Powojniki świetne, ten na drzewie bardzo ciekawie posadzony
Zakątek Annes 77
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Zakątek Annes 77
Napadało mi śniegu, który zaczął się od razu topić. Schowały się pod śniegiem przebiśnieg. Energię mi odjęło i chęć do czegokolwiek, ale może jutro będzie lepiej.
- magenta

- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Podpisuję się pod tym obiema ręcyma
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Czarnuszkę muszę sobie posiać przy różyczkach, bo nigdy nie miałam a bardzo mi się podobaAnnes 77 pisze: Aguś jeszcze szałwie są pięknym tłem dla róż,ostróżki,czarnuszka![]()
Aniu pewnieAnnes 77 pisze:Zastanawiam się nad floksami,czy domówić?
Kurczę ja też bym się cieszyła....... uwielbiam jeżówki, mam kilka sadzonek obiecanych, a na więcej niestety nie mam miejsca...Annes 77 pisze:Zamówiłam kilka jeżówek ,no już się cieszę![]()
Aniu wystarczy popatrzeć na obraz jaki pokazałaś i już pierzchają wątpliwości, czy kupować powojniki..... przepięknie się oplatają na tym pniu........no cudo po prostu. Mi po poprzedniej zimie wypadły 4 piękne wieloletnie rośliny, posadziłam kilka młodych.....oby przetrwały....Annes 77 pisze:No i jak tu nie kupować powojników? Przecież to ozdoba,bez której nie ma ogrodu:)
Powojnik na korzeniu - nieodmiennie
. Planowałam podobną aranżację u siebie (oczywiście wcześniej podpatrzoną na Twoich zdjęciach), ale nie znalazłam chętnego do pomocy w taszczeniu upatrzonego korzonka
. Może na wiosnę będę miała większą siłę przekonywania...
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
byłaś na działeczce, co tam słychać.
Wyczytałam, że masz Crocus Rose, mam zamiar ją kupić dobrze zrobię.
http://www.youtube.com/watch?v=YzLpMtcMlkU
po zobaczeniu jej na tym filmiku zakochałam się i muszę ją mieć . Żebym tylko trafiła
na dobre sadzonki.
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Witam wszystkich

U mnie w tej chwili- 3 stopnie,to mi się podoba taki luty niech już zostanie do końca:)
Kasiu miło mi,że podoba Ci się Arabellka na korzeniu,z boku pilnuje go krasnalek z wesołą minką
No niestety w planach wciąż nowe rośliny,clemki,róże,a ostatnio jeżówki mną zawładnęły,no nieźle moje finanse się skurczą
Wiosenka tak bardzo na nią wszyscy czekamy,dobrze,że luty taki krótki
Pod moim okienkiem w trawce krokusiki pokazują kiełki
Asiula skuś się skuś,ja już zamówiłam za dużo,koniec i basta,u Ciebie chętnie go pooglądam:)
Ewuś dalej u Ciebie śnieg? U mnie nie ma ani odrobiny
Szaro za oknem,dzis słoneczka nie zobaczę,chmurzy się
Powojniczek na korzeniu ...hmm nie wiedziałam,że się spodoba,ale cieszę się,że pozytywnie się wypowiadacie...to miłe:)
Aguś czarnuszkę zgapiłam od Ewci,no po prostu zaraziłą mnie tym dodatkiem,ale ja kotów nie posiadam i kto mi je rozsieje?
Dziękuje za miłe słowa co do powojnika na korzeniu
Wciąż mam w planach kolejne clemki i jeżówki...pewnie kiedyś to zrealizuję
Maju Crocus Rose jest piękną różą,dzięki za poglądowy filmik,rzeczywiście można się zakochać
Gdzie będziesz go zamawiała? Ja mam sadzonkę od Petrovica ...duża nie była,mam nadzieję,że sobie poradzi
Na działeczce jeszcze nie byłam
Już tak mi tęskno ech...muszę wreszcie pojechać,ale zimno,a ja mam jakiś katar okropny...podobno chroniczny ech....
Jak tylko będę mogła,to pojadę zobaczyć jak tam moje cuda się mają...jak ja zazdroszczę oczywiście pozytywnie tym co mają domek,a ogród zaraz za oknem....w każdej wolnej chwili mogą zaglądnąć
U mnie w tej chwili- 3 stopnie,to mi się podoba taki luty niech już zostanie do końca:)
Kasiu miło mi,że podoba Ci się Arabellka na korzeniu,z boku pilnuje go krasnalek z wesołą minką
No niestety w planach wciąż nowe rośliny,clemki,róże,a ostatnio jeżówki mną zawładnęły,no nieźle moje finanse się skurczą
Wiosenka tak bardzo na nią wszyscy czekamy,dobrze,że luty taki krótki
Pod moim okienkiem w trawce krokusiki pokazują kiełki
Asiula skuś się skuś,ja już zamówiłam za dużo,koniec i basta,u Ciebie chętnie go pooglądam:)
Ewuś dalej u Ciebie śnieg? U mnie nie ma ani odrobiny
Powojniczek na korzeniu ...hmm nie wiedziałam,że się spodoba,ale cieszę się,że pozytywnie się wypowiadacie...to miłe:)
Aguś czarnuszkę zgapiłam od Ewci,no po prostu zaraziłą mnie tym dodatkiem,ale ja kotów nie posiadam i kto mi je rozsieje?
Dziękuje za miłe słowa co do powojnika na korzeniu
Wciąż mam w planach kolejne clemki i jeżówki...pewnie kiedyś to zrealizuję
Maju Crocus Rose jest piękną różą,dzięki za poglądowy filmik,rzeczywiście można się zakochać
Gdzie będziesz go zamawiała? Ja mam sadzonkę od Petrovica ...duża nie była,mam nadzieję,że sobie poradzi
Na działeczce jeszcze nie byłam
Jak tylko będę mogła,to pojadę zobaczyć jak tam moje cuda się mają...jak ja zazdroszczę oczywiście pozytywnie tym co mają domek,a ogród zaraz za oknem....w każdej wolnej chwili mogą zaglądnąć
- majka411

