Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 15
- gajowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 maja 2011, o 07:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 15
To prawda - wytchnienie i spokój
...który mąci mi jedynie widok Twojego pięknego trawnika i wspomnienie mojego... 
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
czyli będę babcia BerberysMagda, za rok na wiosne już pewnie bedziesz miala berberysiatka
No i nadzieja na słonko prysła zupełnie
- Nutka81
- 1000p

- Od: 13 maja 2010, o 13:01
Aguś, to prawda że słonko działa najlepiej na człowieka, dodaje energii
Dlatego tak bardzo mi go już brakuje. Jade już na resztkach "baterii"...jak się nie doładuje niedługo, to padnę...

Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka 
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Dobry Agus
przestalo sypac
dzisiaj rano myslalam, ze auta nie odkopie
Moglo by juz przestac padac, bo jutro mam wyjazd ale nie wiem jak daleko będę musiala jechac i lepiej zeby drogi byly juz czyste.
Kupilam sobie biale Cynie, tylko ze dziewuszki mowily, ze to sie sieje normalnie do gruntu a teraz czytam, ze trzeba wysiac w kwietniu na rozsade i w maju na miejsce stale ... ide popytac jak to naprawde jest.
ps slonecznych fot mozesz jeszcze troche zapodac
az sie milej zrobilo.
ps2 zdrowia dla Mlodej
Moglo by juz przestac padac, bo jutro mam wyjazd ale nie wiem jak daleko będę musiala jechac i lepiej zeby drogi byly juz czyste.
Kupilam sobie biale Cynie, tylko ze dziewuszki mowily, ze to sie sieje normalnie do gruntu a teraz czytam, ze trzeba wysiac w kwietniu na rozsade i w maju na miejsce stale ... ide popytac jak to naprawde jest.
ps slonecznych fot mozesz jeszcze troche zapodac
ps2 zdrowia dla Mlodej
- variegata
- 1000p

- Od: 24 sie 2012, o 13:45
Agunia, dzięki za słoneczko, przyszło do nas przed chwilą
Zdrowia dla córki
Po obejrzeniu zdjęć, mam nowy pomysł na rabatę pod płotem
Jak ogarnę się trochę to w następnym tygodniu pokażę. Dzięki za inspirację
Jak ogarnę się trochę to w następnym tygodniu pokażę. Dzięki za inspirację
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Aguś dzięki za słoneczne zdjęcia
u nas ciągle sypie i kurzy tym białym
Dobrze że Nisi nie jest gorzej a skoro śpi to powinno być lepiej.

Dobrze że Nisi nie jest gorzej a skoro śpi to powinno być lepiej.
Jednego rogala zjadłyśmy z Basieńką na pół i wyobraź sobie że ona zmogła prawie całą połówkę 'robala' marcińskiego a jak jej smakowałMajutku, rogal marciński jest pyszny... szkoda, że całe życie trzeba się pilnować z jedzeniem!
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aguś zażywaj coś profilaktycznie, bo mikroby fruwają
Powstała wątpliwość bo jak wiesz imionami nazywamy różne istoty. Ty masz Sarunię ja mam Monisie i wolałam zapytać
Agnieszko śliczne berberysy - zamówiłam sobie parę bo też bardzo mi się podobają i występują w różnych kolorkach i tak tęsknię do tego letniego ogrodu! Trzymajcie się zdrowo
Agnieszko śliczne berberysy - zamówiłam sobie parę bo też bardzo mi się podobają i występują w różnych kolorkach i tak tęsknię do tego letniego ogrodu! Trzymajcie się zdrowo
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Słonecznie z Kaszub pozdrawiam i życzę powrotu do zdrówka.
Erekty piękne.
Letnie widoki optymistyczne.
Cleome pójdzie dopiero w kwietniu do ziemi. Nie mam chyba talentu do 'parapetowych siewów'
Erekty piękne.
Letnie widoki optymistyczne.
Cleome pójdzie dopiero w kwietniu do ziemi. Nie mam chyba talentu do 'parapetowych siewów'
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
- Lisica

