Zakątek Annes 77
- Annes 77
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zakątek Annes 77
Dorotko na Arabelkę mam jeszcze chęć,bo naprawdę pięknie kwitnie i bujnie,bez przerwy:)
Powojniki bylinowe to jest to:)

Powojniki bylinowe to jest to:)
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Petrovicki już sadziłam i jestem ogromnie z nich zadowolona. Wyglądu to może one na początku nie mają, ale rosną wspaniale  Sadziłam wiosną róże z kilku szkółek-te od Petrovica najszybciej zakwitły i największe urosły
 Sadziłam wiosną róże z kilku szkółek-te od Petrovica najszybciej zakwitły i największe urosły  

Działanie kota można imitować podrzucając bezładnie w górę otwartą torebkę z nasionami

Sadziłam wiosną róże z kilku szkółek-te od Petrovica najszybciej zakwitły i największe urosły
 Działanie kota można imitować podrzucając bezładnie w górę otwartą torebkę z nasionami

Cześć. Jeżówki są super, fajnie wyglądają w sporych kępach, uzupełniając kwiatowe kompozycje.

- Annes 77
Ewcia ale mnie tym wpisem pocieszyłaś  Petrovicki były malutkimi patyczkami,kręciłam nosem jak je po raz pierwszy zobaczyłam,ale jak piszesz,że najlepiej u Ciebie wystartowały to od razu mi lepiej
 Petrovicki były malutkimi patyczkami,kręciłam nosem jak je po raz pierwszy zobaczyłam,ale jak piszesz,że najlepiej u Ciebie wystartowały to od razu mi lepiej  

Spróbuję Twojej metody na wysianie czarnuszki....będę imitowała 

Santia tak dlatego zamówiłam ich kilkanaście odmian,mam juz kilka i dobrze sobie u mnie radzą,chciałabym je posadzić z trawami:)

Arabelka

Pąk The Weedgwood Rose

Pashmina

Sweet Juliet 

Życzę miłego dzionka,u mnie mgła,brak słonka

Petrovicki były malutkimi patyczkami,kręciłam nosem jak je po raz pierwszy zobaczyłam,ale jak piszesz,że najlepiej u Ciebie wystartowały to od razu mi lepiej
 Spróbuję Twojej metody na wysianie czarnuszki....będę imitowała

Santia tak dlatego zamówiłam ich kilkanaście odmian,mam juz kilka i dobrze sobie u mnie radzą,chciałabym je posadzić z trawami:)

Arabelka

Pąk The Weedgwood Rose

Pashmina

Sweet Juliet

Życzę miłego dzionka,u mnie mgła,brak słonka

- ewamaj66
Pierwsze wrażenie takie sobie, ale chętnie bym coś jeszcze u Petrovica zamówiła. Nie wspomnę, że odmiany są bardzo interesujące, a przecież nie wszystkie róże kupiłam  

U mnie też brzydko, słońca nie widać.

U mnie też brzydko, słońca nie widać.
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
ewamaj66 pisze: Działanie kota można imitować podrzucając bezładnie w górę otwartą torebkę z nasionami
 Ania..............
 Ania..............   

to trzeba opatentować ............
  to trzeba opatentować ............   
 Ewcia już chyba jest zdrowa

Ania jesteś zadowolona z Weedgwood Rose, jestem ciekawa czy kwiaty są ładne.
Pashminka
 i Sweet Juliet
  i Sweet Juliet  
- Annes 77
Ewcia ale za to chyba choróbsko precz sobie idzie,humorek wraca,dobrze Maja napisała 

- ewamaj66
Jak człowieka nic nie boli, a gorączka nie męczy, zaraz inaczej się czuje. Teraz katar zalewa mi oczy, a kaszel wstrząsa całym moim jestestwem, ale to nic w porównaniu z poprzednimi dniami 

Mam deja vu?ewamaj66 pisze:Jak człowieka nic nie boli, a gorączka nie męczy, zaraz inaczej się czuje. Teraz katar zalewa mi oczy, a kaszel wstrząsa całym moim jestestwem, ale to nic w porównaniu z poprzednimi dniami
Co za paskudne grypsko...
Aniu, różyczki jak zwykle urocze ( choć ledwo je widzę przez zaropiałe ślepia
 )
 )- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Różyczki poglądam, na ogół cichaczem  

Wzdycham do tych królewien.
Zamówiłam u Petrovica i teraz przyszło mi czekać do wiosny na sadzenie i lata-na widoki (chociaż pojedynczych kwiatów).
  na sadzenie i lata-na widoki (chociaż pojedynczych kwiatów).
Powojniki uwielbiam. Najbardziej bylinowe i botaniczne.
Kompozycja z pniakiem 

Pozdrawiam

Wzdycham do tych królewien.
Zamówiłam u Petrovica i teraz przyszło mi czekać do wiosny
 na sadzenie i lata-na widoki (chociaż pojedynczych kwiatów).
  na sadzenie i lata-na widoki (chociaż pojedynczych kwiatów).Powojniki uwielbiam. Najbardziej bylinowe i botaniczne.
Kompozycja z pniakiem

Pozdrawiam

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'... Za miedzą...i troszkę dalej.
     Za miedzą...i troszkę dalej.

Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
 Za miedzą...i troszkę dalej.
     Za miedzą...i troszkę dalej.- Annes 77
Ewcia jeszcze trochę cię potrzyma,wiem coś o tym,pięc lat temu jak mnie wzięło to dwa tygodnie trzymalo,a kaszel pozostał ze dwa miesiące  

Asia Ty też choruszka? Słońce przyświeć ,bo choroby grasuja....precz z wirusami a kysz 

Justynko ciesze się,że odwiedzasz mnie choćby cichaczem,rozumiem to,bo ja nie zawsze mam co napisać,po prostu oglądam i podziwiam Piszesz,że masz różyczki zamówione,ale radość będzie jak przyjadą,jakie zamówiłaś odmiany?Pewnie pisałaś w swoim wątku,ale niestety nie jesteśmy w stanie śledzić każdego wątku,a szkoda
 Piszesz,że masz różyczki zamówione,ale radość będzie jak przyjadą,jakie zamówiłaś odmiany?Pewnie pisałaś w swoim wątku,ale niestety nie jesteśmy w stanie śledzić każdego wątku,a szkoda  Powojniki chodzą za mną,jeżówki spać nie dają,a róże śnią się po nocach
 Powojniki chodzą za mną,jeżówki spać nie dają,a róże śnią się po nocach  

Dzisiaj sieję nasionka 

Piotrze dziękuję 

Powojnik Elf włoski...ciekawe jak w tym roku się spisze 

Asia Ty też choruszka? Słońce przyświeć ,bo choroby grasuja....precz z wirusami a kysz

Justynko ciesze się,że odwiedzasz mnie choćby cichaczem,rozumiem to,bo ja nie zawsze mam co napisać,po prostu oglądam i podziwiam
 Piszesz,że masz różyczki zamówione,ale radość będzie jak przyjadą,jakie zamówiłaś odmiany?Pewnie pisałaś w swoim wątku,ale niestety nie jesteśmy w stanie śledzić każdego wątku,a szkoda
 Piszesz,że masz różyczki zamówione,ale radość będzie jak przyjadą,jakie zamówiłaś odmiany?Pewnie pisałaś w swoim wątku,ale niestety nie jesteśmy w stanie śledzić każdego wątku,a szkoda  Powojniki chodzą za mną,jeżówki spać nie dają,a róże śnią się po nocach
 Powojniki chodzą za mną,jeżówki spać nie dają,a róże śnią się po nocach  
 Dzisiaj sieję nasionka

Piotrze dziękuję

Powojnik Elf włoski...ciekawe jak w tym roku się spisze

- Annes 77
Asiu dziękuję  

No i przyszedł ten dzień,dzień wysiewów....
Takie oto piękności posiałam...oprócz czarnuszki ,którą będę rzucać bezpośrednio w ogródku:)

W tej oto kuwetce w krążkach torfowych posiałam heliotropy i dwie na próbę naparstnice...
Planuję dokupić jeszcze lobelie....

Nasionka już siedzą w swoich domeczkach....ciekawe co z nich wyrośnie 

No i przyszedł ten dzień,dzień wysiewów....
Takie oto piękności posiałam...oprócz czarnuszki ,którą będę rzucać bezpośrednio w ogródku:)

W tej oto kuwetce w krążkach torfowych posiałam heliotropy i dwie na próbę naparstnice...
Planuję dokupić jeszcze lobelie....

Nasionka już siedzą w swoich domeczkach....ciekawe co z nich wyrośnie

- Wanda7
- -Moderator Forum-. 
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A ja jeszcze czekam do wtorku z wysiewami, bo ponoć to najlepszy dzień według kalendarza biodynamicznego  

Aniu jakie ty wyjątkowo piękne zdjęcia robisz. Zdążyłam już o tym zapomnieć
Powojniki i jeżówki to temat, który też mi się ostatnio telepie po głowie. I jedne, i drugie już pozamawiałam. Arabelkę kupiłam jesienią na targach w Skierniewicach i patrząc na twoje zdjęcia, już się z niej na zapas cieszę.
Wtrące swoje trzy grosze odnośnie Crocus Rose. Kupiłam w Rosarium. I chyba ta róża najlepiej się u mnie sprawowała. Byłam zachwycona i zdrowotnością, i kwiatem, i powtarzaniem, a przecież miała dopiero rok. Teaz pewnie się rozrośnie i będzie jeszcze piękniejsza.

Aniu jakie ty wyjątkowo piękne zdjęcia robisz. Zdążyłam już o tym zapomnieć

Powojniki i jeżówki to temat, który też mi się ostatnio telepie po głowie. I jedne, i drugie już pozamawiałam. Arabelkę kupiłam jesienią na targach w Skierniewicach i patrząc na twoje zdjęcia, już się z niej na zapas cieszę.
Wtrące swoje trzy grosze odnośnie Crocus Rose. Kupiłam w Rosarium. I chyba ta róża najlepiej się u mnie sprawowała. Byłam zachwycona i zdrowotnością, i kwiatem, i powtarzaniem, a przecież miała dopiero rok. Teaz pewnie się rozrośnie i będzie jeszcze piękniejsza.