Ania na tym filmiku można się na nią zapatrzyć i zabujać
Też bym wolała od Petrovica, ale jest już za późno. Więc kupię w naszej szkółce.
Żeby nie robić reklamy napiszę na pw.
Twoja od Petrovica zobaczysz, że będzie śliczna, on szczepi na dobrych podkładkach.
Też bym wolała od Petrovica, ale jest już za późno. Więc kupię w naszej szkółce.
Żeby nie robić reklamy napiszę na pw.
Twoja od Petrovica zobaczysz, że będzie śliczna, on szczepi na dobrych podkładkach.
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Hej Aneczka, tez mam Crocus Rose od Petrovica, będę podgladac jak Twoja rosnie...chyba razem sadziłysmy jesienia 
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Aniu, ja poluję na takie dzwonkowe powojniki.
Chyba muszę więcej w ogóle ich ich kupić. Bardzo chciałabym tez alionuszkę. Posadziłabym ją na rabacie, żeby się płozyła między różami
Chyba muszę więcej w ogóle ich ich kupić. Bardzo chciałabym tez alionuszkę. Posadziłabym ją na rabacie, żeby się płozyła między różami
- Annes 77

Hej dziewczyny
U mnie napadało niemało śniegu,znów rano odśnieżanko...ruch się przyda,a różyczki i inne roślinki już się cieszą na pierzynkę
Maja po raz pierwszy zamówiłam od Petra i jestem bardzo ciekawa jak wystartują maleństwa:)
Doczekać się już nie mogę
Dorotko cieszę się,że masz różyczki od Petra,będziemy wzajemnie podglądać nasze perełki:) Swoje sadziłam jesienią 2012.
Gosiu mi też podobaja się dzwonkowe,kielichowe powojniki.Mam Alionushkę pierwszy rok,ale już wiosną wypuściła kilka sporych pędów i kwiatów,które mnie zauroczyły:)
Alionushka

Wiecie co? Jak mnie kręcą ostatnio jezówki....najpierw takie zielone,a potem kolorki piękne...

A chwilę później....

Hiacynty kwitną...

I na koniec fiołeczek kochany w dwóch kolorkach

U mnie napadało niemało śniegu,znów rano odśnieżanko...ruch się przyda,a różyczki i inne roślinki już się cieszą na pierzynkę
Maja po raz pierwszy zamówiłam od Petra i jestem bardzo ciekawa jak wystartują maleństwa:)
Doczekać się już nie mogę
Dorotko cieszę się,że masz różyczki od Petra,będziemy wzajemnie podglądać nasze perełki:) Swoje sadziłam jesienią 2012.
Gosiu mi też podobaja się dzwonkowe,kielichowe powojniki.Mam Alionushkę pierwszy rok,ale już wiosną wypuściła kilka sporych pędów i kwiatów,które mnie zauroczyły:)
Alionushka

Wiecie co? Jak mnie kręcą ostatnio jezówki....najpierw takie zielone,a potem kolorki piękne...

A chwilę później....

Hiacynty kwitną...

I na koniec fiołeczek kochany w dwóch kolorkach

- majka411

Cudne te fotki, Alionushka
- majka411

Błękitny Anioł bardzo mi się podoba, zawsze jak go zobaczę, to u siebie szukam mu miejsca.
Póki co musi poczekać, bo na jesieni posadziłam nowe i z miejsce skąpo.
Póki co musi poczekać, bo na jesieni posadziłam nowe i z miejsce skąpo.
- Annes 77

Błękitny Anioł był jako pierwszy i z czystym sumieniem mogę go polecać,nie było jeszcze roku,żeby nie zakwitł 
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Aneczka ja od Petrovica rózyczki tez sadziłam tuz przed zima....sprawdzałam ,niby trzymaja sie dobrze...to jestem dobrej mysli
Powojniczki tez kocham straszliwie ...ale mam ograniczone pole do popisu,musze się niezle nagłowic gdzie by tu je
Na razie mam Arabellki , bo skradły mi serce i jakies jeszcze 4 bylinowe...
Miłych walentynek