Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie

Post »

U mnie tylko troszkę popruszyło. Dachy leciutko pobielone...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Na termometrze -4,5 świeci słoneczko i przestało padać. Taka zima jest piękna! Dobrego dnia Michale mam nadzieję że Emilka wróciła :lol:
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Michale, pozdrawiam w zimowy lutowy poranek :wit
Marysiu i Piotrze, zerknijcie do wątku Ursulki, ona ma dorosłego main coona - to potęga, nie kot.
Natomiast kociczka Piotra jest niesamowicie urocza, ale Michał ma rację - będzie duża, widziałam kiedyś kota tej rasy o wadze 18 kilogramów ;:oj.

;:196 dla wszystkich miłośników kotów, w szczególności Michała - Jagoda
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Witajcie :wit O 7:35 było u nas -5,3*C, teraz już -1,8. Śniegu znów mam bardzo dużo, pozdrawiam serdecznie :D
Emilki jeszcze nie ma....
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Michale, melduję, że czytam Cię na bieżąco tylko nie nadążam z wpisywaniem się :wink: Nie bedę wypowiadać się w kwestiach kontrowersyjnych, bo mi zawsze język za daleko poleci i bana dostanę, ale napiszę tylko, że im bardziej do Ciebie zaglądam, tym bardziej rośnie we mnie nieodpowiedzialna myśl o powiększeniu swojej kociej kolekcji :)
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

survivor26 pisze: Nie bedę wypowiadać się w kwestiach kontrowersyjnych, bo mi zawsze język za daleko poleci i bana dostanę, ale napiszę tylko, że im bardziej do Ciebie zaglądam, tym bardziej rośnie we mnie nieodpowiedzialna myśl o powiększeniu swojej kociej kolekcji :)

I ja w tym samym tonie - kto czyta, ten wie jak dbasz o koty i jak odpowiedzialnie to czynisz :)
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Odpowiedzialni Miłośnicy Kotów łączcie się :!:
Ja z Wami :!:

Michale :wit Jagoda
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny bardzo dziękuję za miłe słowa, warto powiększyć kocią rodzinkę - odwdzięczą się mruczeniem, grzaniem kolan, spacerowaniem przy nogach a czasem jak je zbierze to wdadzą się w dyskusję - Sępik piszczy cieniutko, Darmokot warczy, Tojotka skrzeczy, Diablik ma jękliwy głos a Emilka wydaje odgłosy przypominające psy ziemne. Na szczęście nigdy nie mówią na raz :;230
Pat nie ma sprawy, wiem o Twoim łokciu, oszczędzaj go żeby na długie lata starczył do pracy w ogrodzie i do pisania na FO :D Wczoraj też biłem się z myślami ale ostrzeżenie o banie gdzieś tam tłukło mi się w głowie więc postanowiłem trzymać język za zębami. Na pewne rzeczy nic się nie poradzi...
Właśnie zmierzyłem wysokość pokrywy śnieżnej - całe 15 cm w 1 dobę ;:oj ;:oj
Jagódko jak mi tak -nie daj Bóg- któryś kot odejdzie to chyba sobie sprawię main coona, przepiękne stworzenie ;:138 Łączmy się Jagódko ;:113
Miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

W W-wie sypało i sypało bez opamiętania i śniegu powstały prawdziwe zaspy, tak ze kłopot był wczoraj wieczorem z jazdą po mieście. Teraz jest 0 *C

Main coon jest przepięknym , miłym, przyjacielskim kotem. Bardzo wszystkim polecam. Ponieważ są duuuże, więc nie łażą tak chętnie po firankach i szafach :lol:
Nie przechodzą też przez płoty, więc nie włóczą się po okolicy. Dla mnie wszystkie koty są piękne i niezbędne do życia ;:215 Nie wyobrażam sobie, żeby nie było ich wokół mnie. Bo kto robiłby ze mną ranny i wieczorny obchód włości, kto grzał kolana, kto mruczał i miział się radośnie ? Nie mówiąc już o wczesno-rannym budzeniu ... :;230

Pozdrawiam serdecznie wszystkich, prawdziwych, kocich przyjaciół !
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kurczę, nie wiedziałam, że main coony mają tyle "plusów dodatnich", o których nie wiedziałam ;:oj.
Mufka, dzięki ;:215. Taki kot był moim marzeniem, ale w tzw. międzyczasie było tyle bezdomnych kotków do przygarnięcia, że main coon pozostał w sferze marzeń ;:218.

