Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie
- Comcia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie
A ja myślę że to zbiornik na kwiaty mleczy rosnących w pobliżu. 
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Latarnia morska
Wychodzi głównie Chudzinka, reszta kotów siedzi w domu i niechętnie wystawia nos za próg. Nie lubią zimy.
Wychodzi głównie Chudzinka, reszta kotów siedzi w domu i niechętnie wystawia nos za próg. Nie lubią zimy.
- Darmokot

- Od: 10 lis 2012, o 20:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Uwaga podaję rozwiązanie zagadki - jest to radiolatarnia VOR, zwana przez miejscowych radarem. Czemu dokładnie służy to zabardzo nie wiem, w każdym razie nad nią rozdzielają się loty z Warszawy na Katowice, Kraków i Rzeszów. Cały czas to ustrojstwo buczy, wieje z niego a w letniej porze okoliczna młodzież urządza tam harce, hulanki,swawole i inne takie tam. Jak napisała calka, całkiem prawdopodobne, że to dzieło armii radzieckiej
Agnieszka Jagna trafiła z odpowiedzią - brawa!!!!
Skąd wiedziałaś, że służy to do nawigacji?
Comcia, Constancja, Marysia Maska, Pat Bardzo ciekawie typowałyście
Marysiu Ambo Ufo w sumie też by mogło być bo tak dziwnie buczy, kształtem też pasuje
Ewo latarnia to trochę nie u mnie, raczej do morza by jej światło nie dotarło
choć do Kielc na pewno
Marysiu Masko a gdzie widziałaś Sępika?
Roza333 Witam serdecznie w moich skromnych progach, cieszę się, że mam nowego znajomego wielbiciela kotów
Tak jak wczoraj pisałem, dziś Sępik siedział przed domem i piszczał wniebogłosy, po wejściu a raczej wtargnięcia do ganku, prędko zjadł karmę, wlazł do swojego pudełka, główkę przyłożył do grzejnika i tak drzemał przez jakiś czas. I to był koniec jego dzisiejszych włajaży, podejrzewam, że na jakieś 4 dni będzie miał dość
Comcia, Constancja, Marysia Maska, Pat Bardzo ciekawie typowałyście
Marysiu Ambo Ufo w sumie też by mogło być bo tak dziwnie buczy, kształtem też pasuje
Ewo latarnia to trochę nie u mnie, raczej do morza by jej światło nie dotarło
Marysiu Masko a gdzie widziałaś Sępika?
Roza333 Witam serdecznie w moich skromnych progach, cieszę się, że mam nowego znajomego wielbiciela kotów
Tak jak wczoraj pisałem, dziś Sępik siedział przed domem i piszczał wniebogłosy, po wejściu a raczej wtargnięcia do ganku, prędko zjadł karmę, wlazł do swojego pudełka, główkę przyłożył do grzejnika i tak drzemał przez jakiś czas. I to był koniec jego dzisiejszych włajaży, podejrzewam, że na jakieś 4 dni będzie miał dość
Michał, dziękuję za oklaski
. Swego czasu interesowałam się katastrofami lotniczymi i tak mi gdzieś w głowie utkwiło
.
- Darmokot

Marysiu na pierwszym zdjęciu przestraszyłem się tego kotka, ma taki złowieszczy wzrok
Dalej wygląda łagodnie a na ostatnim , z tym za długim języczkiem, to jakbym nie wiedział, to bym się dochodził, że to mój kot
po prostu sobowtór 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
No widzisz też miałam takie skojarzenie kloniki Sępiki! a może inni widząc Twojego przemalowują swoje muszę pomyśleć czy Moniki nie da się przemalować

- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Michale!...pozdrawiam z zaśnieżonego lubuskiego ...aczkolwiek w miarę ciepłego...bo temp. +1...
Piszesz,że Twoje futrzaki uciekają...ja z kolei mam ich nad stawem róznego umaszczenia ...wytrwale poluja na rybki...
Zbiegają się tu chyba z całej wsi...
Piszesz,że Twoje futrzaki uciekają...ja z kolei mam ich nad stawem róznego umaszczenia ...wytrwale poluja na rybki...
Zbiegają się tu chyba z całej wsi...
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- ewa_rozalka
- 1000p

- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Przepraszam ,ale ta piosenka brzmi ,hej Mazowsze ,jakie cudne ,kieleckie to nie w tej piosence . 
- Darmokot

