moje ogródkowe zmagania cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: moje ogródkowe zmagania cz.3

Post »

Lukrecjo piękne są prawda :?: U mnie sąsiadka co roku ma pięknie kwitnące surfinie i to od niej złapałam bakcyla na te kwiaty. Bardzo wdzięczne i piękne ;:167 Co prawda nie przepadam za białymi kwiatami, ale powoli chyba sie przekonuję
Konwalio czasem niestety tak bywa, że nie ma czasu na FO, ja też parę razy opuszczałam się w śledzeniu wątków i zazwyczaj nie nadrabiałam zaległej lekturki :roll:. Za dużo tego :D Cieszę sie jednak, że jesteś ponownie ;:168
Iza lubisz takie gadżety :D Zaglądam do ogrodu Eweliny, jest piękny, jednak moją inspiracją był fragment filmu, w którym stała giga donica ze zwisającymi kwiatami. Z resztą wyjeżdżając w różne miejsca zachwycam się nimi za każdym razem. U Ciebie fajnie by wyglądało dużo mniejszych donic porozstawianych przy domku narzędziowym (do którego się wprowadzam ;:113 )
Aha a rozmiar100x60 cm cena ;:223 560 zł + przesyłka
Jolu śmieję się, bo ja też szefowa, więc w sumie powinnam się trzymać jego strony ;:306 Co do donicy, to może rozplenica fajnie by wyglądała? Tylko czy nie jest to sytuacja podobna do hortensjowej? Czy nie ciężko będzie później z wyciąganiem?
No sama nie wiem ;:110
Magda dziękuję za podpowiedź. Jest to ciężki orzech do zgryzienia. Kurcze a może te Million Bells które zamówiłam? Taki mix kolorów
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Dla mnie 'milion bells' w kategoriach pelargonii się mieszczą, czyli jak najbardziej - BINGO ;:215 Bez dodatków.
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Madziu wiem że ty SZEFOWA ;:333 ale komu ja się mogę wyżalić ;:306 ;:306 ;:306 M już mnie nie słucha :;230
Rozplenicy nie sadź bo ma za mocne korzenie, popatrz na drobniejsze trawki, poza tym jak dasz coś kwitnącego do tych traw to trawa już raczej nie powinna być kwitnąca bo nie będzie tego wrażenia. Może jakaś trawka zwisająca, robiąca za zgrabny kołnierzyk? Zaraz coś poszukam.

A Milion Bells sobie tu odpuść, już masz gdzie indziej i tam fajnie wyglądały. Tu daj coś innego.
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Cudne donice i zawartość też przepiekna
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Propozycje trawek takich nitkowatych:
turzyca The Beatles
trzęślica modra
turzyca Bronzita
ostnica trzcinowata - ta jest boska ale może być za duża i zbyt wyprostowana
turzyca Amazon Mist
sesleria skalna, choć ona fajnie kwitnie
turzyca Evergold
turzyca nowozelandzka Prairie Fire - moja faworyta

no i wymieniana już turzyca włosista Frosted curls
Do wyboru ;:215
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Magda, mnie także Twoja nowa amfora ujęła za serce... hortensja do takiej zwężającej się ku górze donicy się nie nadaje, ale to już zostało napisane - przeżyjesz? :)
Amfora jest bardzo reprezentacyjna i warto dobrze przemyśleć jej zawartość...
Może jako roślinę spływającą po ściankach donicy wybrać bluszczyk kurdybanek? Do niego jako roślinę główną posadzić sundaville?
Bardzo podobałaby mi się kordylina podsadzona pełnymi lawendowymi petuniami.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Magda czytam, że gdzieś wyjeżdżasz a nasze zumbowanie?
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lulka, piękne te donice ;:oj Ja też widzę w nich wylewające się roślinki, kipiące kwiatami...może lobelie, może bakopa..a do tego bluszcz..? ;:170
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Madziu donica rewelacyjna i ta burza mózgów z jej obsadzeniem :) Zumby troszkę Wam zazdroszczę , założę się że nie mało uśmiałyście się na niej , poza ćwiczeniami do dodatkowa zaleta , pisze o śmiechu ponieważ kiedyś trochę z koleżanką chodziłyśmy na Zumbę i w trakcie zajęć nie tylko my nie potrafiłyśmy przestać się śmiać :D a kondycję masz rewelacyjną skoro brak zakwasów ja po pierwszych zajęciach na drugi dzień ledwie chodziłam , pozdrawiam
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Madziu, a ja Tobie radzę nalać do niej wina (zgodnie z pierwotnym przeznaczeniem) i upajać/upijać się nim całe lato :;230
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

hahaha, propozycja Bozuni super ;:215
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Madziu dawno tu nie zaglądałam ;:131 Juz nie mogę się doczekać jak taras się ukwieci ;:173
Amfora zwaliła mnie z nóg ;:oj Cudo jak duża tak mała :lol: Możesz napisać na pv gdzie takie cuda sprzedają ?Czy to tajemnica ;:224
Miłego dnia!
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21

Post »

Rewelacyjne zakupy poczyniłaś ;:138 , oj będzie się u Ciebie działo ;:65
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Amforka super! Jak mi się sytuacja finansowa nieco poprawi, to cię poproszę o namiary. Na razie muszę sobie odpuścić.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Dzień dobry po weekend'zie ;:168
W sobotę operowali moją sunię, która poszła na usunięcie krwiaka, ale ten niestety okazał się guzem rozmiarów prawie piłki tenisowej ;:145. Mam jednak nadzieję, że żadne to złośliwe świństwo nie jest i nie będzie się bidula mordować. Przepłakałam pół soboty ;:145
Poza tym zamknięte na 7 spustów hosty co to dojechały do mnie jakiś czas temu są już sporymi roślinkami ;:202, przez przypadek dojrzałam jakie to dorodne zieleninki hoduję pod schodami ;:306 Myślałam,że ładnie poczekają na wsadzenie do gruntu :roll:, a tu guzik, wyrywne jakieś.

Madziu mam taki mętlik w głowie, że nie wiem na co się zdecyduję ;:112
Jolu to, że stanęłabym w jednej linii z szefem to tylko formalnie, wiem że niektórzy mocno przeginają i dowalają pracy za "dziękuję" ;:124 Przepracowany pracownik (nawet najlepszy) staje się mało efektywny w pewnym momencie ;:108
AniuS nad zawartością cały czas myslę ;:113
Jola dzięki, ale wybór-człek by chciał i to i tamto, a tu miejsca brak ;:222
Aga fajnie, że Ci się podoba. Cały czas intensywnie myślę nad zawartością ;:112 Nie jest łatwo, nie jest łatwo ;:223
Kasiu wyjeżdżam 1 marca na 8 dni, zumbowanie nie ucieknie ;:306
Robaczku tak mnie się zdaje, że w końcu padnie na wylewające się z dzbana kwiatuchy. Jedna donica, a pomysłów hohoho...
Moniu zumba fajna sprawa, w sumie to pikuś dla mięśni. Dzisiaj idę na pilates i to dopiero jest wyzwanie. Jutro nogą nie ruszę jak nic :;230
Bozuniu, Kasiu ;:306, to jeszcze musze koszyczek dokupić żeby tabletki na ból głowy w nim mieć pod ręką, a amforę z winkiem ulokuję przy łożu. ŻYC NIE UMIERAĆ ;:304
Dana fajnie, że jesteś. Ja zaglądam do Ciebie często cichaczem :oops: Widziałam, że odczytałaś pw :D
Aniu ;:128
Iza zdążysz kupić, jak nie w tym sezonie to w następnym
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”