- Od: 19 lut 2013, o 19:27
Ukłony!
(lisim ogonem)
Bardzo dziękuję za zaproszenie. Co prawda, nawet i bez potrafię się zakraść, ale jak zachęcają, to tym bardziej.
Zerkam na wasz piękny dom i ogród - i co widzę?
Rozmach, klasę, elegancję.... Wszystko w dobrym stylu, piękne, na swój sposób perfekcyjne. Zwierzęta rasowe
Hortensje i rododendrony majestatyczne, ale nienachalne. Kompozycje ciekawe i wyrafinowane.
Aż by się prosiło zapałać najbardziej wredną zazdrością!
Ale... jakoś.... nic takiego człowiekowi (a nawet lisowi) nie przychodzi do głowy!
Gospodarze tego miejsca mają w sobie tyle uroku, elegancji i ciepła, że zamiast pałać zazdrością, pałamy wielką sympatią.
No i bądź tu, lisie, mądry....
Zamiatam ogonem
Bardzo dziękuję za zaproszenie. Co prawda, nawet i bez potrafię się zakraść, ale jak zachęcają, to tym bardziej.
Zerkam na wasz piękny dom i ogród - i co widzę?
Rozmach, klasę, elegancję.... Wszystko w dobrym stylu, piękne, na swój sposób perfekcyjne. Zwierzęta rasowe
Aż by się prosiło zapałać najbardziej wredną zazdrością!
Gospodarze tego miejsca mają w sobie tyle uroku, elegancji i ciepła, że zamiast pałać zazdrością, pałamy wielką sympatią.
No i bądź tu, lisie, mądry....
Zamiatam ogonem
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
"Tylko błękit wciąga nas..."
U nas cały czas 39st na liczniku
Śpi dziecię, jeść nie chce, dobrze że chłepnęła rosół, żeby chociaż leki przyjąć. Nie cierpię jak ktoś choruje
Lisico droga, miło, że z zaproszeniem czy bez, odwiedziłaś nasz ogród - jesteś u nas zawsze pożądanym gościem... zakątków trochę się już potworzyło i można się ukryć przed groźnym psem tropiącym ;-) Zasypałaś pochlebnymi słowami, połechtałaś tu i ówdzie - ogromnie za to dziękuję, choć myślę, że na te komplementy dopiero muszę zapracować. Ogród wciąż młody, więc co roku dążenie ku prawdziwemu pięknu i dojrzałości jest okupione ciężką pracą. Mam nadzieję, że zmiany, które zaplanowałam, przypadną Ci do gustu, Lisico... tymczasem głaszczę, życząc dobrego i nienudnego weekendu
Justyś, dziękuję za troskę... Nisia póki co bez sił, ale na tym grypa przecież polega... Z cleome będziesz bardzo zadowolona, zapewniam
Marysiu, ano możliwości Nisiowe są szerokie ;-) Doprecyzowałyśmy
Jakie berberysy zamówiłaś? Och, jak ja lubię te dekoracyjne krzewy...
Profilaktycznie wit. C w dużej dawce póki co, ale może nas nie trafi. Osobiście nie znoszę chorować, na szczęście przytrafia mi się to rzadko. Miłego weekendu!
Majutku, ciągle sypie? A niech to! Wychodziłam na chwilę do apteki i pomimo ewidentnej zimy ptaki śpiewają jak w kwietniu - czują nadchodzącą wiosnę, miejmy nadzieję... Cieszę się, że Basieńce rogal smakował
Pozdrowienia!
Magda, dziękuję! Ależ mnie zaciekawiłaś tym nowym pomysłem na rabatę... czekam, aż zdradzisz szczegóły
Udanego weekendu!
CDN...
Lisico droga, miło, że z zaproszeniem czy bez, odwiedziłaś nasz ogród - jesteś u nas zawsze pożądanym gościem... zakątków trochę się już potworzyło i można się ukryć przed groźnym psem tropiącym ;-) Zasypałaś pochlebnymi słowami, połechtałaś tu i ówdzie - ogromnie za to dziękuję, choć myślę, że na te komplementy dopiero muszę zapracować. Ogród wciąż młody, więc co roku dążenie ku prawdziwemu pięknu i dojrzałości jest okupione ciężką pracą. Mam nadzieję, że zmiany, które zaplanowałam, przypadną Ci do gustu, Lisico... tymczasem głaszczę, życząc dobrego i nienudnego weekendu
Justyś, dziękuję za troskę... Nisia póki co bez sił, ale na tym grypa przecież polega... Z cleome będziesz bardzo zadowolona, zapewniam
