Justynko, a mnie się tak bardzo fuksje podobają, ale mieć ich nie mogę. Za dużo słonka. Te co je tolerują średnio mi się podobają No, ale nie można mieć wszystkiego
Kasiu, któraś na pewno się ukorzeni - w końcu nie zrobiłaś jednej sadzonki tylko więcej.
Madziu - poczekaj jeszcze troszkę, krzewy podrosną i w końcu znajdziesz kawałek cienia. Może na nowym tarasie... Można też gdzieś w ogrodzie na płocie powiesić w cienistym miejscu. Czekam na wieści czy doszła przesyłka
Jak tylko dojdzie to dam znać. Mam nadzieję, że najpóźniej jutro, bo potem mnie nie ma, ale dam znać dziewczynom w biurze żeby w razie co się zaopiekowały moją zieleninką
Justynko, jak na małą "chusteczkę", to masz sporo pięknych kwiatuszków. Róże, irysy, cudne dalie ... A na dodatek spory warzywnik Bardzo mi się też spodobała rabatka przed domem. Czekam na jej tegoroczne zdjęcie, bo jestem ciekawa efektu końcowego
Małgosiu - dzięki za odwiedziny i zapraszam ponownie. Sama jestem ciekawa jak ta rabatka wyszła bo część bylin sadziłam jesienią i były już przycięte więc końcowy efekt dopiero będzie widoczny w tym roku
Madziu - mam nadzieję że nie zostały zmasakrowane w podróży i czy taka długa podróż im nie zaszkodziła....
Bożenko - cieszę się że udało się dostać. Dobry jest bo działa no i nie trzeba rozcieńczać tylko gotowy jest do użytku.
Aguś, u mnie jeszcze wiosny nie widać Dzisiaj byłam w ogródku podejrzeć roślinki i nic... żadne cebulki nie wychodzą, nic się nie budzi do życia... Na trawie i dookoła róż jeszcze śnieg zalega... Sama jestem ciekawa jak ta rabata będzie wyglądać. Na pewno podzielę się z Wami jak tylko zacznie się coś zielenić. Dzięki za odwiedziny.
Cześć Justynko, dziękuję za odwiedziny na Żabiej. Justynko mam do Ciebie pytanie. W zeszłym roku Marzena obdarowała mnie fuksją, którą wyprowadziłam na drzewko. Niestety po zimie spędzonej w garażu czupryna drzewka uschła i nie obudziła się do życia. Natomiast fuksja puściła odrosty z korzenia i z oczek umieszczonych na pniu. I teraz mam pytanie, czy z takich młodych ok 10 cm odrostów da się o tej porze zdrobić sadzonki?
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna Żabia Łąka