Mufka - ogrodowe marzenia...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ursulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 paź 2009, o 23:12
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mufka - ogrodowe marzenia...

Post »

Daffodilko - no własnie, te kompozycje są zachwycające.
Mufko - zawsze ględziłam, że nie uroda pojedynczej rośliny się liczy, tylko jej zestawienie z innymi. Plamy koloru, kontrasty form, rodzajów zieleni i wysokości. Twoje kompozycje są niezwykle oryginalne - no bo kto to widział łaczyć The Fairy z tytoniem i trawą :D A tu pasuje i jednocześnie wszystko 'siedzi'!
Do tego te łany kolorystyczne... ach, zaczęłam oglądać oferty z szałwiami :;230

Mufko, Ty chyba raczej mufti ogrodniczy:D
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

Urszulko nie oglądaj, wyślę Ci :D Chyba, ze chcesz niskie, to dopiero za rok ;:218
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Urszulka ma rację, że kompozycje roślinne to jest to co przyciąga wzrok w Twoim ogrodzie a masz jeszcze dużo miejsca do innych popisów :)
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

c.d. traw

Rozplenica japońska /Pennisetum alopecuroides/ Nie będę opisywać, bo przecież każdy zna i lubi :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Awatar użytkownika
shida
200p
200p
Od: 18 sie 2012, o 20:16

Post »

ursulka pisze:Twoje kompozycje są niezwykle oryginalne - no bo kto to widział łaczyć The Fairy z tytoniem i trawą :D A tu pasuje i jednocześnie wszystko 'siedzi'!
Ja tylko podpowiem, że ta róża to akurat bonica :wink: The Fairy też z tytoniem pięknie się prezentuję ale na innej rabacie ;:138 Cudne są w realu te falujące na wietrze trawy i pachnące łany kocimiętki wraz z szałwią... Brzęczące zapracowanymi owadami ;:173
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit

Koniec wklejania trawiastych zdjęć na dzisiaj, mam już zupełny zdjęciowstręt, brrr ;:307

Teraz czas na milsze obowiązki :D

Anasstasia ja też bardzo ;:167 wszystkie trawy więc musiały zamieszkać w moim ogrodzie :heja

Wandziu trawy są niezbędnym elementem mojego otoczenia. Jako dziecko zbierałam bukiety nie tylko kwiatów, ale i traw, które od zawsze, bardzo mnie fascynowały i przyciągały.

Paulinko ten kwiatek, to biały dzwonek karpacki

Ula tytoniu mam trochę na rabatach - przywędrował z sadzonkami roślinek z W-wy i jak widać bardzo dobrze czuje się w piasku :D

Ewo strumyk powstał z potrzeby serca, ale i z potrzeby chwili, bo kamieni, tak jak i piasku duży u nas dostatek :;230

Bożka, witaj, zapraszam serdecznie. Pytasz jak duże urosną lipy ? Ja będę im kibicować, żeby rosły jak największe, ale marnie to widzę. Podobno nie należy tracić nadziei, więc jeszcze nie tracę :wink:

c.d.n.
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:3

Asiu ja też nie wiem, co Ci napisać...
Bo wiesz, tak naprawdę, to tworzę ten ogród z potrzeby serca i... sercem. Dlatego czasem nie wszystko jest 'pod linijkę', czasem zestawienia szokujące, czasem może dziwaczne, czasem niedokończone, czasem... ale moje !

Okoliczni mieszkańcy popatrują na mnie dziwnie, gdy widzą jak o świcie i jeszcze po ciemaku pracuję, tłukąc, w tak zwanym międzyczasie, komary na oślep,
ale ... jestem szczęśliwa. I to właściwie wszystko wyjaśnia ;:173

Nie ukrywam, że jak wszystkich i mnie cieszą słowa uznania, bo dodają otuchy, sił i energii do dalszego działania.
Dlatego bardzo, bardzo dziękuję ;:196
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit

Ursulko może być i 'mufti ogrodniczy' :;230 zwał jak zwał, byle efekty cieszyły oko ;:333
Stokrotne dzięki za pochwałę moich kompozycji. Aż pierś bezwiednie wypięłam, czytając Twoje słowa. Masz magiczną moc uzdrawiania zmęczonych i sponiewieranych zimą . :heja
Chwała Ci za to ;:180
Awatar użytkownika
anasstasia
500p
500p
Od: 27 sty 2013, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

