Swojski bałagan

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Swojski bałagan

Post »

O widzę mini-szklarenka już tętni życiem ;:333 a z kotkiem,,,no cóż tak to jest ,nasze skarby-pieszczochy też potrzebują naszej czułości i wytrwałości w doglądaniu ich,przy różnych stanach zdrowia,,,kotek czy piesek jak ktoś ma to normalnie staje się członkiem rodziny ,ze wszystkimi konsekwencjami:wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Olgo wschody ;:215 Kontemplujący kot pierwsza klasa! a Twój i tak ma lepiej bo ma się gdzie przyłożyć ja siedzę na fotolu na kolanach laptop a gdzieś tam kot (wszędzie!). Te rabaty co widzisz to po dwóch stronach bramy i to nie jest tak co już organizowałaś?
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Olgo, ten parapet to pełna profeska :shock: , zapora przeciwkociowa super, skopiuję ją u siebie, jak będę robiła rozsady pomidorków i papryk.
Co do żurawek, to też na początku moich ogrodowych kombinacji, nie za bardzo byłam do nich przekonana, jak je wysadzałam to patrzyłam na nie, jak pies na jeża i chyba to wyczuły bo się bardzo postarały, teraz bardzo je lubię, mam nadzieję że z wzajemnością :wink: , tak rozrosły się już w pierwszym roku, z maleńkich sadzonek http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=434
Pięknie wschodzą Ci nasionka i niech później bujnie rosną na rabatkach :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Olgo tak pięknie się rozrosły Iwonce, że ogromne dwie do mnie przyjechały ;:108
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Wpadłam popatrzeć na profesjonalne zasieki :wink: super wygląda, aczkolwiek mina kota wróży, ze jest na dobrej drodze do wymyślenia jak je obejść...a co zrobisz z liliami w lecie? Normalnie do ogrodu wysadzisz? Ja zeszłoroczne minicebulki wsadziłam do ziemi (pytanie, gdzie? ;:224 ) i mam nadzieję, że zimę przetrwały...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ogla
500p
500p
Od: 27 kwie 2010, o 15:50

Post »

Aniu my się czasami śmiejemy, że jesteśmy wiernymi poddanymi naszych zwierząt :wink: No to się opiekujemy księciuniem i jego świtą.

Marysiu te dwie strony (starej - teraz brama jest w prawej ścianie ogrodzenia) bramy to będzie ta rabata, na którą zbieram roślinki. Najpierw pójdzie strona lewa - jak tylko Tato się z podmurówką uwinie. Później ten fragment pod orzechem i pewnie w przyszłym sezonie, albo na jesieni reszta z prawej. Na razie rosną tam niedobitki jałowców pospolitych, które nam chorują i nikt nie wie na co. Kiedyś był cały szpaler, po wycięciu suchych zostało tyle co widać ;:174 Po lewej stronie jest jeszcze mały lilak i wierzba "kręcona", a ten czarny potwór to pnąca róża, okręcona matą z takiej pianki do pakowania.
Kot "wszędzie" mnie rozbroił!

Iwonko może i ze mną będzie podobnie w kwestii żurawek, zobaczymy :) Ale za taki szybki wzrost to podziw się należy! One chyba ogólnie lubią jak się je odmładza, przynajmniej po mojej starej tak wnioskuję. Jeśli zapora Ci się przyda, to śmiało buduj swoją.

Pati kolejną dobę przetrwały :wink: Mirzan pisał, żeby je dać do gruntu i tak też zrobię. Tylko właśnie muszę je jakoś zaznaczyć, żeby za rok jako chwastów nie wyrwać... Chyba nie masz się co martwić, o ich zimowanie, w końcu mieszkasz w cieplejszej części kraju ;:3 swoją drogą ciekawe jak mini, będą te cebulki w lecie...

Jeśli ktoś z Was ma jakąś sugestię, od czego mogą schnąć (od dołu do nawet 1,5m wysokości) i gubić igły kilkunastoletnie jałowce, będę bardzo wdzięczna. Dodam jeszcze, że czubki mają cały czas zielone i przyrastają bez problemów, jedynie łyse i suche partie oddolne świadczą o chorobie. Myślałam o rdzy, ale nigdy nie miały tych pomarańczowych wykwitów na gałęziach. Sprawa ciągnie się już kilka lat - czyli one wegetują, a my nie wiemy co robić. W wątku o chorobach, też nie mieli pomysłów ;:174 Zostaje tylko topór?

Miłego dnia wszystkim życzę i uciekam do miasta.
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Olga ta choroba u jałowców to jakiś grzyb, u nas też się pojawił i pryskaliśmy kilka razy ale czym to nie pamiętam, zapytam męża po powrocie z pracy, o tej chorobie powiedział nam nasz zaprzyjaźniony szkółkarz bo my myśleliśmy że to przemarznięcia po zimie.
Spóźniłam się z propozycją roślinek ale jak czegoś będziesz potrzebowała to pisz jak będę miała to się chętnie podzielę.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Olgo jak się skupię to później odpiszę na pw bo teraz biegam po wątkach po włączeniu prądu ;:65
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13

Post »

:wit kocina chyba też tęskni do zielonej trawki....powodzenie w sianiu ;:333
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Olgo czy ja mogła bym zahaczyć o kawałek kłącza gipsówki , co w zamian mam kilka nasionek hibiskusa bylinowego, moge wysłać .Może napisz ile kosztuje.
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

przyleciałam zobaczyć gipsówkę monster na pierwszej stronie ;:oj świetna i piszę si e na korzeń jeżeli jeszcze będzie, Muszę przelecieć się po Twoim ogródku :wink:
Awatar użytkownika
ogla
500p
500p

Post »

Jolu będę bardzo wdzięczna za namiary na oprysk! Nadzieja na uratowanie chociaż kilku wróciła ;:138
Marysiu Wydaje mi się, że gipsówki mam tyle, że obleci dla wszystkich chętnych.
Agnieszko Wtyczka już dziś konsumowała zielone :wink:
Irenko nic nie kosztuje! Dostałam od dobrych ludzi, to sama też ją podam dalej.
Ewo korzeni powinno wystarczyć dla wszystkich, ona ma takie grube palowe jak długaśna pietruszka i z jednego puszcza kilka pędów. Swojej nie ruszałam od momentu posadzenia kilku tych "pietruch" to ją rozrzedzę przy okazji, bo strasznie gęsta się zrobiła :)

A tymczasem piszę z doskoku, pakuję się bo wyskoczył mi wyjazd do Krakowa. Wracam za tydzień, choć mam nadzieję, na jakiś internet na "wygnaniu" :wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Olgo to może na spotkanie z Małgosią przyjdziesz?
Awatar użytkownika
ogla
500p
500p

Post »

Marysiu :D

Obrazek

A to moje monstrum z 4.06.2010... ten płotek z tyłu ma ok 1,5m wysokości :D potworek oczywiście "zaobręczowany".
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Ogród swojski, taki "babciny", gromadka futrzaczków - wszystko dokładnie tak, jak lubię. Bez sztywnych ram ;:138
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”