Marysiu Maska Moniki nie maluj, szkoda tego prześlicznego ogonka, takiej kity u kota jeszcze nie widziałem
Bogusiu u mnie też zaśnieżyło, wczoraj poodgarniałem śnieg z kostki a rano już była nowa warstwa 2cm, teraz temperatura spada szybko ale to podobno ostatni taki spadek tej zimy, co mnie bardzo cieszy
Witaj Ulu
Bardzo mnie ucieszyło, że mam kolejną sąsiadkę
A z której części kieleckiego jesteś?
Ewo rozalko ale kieleckie też piękne
A najbardziej podoba mi się Ponidzie
Jagna masz rację, i Mazowsze cudne, i kieleckie, krajobrazy w całej Polsce są wyjątkowe
W związku z dzisiejszym świętem Języka Ojczystego - najbardziej mnie razi słowo dizajnerski, właściwie nawet nie wiem co konkretnie w języku polskim ono oznacza bo większość ludzi - szczególnie chodzi mi o tzw selebritis- używa go gdzie popadnie. Z tego co wiem design oznacza projekt, natomiast rzadko kiedy jest w tym sensie używane.
Bogusiu u mnie też zaśnieżyło, wczoraj poodgarniałem śnieg z kostki a rano już była nowa warstwa 2cm, teraz temperatura spada szybko ale to podobno ostatni taki spadek tej zimy, co mnie bardzo cieszy
Witaj Ulu
Ewo rozalko ale kieleckie też piękne
Jagna masz rację, i Mazowsze cudne, i kieleckie, krajobrazy w całej Polsce są wyjątkowe
W związku z dzisiejszym świętem Języka Ojczystego - najbardziej mnie razi słowo dizajnerski, właściwie nawet nie wiem co konkretnie w języku polskim ono oznacza bo większość ludzi - szczególnie chodzi mi o tzw selebritis- używa go gdzie popadnie. Z tego co wiem design oznacza projekt, natomiast rzadko kiedy jest w tym sensie używane.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
No dobrze! a poza tym Sępik jest nie do podrobienia! coś mój ogrodnik nie przychodzi do cięcia, ale w nocy temperatura spada do -5 - -7, więc pewnie na koniec lutego początek marca planuje cięcie.
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Witaj Michale!
Byłoby dziwne, gdyby kotka nie pojawiła się w wątku Darmokota
Przymierzałam się wielokrotnie do zgłębienia tego wątku, ale albo internetu nie miałam, albo tak słaby, że mi się zdjęcia nie otwierały. Nastał jednak czas szczęśliwy, że wszystko się otwiera i to przez całą niemal dobę
dzięki czemu nareszcie przeczytałam i obejrzałam wszystko, co zawiera Twój wątek
Zauważyłam, że masz skłonność do nadawania imion męskich kociczkom
Mnie się to także kiedyś zdarzyło, ale przypadkiem! Po odkryciu prawdziwej płci kota
imię zmieniłam.
Podobają mi się jednak te męskie imiona
Bardziej jeszcze podoba mi się, jak obserwujesz swoje koty i jak je traktujesz
A jaką one mają u Ciebie przestrzeń!
I w domu i na dworze! Zawsze pełna miska i troskliwy pan ... Szczęśliwe koty
Zwróciłam też uwagę na piękne zdjęcia, szczególnie zdjęcia nieba i różnych zjawisk pogodowych.
Zachwycające!
Jestem też pełna podziwu dla Twojego dzieła ogrodowego. W tak krótkim czasie dokonać takich zmian
I ogród, i sad ... Zabrakło mi w tym momencie słów więc ...

Byłoby dziwne, gdyby kotka nie pojawiła się w wątku Darmokota
Przymierzałam się wielokrotnie do zgłębienia tego wątku, ale albo internetu nie miałam, albo tak słaby, że mi się zdjęcia nie otwierały. Nastał jednak czas szczęśliwy, że wszystko się otwiera i to przez całą niemal dobę
Zauważyłam, że masz skłonność do nadawania imion męskich kociczkom
Podobają mi się jednak te męskie imiona
Zwróciłam też uwagę na piękne zdjęcia, szczególnie zdjęcia nieba i różnych zjawisk pogodowych.
Zachwycające!
Jestem też pełna podziwu dla Twojego dzieła ogrodowego. W tak krótkim czasie dokonać takich zmian
- Darmokot

Marysiu poczekaj kilka dni, ma być cieplej
Witaj Izo serdecznie
Bardzo mnie uradowała Twoja wizyta. Do tej pory spotykałem Cię w innych ogrodach i sobie obiecywałem odwiedzić Cię - przyznaję, że od razu rzucił mi się w oczy podpis KOCIE SPRAWY
Ale jakoś tak schodziło i wizyta nie doszła do skutku, tyle teraz dzieje się we wszystkich ogrodach , że ciężko to ogarnąć. Ale wreszcie mam Cię w moim ogrodzie i mi nie uciekniesz
Jutro wpadam z wizytą do Ciebie , szykuj placka
Z Darmokotem rzeczywiście nie było wiadomo na początku jakiej jest płci bo przybłąkał się i nie chciałem go stresować oglądaniem jego podogonia
Sępik z początku miał być Agatką ale tak sępił jedzenie od wszystkich, że został Sępikiem, co ciekawe, po nadaniu imienia sępienia się oduczył 
Dziękuję Ci za wizytę i wszelkie pochwały, ale mi się miło zrobiło
Zapraszam ponownie. Miłej nocy 
Witaj Izo serdecznie
Bardzo mnie uradowała Twoja wizyta. Do tej pory spotykałem Cię w innych ogrodach i sobie obiecywałem odwiedzić Cię - przyznaję, że od razu rzucił mi się w oczy podpis KOCIE SPRAWY
Z Darmokotem rzeczywiście nie było wiadomo na początku jakiej jest płci bo przybłąkał się i nie chciałem go stresować oglądaniem jego podogonia
Dziękuję Ci za wizytę i wszelkie pochwały, ale mi się miło zrobiło