What beautiful pictures!This plants are very decorative. ;:108

Jakie piękne zdjęcia! Te rośliny są bardzo dekoracyjne. ;:108
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=59&t=62905" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 29&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Mufka pisze:Majeczko Widzę, że rzeczywiście telepatia to Twoja mocna strona ! ;:oj Mam się już zacząć bać ? ;:202
Kochana, moje róże, to pikuś w porównaniu do Twojej wypielęgnowanej, wypieszczonej Różanki /przez duże R, oczywiście/! Moje to takie 'wsiowe', charakterne i mocarne, ale dość jednak prymitywne nasadzenia. Żadne tam królewny i księżniczki ;:185 Prawdziwą różaną arystokrację, to ja od dawna podziwiam u Ciebie i dzięki Ci za te wszystkie radosne chwile, które mogłam spędzić w ich towarzystwie :tan Mam nadzieję, do miłego ;:7

Marysu, czy Ty wiesz ile natłukłaś stronek tylko przez jeden dzień :lol:
:;230 :;230 z tą telepatią żartowałam, no co Ty bać się ..... jeszcze na dodatek mnie.... hihihi...hi..
Twoje wsiowe i charakterne różyczki mi się bardzo podobają.
Mamy to co lubimy, a forum pozwala nam cieszyć się tym czego nie mamy. :;230 :;230 ale mi się napisało :;230
No to sobie popisałyśmy o różyczkach.... :D Ja czekam na wiosnę i już mnie ba...rdzo nosi.
Mam tyle zmian do zrobienia ;:65 ;:65
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Majeczkę nosi bo szykuje nowe zmiany w swojej Różance ;:224 a wszyscy są ich ciekawi.
Marysiu ale Ty to trochę z tą skromnością swoich róż przesadziłaś. Jak czytałam o ilościach róż, które posadziłaś, tudzież o gatunkach to wcale nie są "wsiowe róże i rabaty" - a poza tym wsiowe aranżacje i kwiaty są piękne.
Marysiu z wielką ciekawością obejrzałam zdjęcia rabaty pod trejażem, gdzie masz posadzone szałwie, kocimiętki i róże. W jakiej odległości sadzisz je od siebie, bo jak patrzyłam na zdjęcie kwitnących szałwii, to wydawało mi się to niemożliwe gdzieś tam pomiędzy te łąny fioletów róże upchać ;:224 Kwestia zdjęcia?
A... jeśli będzie Ci jeszcze jakaś szałwia zbywać, to ja z wielką chęcią przyjmę ;:196
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Trafiłam dzisiaj na Twój wątek i pomyślałam...jakie szczęście, że w samą porę...26 stron dam radę przeczytać. Ale okazuje się, że nie idzie mi tak szybko, bo to jest to, co lubię i nie da się "po łebkach" - pionierskie klimaty, 150 róż! Więc wracam i będę się wczytywać, a na razie pozdrawiam :D
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Właśnie doczytałam do końca ..............i jestem zdziwiona i zauroczona ;:oj Już Ci tłumaczę zdziwiona bo ...............jak można, w tak krótkim czasie, na takiej słabej ziemi osiągnąć tak wiele ;:138 ;:138 Zauroczyły mnie Twoje trawy , piękne nasadzenia ,ogromna ilość róż i cudna kapliczka z frasobliwym i powojnikiem ,a także suchy strumyk i dzika rzeczka ........... w dalszym ciągu zazdraszczam kamulców ;:63 ;:63 Na pewno u siebie zastosuję hydrożel, też mam taki piasek ale kwaśny [gdzie się zaopatrujesz ] :lol: Czy podcinasz kocimiętkę :?: Szałwia niesamowita ;:63 ;:63 ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

daffodil pisze:Majeczkę nosi bo szykuje nowe zmiany w swojej Różance ;:224 a wszyscy są ich ciekawi.

:;230 hihihi..hi sama jestem ciekawa co ja jeszcze na tych dopalaczach ( tak mówi Ania-Sweety) wymyślę. ;:170
Awatar użytkownika
paola1a
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2010, o 22:25

Post »

Marysiu dzwonek karpacki chyba nie przemarza i jest wieloletni? A jak się rozrasta, w jakim tempie dokładnie- szybko, wolno? Bo byłby lepszy niż biała aksamitka, nie trzeba by było co roku wysiewać a właśnie potrzebuje coś białe i niskie na obwódkę. Aha i jak długo Ci kwitnie za pierwszym razem- bo słyszałam że po ścięciu kwitnie drugi raz, prawda?
Paulina
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”