Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie
- amba19
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie
U mnie tylko troszkę popruszyło. Dachy leciutko pobielone...
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Na termometrze -4,5 świeci słoneczko i przestało padać. Taka zima jest piękna! Dobrego dnia Michale mam nadzieję że Emilka wróciła 
-
JagiS

- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Michale, pozdrawiam w zimowy lutowy poranek
Marysiu i Piotrze, zerknijcie do wątku Ursulki, ona ma dorosłego main coona - to potęga, nie kot.
Natomiast kociczka Piotra jest niesamowicie urocza, ale Michał ma rację - będzie duża, widziałam kiedyś kota tej rasy o wadze 18 kilogramów
.
dla wszystkich miłośników kotów, w szczególności Michała - Jagoda
Marysiu i Piotrze, zerknijcie do wątku Ursulki, ona ma dorosłego main coona - to potęga, nie kot.
Natomiast kociczka Piotra jest niesamowicie urocza, ale Michał ma rację - będzie duża, widziałam kiedyś kota tej rasy o wadze 18 kilogramów
- Darmokot

- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Witajcie
O 7:35 było u nas -5,3*C, teraz już -1,8. Śniegu znów mam bardzo dużo, pozdrawiam serdecznie
Emilki jeszcze nie ma....
Emilki jeszcze nie ma....
- survivor26

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Michale, melduję, że czytam Cię na bieżąco tylko nie nadążam z wpisywaniem się
Nie bedę wypowiadać się w kwestiach kontrowersyjnych, bo mi zawsze język za daleko poleci i bana dostanę, ale napiszę tylko, że im bardziej do Ciebie zaglądam, tym bardziej rośnie we mnie nieodpowiedzialna myśl o powiększeniu swojej kociej kolekcji 
- gajowa

- Od: 11 maja 2011, o 07:34
survivor26 pisze: Nie bedę wypowiadać się w kwestiach kontrowersyjnych, bo mi zawsze język za daleko poleci i bana dostanę, ale napiszę tylko, że im bardziej do Ciebie zaglądam, tym bardziej rośnie we mnie nieodpowiedzialna myśl o powiększeniu swojej kociej kolekcji
I ja w tym samym tonie - kto czyta, ten wie jak dbasz o koty i jak odpowiedzialnie to czynisz
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
-
JagiS

Odpowiedzialni Miłośnicy Kotów łączcie się
Ja z Wami
Michale
Jagoda
Ja z Wami
Michale
- Darmokot

Dziewczyny bardzo dziękuję za miłe słowa, warto powiększyć kocią rodzinkę - odwdzięczą się mruczeniem, grzaniem kolan, spacerowaniem przy nogach a czasem jak je zbierze to wdadzą się w dyskusję - Sępik piszczy cieniutko, Darmokot warczy, Tojotka skrzeczy, Diablik ma jękliwy głos a Emilka wydaje odgłosy przypominające psy ziemne. Na szczęście nigdy nie mówią na raz
Pat nie ma sprawy, wiem o Twoim łokciu, oszczędzaj go żeby na długie lata starczył do pracy w ogrodzie i do pisania na FO
Wczoraj też biłem się z myślami ale ostrzeżenie o banie gdzieś tam tłukło mi się w głowie więc postanowiłem trzymać język za zębami. Na pewne rzeczy nic się nie poradzi...
Właśnie zmierzyłem wysokość pokrywy śnieżnej - całe 15 cm w 1 dobę
Jagódko jak mi tak -nie daj Bóg- któryś kot odejdzie to chyba sobie sprawię main coona, przepiękne stworzenie
Łączmy się Jagódko
Miłego dnia
Pat nie ma sprawy, wiem o Twoim łokciu, oszczędzaj go żeby na długie lata starczył do pracy w ogrodzie i do pisania na FO
Właśnie zmierzyłem wysokość pokrywy śnieżnej - całe 15 cm w 1 dobę
Jagódko jak mi tak -nie daj Bóg- któryś kot odejdzie to chyba sobie sprawię main coona, przepiękne stworzenie
Miłego dnia
- Mufka

- Od: 11 lut 2009, o 20:02
W W-wie sypało i sypało bez opamiętania i śniegu powstały prawdziwe zaspy, tak ze kłopot był wczoraj wieczorem z jazdą po mieście. Teraz jest 0 *C
Main coon jest przepięknym , miłym, przyjacielskim kotem. Bardzo wszystkim polecam. Ponieważ są duuuże, więc nie łażą tak chętnie po firankach i szafach
Nie przechodzą też przez płoty, więc nie włóczą się po okolicy. Dla mnie wszystkie koty są piękne i niezbędne do życia
Nie wyobrażam sobie, żeby nie było ich wokół mnie. Bo kto robiłby ze mną ranny i wieczorny obchód włości, kto grzał kolana, kto mruczał i miział się radośnie ? Nie mówiąc już o wczesno-rannym budzeniu ...
Pozdrawiam serdecznie wszystkich, prawdziwych, kocich przyjaciół !
Main coon jest przepięknym , miłym, przyjacielskim kotem. Bardzo wszystkim polecam. Ponieważ są duuuże, więc nie łażą tak chętnie po firankach i szafach
Nie przechodzą też przez płoty, więc nie włóczą się po okolicy. Dla mnie wszystkie koty są piękne i niezbędne do życia
Pozdrawiam serdecznie wszystkich, prawdziwych, kocich przyjaciół !
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
-
JagiS

