczynam przygotowywać klatki.

Korzystając z remontu garażu zrobiłem dodatkową klatkę. Nic specjalnego, 2 stanowiska, 2 kondygnacje, ściany z desek, podłoga płyta OSB. Mam kilka zdjęć jutro wrzucę się pochwalić. Powoli przygotowuje się do sezonu, zrobiłem kilka nowych paśników ze stalowych prętów i zaczynam przygotowywać klatki.
  Korzystając z remontu garażu zrobiłem dodatkową klatkę. Nic specjalnego, 2 stanowiska, 2 kondygnacje, ściany z desek, podłoga płyta OSB. Mam kilka zdjęć jutro wrzucę się pochwalić. Powoli przygotowuje się do sezonu, zrobiłem kilka nowych paśników ze stalowych prętów i zaczynam przygotowywać klatki."Konserwanty zabijają powoli"

- romaszka
- Od: 31 gru 2010, o 23:43
Farmland, koniecznie pokaż paśniki!! Bo mój M. jest kochany, pracowity i w ogóle ... najlepszy na świecie  ... tylko brakuje mu troszkę wyobraźni
 ... tylko brakuje mu troszkę wyobraźni  , próbowałam tłumaczyć jak te paśniki muszą wyglądać ( ja to tak, na chłopski rozum) ale M twierdzi, że musi to zobaczyć! Wiem, że można kupić, zresztą jak wszystko ale też, jak za wszystko, trzeba zapłacić, a u nas w planach ... tak mniej więcej ... ze 30 klatek mieć
 , próbowałam tłumaczyć jak te paśniki muszą wyglądać ( ja to tak, na chłopski rozum) ale M twierdzi, że musi to zobaczyć! Wiem, że można kupić, zresztą jak wszystko ale też, jak za wszystko, trzeba zapłacić, a u nas w planach ... tak mniej więcej ... ze 30 klatek mieć 

... tylko brakuje mu troszkę wyobraźni
 ... tylko brakuje mu troszkę wyobraźni  , próbowałam tłumaczyć jak te paśniki muszą wyglądać ( ja to tak, na chłopski rozum) ale M twierdzi, że musi to zobaczyć! Wiem, że można kupić, zresztą jak wszystko ale też, jak za wszystko, trzeba zapłacić, a u nas w planach ... tak mniej więcej ... ze 30 klatek mieć
 , próbowałam tłumaczyć jak te paśniki muszą wyglądać ( ja to tak, na chłopski rozum) ale M twierdzi, że musi to zobaczyć! Wiem, że można kupić, zresztą jak wszystko ale też, jak za wszystko, trzeba zapłacić, a u nas w planach ... tak mniej więcej ... ze 30 klatek mieć 
- Farmland
- 200p 
romaszka paśnik ze zwykłych, stalowych prętów. Kiedyś miałem z nich zrobić takie zabezpieczenia dookoła drzewek, ale nie wyszło, drzewka urosły i zabezpieczenia nie potrzebują. Pręty zostały więc naspawałem chyba z 10 sztuk paśników. Mówisz wszystko można kupić to fakt, ale jaka przyjemność jest jak zrobi się coś samemu i spełnia to swoją funkcje   Jak mówisz że mąż obrotny, to pewnie coś skleci bo to bardzo prosta konstrukcja. Po południu jakoś dodam zdjęcia.
  Jak mówisz że mąż obrotny, to pewnie coś skleci bo to bardzo prosta konstrukcja. Po południu jakoś dodam zdjęcia.

Jak mówisz że mąż obrotny, to pewnie coś skleci bo to bardzo prosta konstrukcja. Po południu jakoś dodam zdjęcia.
  Jak mówisz że mąż obrotny, to pewnie coś skleci bo to bardzo prosta konstrukcja. Po południu jakoś dodam zdjęcia."Konserwanty zabijają powoli"

- Farmland
- 200p 
romaszka spóźnione ale są, zdjęcia paśnika które zrobiłem. Długość 40 cm wysokość 20 cm. 
http://imageshack.us/photo/my-images/109/img7525bz.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/542/img7521y.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/109/img7525bz.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/542/img7521y.jpg/
"Konserwanty zabijają powoli"

Farmland, masz złote ręce !