Marysiu, ano możliwości Nisiowe są szerokie ;-) Doprecyzowałyśmy
Jakie berberysy zamówiłaś? Och, jak ja lubię te dekoracyjne krzewy...
Profilaktycznie wit. C w dużej dawce póki co, ale może nas nie trafi. Osobiście nie znoszę chorować, na szczęście przytrafia mi się to rzadko. Miłego weekendu!
Majutku, ciągle sypie? A niech to! Wychodziłam na chwilę do apteki i pomimo ewidentnej zimy ptaki śpiewają jak w kwietniu - czują nadchodzącą wiosnę, miejmy nadzieję... Cieszę się, że Basieńce rogal smakował
Magda, dziękuję! Ależ mnie zaciekawiłaś tym nowym pomysłem na rabatę... czekam, aż zdradzisz szczegóły
CDN...
Julek, doberek... wiesz, że żałuję że Gardenia nie wypaliła - ja już tak potrzebuję widoku zieleniny... Myślę, że dziewczyny naładują akumulatory i wystawą i zakupami
O cyniach słyszałam, że sieje się je do gruntu - ja się zresztą już nigdy w wysiewy parapetowe nie zabawię. Jestem antytalent i basta. Za to podziwiam Twoje dzieło!
Nisię pozdrowię - dzięki
Foty później...
Tinuleczko, witam i uśmiecham się do Twojego nicka
Dziękuję za komplementy i zapraszam!
Gosiu, miałam nadzieję, że słońce dziś przyświeci, ale ta jasność o poranku to była tylko zmyłka :S
Lulka, będziesz miała wnuczęta-beberysiątka
Ewa, miałaś zastrzeżenia do swojego trawnika? Co z nim było nie tak?
Nisię pozdrowię - dzięki
Foty później...
Tinuleczko, witam i uśmiecham się do Twojego nicka
Gosiu, miałam nadzieję, że słońce dziś przyświeci, ale ta jasność o poranku to była tylko zmyłka :S
Lulka, będziesz miała wnuczęta-beberysiątka
Ewa, miałaś zastrzeżenia do swojego trawnika? Co z nim było nie tak?
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Aguś widziała, widziałam...nawet o pępkowe się upominałamaguniada pisze: Iwonko Chyba wcześniej nie wiedziałaś, że nasz zwierzyniec to już istna wataha? ;-))
Widzę, że i wasz dom nie ominęła choroba
Mnie osobiście pomogła lipa. Działa napotnie i przeciwgorączkowo, a i kaszle się o niebo lepiej.
A tak w ogóle, to życzę mnóstwo zdrowia, bo szkoda czasu na chorowanie
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Aga, dużo zdrowia dla córy
Ja jeszcze w pracy, ale już czuję weekend
Zapowiada się udany weekend w forumowym towarzystwie na Gardenii
Podpisuję się pod petycją Julki o kolejną porcję słonecznych zdjęć! Jestem u Ciebie kilka razy dziennie i nieustannie wracam do wspomnień z lata...już niedługo będzie pięknie
Miłego weekendu i jeszcze raz zdrowia!
Buziaki
Ja jeszcze w pracy, ale już czuję weekend
Podpisuję się pod petycją Julki o kolejną porcję słonecznych zdjęć! Jestem u Ciebie kilka razy dziennie i nieustannie wracam do wspomnień z lata...już niedługo będzie pięknie
Miłego weekendu i jeszcze raz zdrowia!
Buziaki
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Agnieszko oto one:
BERBERYS THUNBERGA GREEN CARPET ,
BERBERYS THUNBERGA ERECTA
BERBERYS OTTAWSKI SILVER MILES
BERBERYS THUNBERGA MARIA ( nie mogło nie być
)
mam B.T. Golden Ring
a marzy mi się jeszcze kilka, czyli będą dokupywane!
BERBERYS THUNBERGA GREEN CARPET ,
BERBERYS THUNBERGA ERECTA
BERBERYS OTTAWSKI SILVER MILES
BERBERYS THUNBERGA MARIA ( nie mogło nie być
mam B.T. Golden Ring
a marzy mi się jeszcze kilka, czyli będą dokupywane!
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
A fuj Agus ,nie tykne i ja tej śmietany...ja zawsze siama i wtedy tez my siameaguniada pisze: Doris, wspomnienie tych czasów i u mnie wywołało uśmiech... ależ była frajda wycisnąć sobie bitą śmietanę w sprayu! Teraz tego ustrojstwa nie tykam, ale kiedyś to był rarytas.
Ale te hortensje czadowe