Kurczę, nie wiedziałam, że main coony mają tyle "plusów dodatnich", o których nie wiedziałam
.
Mufka, dzięki
. Taki kot był moim marzeniem, ale w tzw. międzyczasie było tyle bezdomnych kotków do przygarnięcia, że main coon pozostał w sferze marzeń
.
Pozdrowienia kocie nieustające - Jagoda
Mufka, dzięki
Pozdrowienia kocie nieustające - Jagoda
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Pat ja to już jakiś czas temu opanowałam, ale jak czytałam Michała wątek to w miarę upływu czasu miałam chęś na kolejne kotysurvivor26 pisze:Michale, melduję, że czytam Cię na bieżąco tylko nie nadążam z wpisywaniem sięNie bedę wypowiadać się w kwestiach kontrowersyjnych, bo mi zawsze język za daleko poleci i bana dostanę, ale napiszę tylko, że im bardziej do Ciebie zaglądam, tym bardziej rośnie we mnie nieodpowiedzialna myśl o powiększeniu swojej kociej kolekcji
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Miałeś pecha trafić na osobę, której się wydaje, że może się wtrącać w cudze życie i urządzać je po swojemu. Najlepiej nie brać do głowy i robić to, co się lubi, i mieć tyle kotów, ile potrzeba do szczęścia
Kiedyś jedna z moich kocic wróciła po dwóch miesiącach. Nie poznałam jej-tak była chuda i brudna. Upewniłam się, że to ona, bo wskoczyła na swoje ulubione miejsce, jakby go nigdy nie opuszczała.
Kiedyś jedna z moich kocic wróciła po dwóch miesiącach. Nie poznałam jej-tak była chuda i brudna. Upewniłam się, że to ona, bo wskoczyła na swoje ulubione miejsce, jakby go nigdy nie opuszczała.
- Rewi
- 1000p

- Od: 17 lip 2012, o 11:50
- Kontakt:
Ale masz śliczne te futrzaki, Twoje chociaż na dwór wychodzą moja śpi w domu całą noc później godzinkę na dwór i śpi do popołudnia 
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
- survivor26

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Michale, a Twoje koty nie dają do zrozumienia, że wiosna bliska? Mój młodszy zaczyna podążać za Tosią tęsknym wzrokiem i galopować za nią truchtem z jednoznacznymi zamiarami...wiem, że to dlatego, że dojrzał, ale łudzę się, ze może też dlatego, ze wiosnę czuje? 
- Darmokot

Witajcie
Już od 5 się przewracam z boku na bok więc najwyższy czas zasiąść na FO
Marysiu Mufko swoim wpisem jeszcze bardziej narobiłaś mi ochoty na main coona, najlepsze, sie po płocie nie chodzi, nie zapuszczałby się na wieś na wycieczki
Jagódko, zawsze można o takim kocie pomarzyć, a nuż za kilka lat nam się trafi...
Marysiu Maska bardzo mi miło, że tak do mnie piszesz
Marysiu szczepienie coraz bardziej siedzi mi w głowie...Jak się przyjmą to kosztela powędruje do Ciebie a reszta to nie wiem... chyba pousuwam samosiejki albo mniej produktywne drzewa i powsadzam bo miejsce już się skończyło
Ewo teraz koty zaczną się wypuszczać na dłuższe wycieczki, Twoje kotki wychodzą już daleko poza dom? Czy tylko po posesji?
Rewi dziękuję w imieniu kotów
Może i dobrze, że Twoja śpi, chociaż będzie czysta, nie zeżre jakiej zarobaczonej myszy i nie zmarznie
Pat chyba wszystkie teraz wiosnę czują
Jednak moja kociarnia po wyjściu na dwór raczej nie oddala się, przywykły do ciepła domowego i boją się aby przypadkiem nie zostały na noc na zewnątrz. Uważaj tylko żeby nie drzyznął Ci spod ogona na meble, Diablik mimo kastracji kilka lat temu, wczoraj stanął przy ogniku obłożonym słomą i spod ogona wypuścił taki poziomy strumień, trwało to prawie minutę, teraz tam śmierdzi
Miłej niedzieli
Z zapowiadanych 9 stopni mrozu było tylkoo 4,8 
Marysiu Mufko swoim wpisem jeszcze bardziej narobiłaś mi ochoty na main coona, najlepsze, sie po płocie nie chodzi, nie zapuszczałby się na wieś na wycieczki
Jagódko, zawsze można o takim kocie pomarzyć, a nuż za kilka lat nam się trafi...
Marysiu Maska bardzo mi miło, że tak do mnie piszesz
Ewo teraz koty zaczną się wypuszczać na dłuższe wycieczki, Twoje kotki wychodzą już daleko poza dom? Czy tylko po posesji?
Rewi dziękuję w imieniu kotów
Pat chyba wszystkie teraz wiosnę czują
Miłej niedzieli