Dorotko, możesz dać więcej zdjęć ?
jakiej wielkości jest krzew, kwiatostan, pachnie, jak bardzo?
Poprosiłam o pomoc Gosię- Gertrudę i nadal mamy kłopot z jej nazwaniem

(Zwłaszcza przed weekendową sesją
 (Zwłaszcza przed weekendową sesją   ) Moje daleko mniej ulistnione..
 ) Moje daleko mniej ulistnione.. Jest za to coś w stylu Annabel :P
  Jest za to coś w stylu Annabel :P 

Tyle mogę powiedzieć o Twoim pięknym ogrodzie.Zawsze chciałam mieć dom z dala od ludzi,wśród zieleni i na dużym obszarze...A do tego ten piękny taras
  Tyle mogę powiedzieć o Twoim pięknym ogrodzie.Zawsze chciałam mieć dom z dala od ludzi,wśród zieleni i na dużym obszarze...A do tego ten piękny taras  Jestem pod wrażeniem. Zauważyłam trzmieliny na pniu-czy formowałaś je z krzewinek,bo chyba coś mi umknęło...I pytanko odnośnie fuksji piennych: ile lat mają te najmniejsze?(mam kilka tegorocznych sadzonek i zastanawiałam się,co z nimi zrobić ;))
  Jestem pod wrażeniem. Zauważyłam trzmieliny na pniu-czy formowałaś je z krzewinek,bo chyba coś mi umknęło...I pytanko odnośnie fuksji piennych: ile lat mają te najmniejsze?(mam kilka tegorocznych sadzonek i zastanawiałam się,co z nimi zrobić ;))

Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.muminek pisze:Marzenie......
Tyle mogę powiedzieć o Twoim pięknym ogrodzie.Zawsze chciałam mieć dom z dala od ludzi,wśród zieleni i na dużym obszarze...A do tego ten piękny taras
Jestem pod wrażeniem. Zauważyłam trzmieliny na pniu-czy formowałaś je z krzewinek,bo chyba coś mi umknęło...I pytanko odnośnie fuksji piennych: ile lat mają te najmniejsze?(mam kilka tegorocznych sadzonek i zastanawiałam się,co z nimi zrobić ;))

To propozycja Małgosi, bo tylko Ona mogła jeszcze trafic na imię Twojej NN, Dorotko.GERTRUDA pisze:hanka55 pisze:(..)
I jeszcze na genialnego motyla Dorotki- Dewuki
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 519#363519
Haniuś - zobacz ta to jest bardzo prawdopodobna - tyle że zdjęcie z innej perspektywy , niestety wygląda na to że jest rzadka i innych fotek nie mam [ na razie nie znalazłam ]
ale : kolor [ na tej stronie fotki troszkę przekłamują kolor - uważam że ma w realu na pewno taki jak ta twoja - wynika to z opisu ] , białawe podbicie , luźna budowa i ten motylkowy kształt płatków [ ruffles ] mogły by się zgodzić - co sądzisz ? Gdyby zrobić zdjęcie od góry w podobnej pozycji jak ta z tej stronki [ w fazie mocno rozwiniętego kwiatu ] to myślę że była by 10/10
Tak więc VIOLET RUFFLES ?
http://www.hortico.com/roses/view.asp?a ... o=HTVIRU10

Aga - zostaw ją, niech sobie kwitnie. Wymienimy się na wiosnę.agaxkub pisze:zrobie zrobie, ale moze niech pokwitnie troche... szkoda mi skubać takiej ładnej...
w ostateczności uformuje na koniec sezonu..
a le dla Ciebie gałązkę utargam, tylko powiedz w wode czy w ziemie lepiej?

a w szkółkach są od 30 zł.  ;:225  Poza tym dalej walczę z ukorzenianiem fuksji
  a w szkółkach są od 30 zł.  ;:225  Poza tym dalej walczę z ukorzenianiem fuksji   i kupiłam jedną w formie drzewka i zauroczona kwiatami nie obejrzałam liści, a tam plaga roztoczy i mączlik
  i kupiłam jedną w formie drzewka i zauroczona kwiatami nie obejrzałam liści, a tam plaga roztoczy i mączlik    teraz jest piękny badyl z gołymi gałązkami
  teraz jest piękny badyl z gołymi gałązkami   a poza tym wczoraj wiatr połamał piękna margaretkę na pniu
  a poza tym wczoraj wiatr połamał piękna margaretkę na pniu   , którą wiozłam aż z Warszawy
 , którą wiozłam aż z Warszawy i ciesze się, że mogłam sprawić, że na Twojej buzi pojawia się uśmiech  ;:225
  i ciesze się, że mogłam sprawić, że na Twojej buzi pojawia się uśmiech  ;:225  za to jedna nowa zaczęła marnieć, zrobiła się wiotka i opadają jej liście i kwiaty, a żadnych szkodników nie widzę
   za to jedna nowa zaczęła marnieć, zrobiła się wiotka i opadają jej liście i kwiaty, a żadnych szkodników nie widzę   coś w tym roku dobijam tylko moje rosliny, bo żeby tego było mało, tak paskudnie podsypałam nawozem byliny, że większość spaliłam
  coś w tym roku dobijam tylko moje rosliny, bo żeby tego było mało, tak paskudnie podsypałam nawozem byliny, że większość spaliłam   juź nie marudzę na Twoim wątku, ale musiałam to z siebie wyrzucić, bo nikt nie rozumie mojej rozpaczy
   juź nie marudzę na Twoim wątku, ale musiałam to z siebie wyrzucić, bo nikt nie rozumie mojej rozpaczy  
 ale niesamowita niespodzianka
 ale niesamowita niespodzianka 

ogromna paczka, moje oczy też na jej widok zrobiły się ogromne, pies ciekawski rozpakowywał razem ze mną, a Darek nie chciał wierzyć, że to prezent
ogromna paczka, moje oczy też na jej widok zrobiły się ogromne, pies ciekawski rozpakowywał razem ze mną, a Darek nie chciał wierzyć, że to prezent  ale ciekawski tez zaglądał co ja mam, a że paczka była porządnie zabezpieczona to jej rozpakowywanie troszkę trwało
  ale ciekawski tez zaglądał co ja mam, a że paczka była porządnie zabezpieczona to jej rozpakowywanie troszkę trwało  
  za kilka malutkich roślinek dostałam jedną, ale za to jaką
 za kilka malutkich roślinek dostałam jedną, ale za to jaką  dziękuję
 dziękuję