Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie

Post »

A ja myślę że to zbiornik na kwiaty mleczy rosnących w pobliżu. :lol:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Latarnia morska :;230
Wychodzi głównie Chudzinka, reszta kotów siedzi w domu i niechętnie wystawia nos za próg. Nie lubią zimy.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Uwaga podaję rozwiązanie zagadki - jest to radiolatarnia VOR, zwana przez miejscowych radarem. Czemu dokładnie służy to zabardzo nie wiem, w każdym razie nad nią rozdzielają się loty z Warszawy na Katowice, Kraków i Rzeszów. Cały czas to ustrojstwo buczy, wieje z niego a w letniej porze okoliczna młodzież urządza tam harce, hulanki,swawole i inne takie tam. Jak napisała calka, całkiem prawdopodobne, że to dzieło armii radzieckiej :wink: Agnieszka Jagna trafiła z odpowiedzią - brawa!!!! ;:138 ;:63 ;:138 ;:63 Skąd wiedziałaś, że służy to do nawigacji?
Comcia, Constancja, Marysia Maska, Pat Bardzo ciekawie typowałyście ;:306
Marysiu Ambo Ufo w sumie też by mogło być bo tak dziwnie buczy, kształtem też pasuje :D
Ewo latarnia to trochę nie u mnie, raczej do morza by jej światło nie dotarło :;230 choć do Kielc na pewno :wink:
Marysiu Masko a gdzie widziałaś Sępika?
Roza333 Witam serdecznie w moich skromnych progach, cieszę się, że mam nowego znajomego wielbiciela kotów :wit
Tak jak wczoraj pisałem, dziś Sępik siedział przed domem i piszczał wniebogłosy, po wejściu a raczej wtargnięcia do ganku, prędko zjadł karmę, wlazł do swojego pudełka, główkę przyłożył do grzejnika i tak drzemał przez jakiś czas. I to był koniec jego dzisiejszych włajaży, podejrzewam, że na jakieś 4 dni będzie miał dość
jagna971
---
Od: 11 mar 2008, o 21:17

Post »

Michał, dziękuję za oklaski ;:180. Swego czasu interesowałam się katastrofami lotniczymi i tak mi gdzieś w głowie utkwiło :D.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu na pierwszym zdjęciu przestraszyłem się tego kotka, ma taki złowieszczy wzrok ;:oj Dalej wygląda łagodnie a na ostatnim , z tym za długim języczkiem, to jakbym nie wiedział, to bym się dochodził, że to mój kot ;:306 po prostu sobowtór :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No widzisz też miałam takie skojarzenie kloniki Sępiki! a może inni widząc Twojego przemalowują swoje muszę pomyśleć czy Moniki nie da się przemalować ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Michale!...pozdrawiam z zaśnieżonego lubuskiego ...aczkolwiek w miarę ciepłego...bo temp. +1...
Piszesz,że Twoje futrzaki uciekają...ja z kolei mam ich nad stawem róznego umaszczenia ...wytrwale poluja na rybki...
Zbiegają się tu chyba z całej wsi... ;:180
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

"Ach Kieleckie jakie cudne " takie zachody słońca to tylko u nas ;:138 witam krajanina :wit
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Przepraszam ,ale ta piosenka brzmi ,hej Mazowsze ,jakie cudne ,kieleckie to nie w tej piosence . :;230
jagna971
---
Od: 11 mar 2008, o 21:17

Post »

:wit Wersji tej piosenki jest tyle co regionów ;:306.
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu Maska Moniki nie maluj, szkoda tego prześlicznego ogonka, takiej kity u kota jeszcze nie widziałem ;:oj
Bogusiu u mnie też zaśnieżyło, wczoraj poodgarniałem śnieg z kostki a rano już była nowa warstwa 2cm, teraz temperatura spada szybko ale to podobno ostatni taki spadek tej zimy, co mnie bardzo cieszy :D
Witaj Ulu :wit Bardzo mnie ucieszyło, że mam kolejną sąsiadkę :D A z której części kieleckiego jesteś?
Ewo rozalko ale kieleckie też piękne :wink: A najbardziej podoba mi się Ponidzie ;:oj
Jagna masz rację, i Mazowsze cudne, i kieleckie, krajobrazy w całej Polsce są wyjątkowe :D
W związku z dzisiejszym świętem Języka Ojczystego - najbardziej mnie razi słowo dizajnerski, właściwie nawet nie wiem co konkretnie w języku polskim ono oznacza bo większość ludzi - szczególnie chodzi mi o tzw selebritis- używa go gdzie popadnie. Z tego co wiem design oznacza projekt, natomiast rzadko kiedy jest w tym sensie używane.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No dobrze! a poza tym Sępik jest nie do podrobienia! coś mój ogrodnik nie przychodzi do cięcia, ale w nocy temperatura spada do -5 - -7, więc pewnie na koniec lutego początek marca planuje cięcie.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Witaj Michale! :D
Byłoby dziwne, gdyby kotka nie pojawiła się w wątku Darmokota ;:oj
Przymierzałam się wielokrotnie do zgłębienia tego wątku, ale albo internetu nie miałam, albo tak słaby, że mi się zdjęcia nie otwierały. Nastał jednak czas szczęśliwy, że wszystko się otwiera i to przez całą niemal dobę :tan dzięki czemu nareszcie przeczytałam i obejrzałam wszystko, co zawiera Twój wątek :D
Zauważyłam, że masz skłonność do nadawania imion męskich kociczkom :lol: Mnie się to także kiedyś zdarzyło, ale przypadkiem! Po odkryciu prawdziwej płci kota :wink: imię zmieniłam.
Podobają mi się jednak te męskie imiona :lol: Bardziej jeszcze podoba mi się, jak obserwujesz swoje koty i jak je traktujesz ;:215 A jaką one mają u Ciebie przestrzeń! :shock: I w domu i na dworze! Zawsze pełna miska i troskliwy pan ... Szczęśliwe koty :D
Zwróciłam też uwagę na piękne zdjęcia, szczególnie zdjęcia nieba i różnych zjawisk pogodowych.
Zachwycające!
Jestem też pełna podziwu dla Twojego dzieła ogrodowego. W tak krótkim czasie dokonać takich zmian :shock: I ogród, i sad ... Zabrakło mi w tym momencie słów więc ... ;:180 ;:63
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu poczekaj kilka dni, ma być cieplej
Witaj Izo serdecznie :wit
Bardzo mnie uradowała Twoja wizyta. Do tej pory spotykałem Cię w innych ogrodach i sobie obiecywałem odwiedzić Cię - przyznaję, że od razu rzucił mi się w oczy podpis KOCIE SPRAWY :D Ale jakoś tak schodziło i wizyta nie doszła do skutku, tyle teraz dzieje się we wszystkich ogrodach , że ciężko to ogarnąć. Ale wreszcie mam Cię w moim ogrodzie i mi nie uciekniesz :wink: Jutro wpadam z wizytą do Ciebie , szykuj placka ;:306 :wit
Z Darmokotem rzeczywiście nie było wiadomo na początku jakiej jest płci bo przybłąkał się i nie chciałem go stresować oglądaniem jego podogonia :D Sępik z początku miał być Agatką ale tak sępił jedzenie od wszystkich, że został Sępikiem, co ciekawe, po nadaniu imienia sępienia się oduczył :wink:
Dziękuję Ci za wizytę i wszelkie pochwały, ale mi się miło zrobiło ;:196 Zapraszam ponownie. Miłej nocy :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”