Pozdrowienia kocie nieustające - Jagoda
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

survivor26 pisze:Michale, melduję, że czytam Cię na bieżąco tylko nie nadążam z wpisywaniem się :wink: Nie bedę wypowiadać się w kwestiach kontrowersyjnych, bo mi zawsze język za daleko poleci i bana dostanę, ale napiszę tylko, że im bardziej do Ciebie zaglądam, tym bardziej rośnie we mnie nieodpowiedzialna myśl o powiększeniu swojej kociej kolekcji :)
Pat ja to już jakiś czas temu opanowałam, ale jak czytałam Michała wątek to w miarę upływu czasu miałam chęś na kolejne koty :;230
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Miałeś pecha trafić na osobę, której się wydaje, że może się wtrącać w cudze życie i urządzać je po swojemu. Najlepiej nie brać do głowy i robić to, co się lubi, i mieć tyle kotów, ile potrzeba do szczęścia :D
Kiedyś jedna z moich kocic wróciła po dwóch miesiącach. Nie poznałam jej-tak była chuda i brudna. Upewniłam się, że to ona, bo wskoczyła na swoje ulubione miejsce, jakby go nigdy nie opuszczała.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Ale masz śliczne te futrzaki, Twoje chociaż na dwór wychodzą moja śpi w domu całą noc później godzinkę na dwór i śpi do popołudnia ;:oj
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Michale, a Twoje koty nie dają do zrozumienia, że wiosna bliska? Mój młodszy zaczyna podążać za Tosią tęsknym wzrokiem i galopować za nią truchtem z jednoznacznymi zamiarami...wiem, że to dlatego, że dojrzał, ale łudzę się, ze może też dlatego, ze wiosnę czuje? :wink:
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit Już od 5 się przewracam z boku na bok więc najwyższy czas zasiąść na FO :D
Marysiu Mufko swoim wpisem jeszcze bardziej narobiłaś mi ochoty na main coona, najlepsze, sie po płocie nie chodzi, nie zapuszczałby się na wieś na wycieczki :wink:
Jagódko, zawsze można o takim kocie pomarzyć, a nuż za kilka lat nam się trafi...
Marysiu Maska bardzo mi miło, że tak do mnie piszesz ;:168 Marysiu szczepienie coraz bardziej siedzi mi w głowie...Jak się przyjmą to kosztela powędruje do Ciebie a reszta to nie wiem... chyba pousuwam samosiejki albo mniej produktywne drzewa i powsadzam bo miejsce już się skończyło :|
Ewo teraz koty zaczną się wypuszczać na dłuższe wycieczki, Twoje kotki wychodzą już daleko poza dom? Czy tylko po posesji?
Rewi dziękuję w imieniu kotów ;:180 Może i dobrze, że Twoja śpi, chociaż będzie czysta, nie zeżre jakiej zarobaczonej myszy i nie zmarznie :lol:
Pat chyba wszystkie teraz wiosnę czują ;:138 Jednak moja kociarnia po wyjściu na dwór raczej nie oddala się, przywykły do ciepła domowego i boją się aby przypadkiem nie zostały na noc na zewnątrz. Uważaj tylko żeby nie drzyznął Ci spod ogona na meble, Diablik mimo kastracji kilka lat temu, wczoraj stanął przy ogniku obłożonym słomą i spod ogona wypuścił taki poziomy strumień, trwało to prawie minutę, teraz tam śmierdzi :evil:
Miłej niedzieli :wit Z zapowiadanych 9 stopni mrozu było tylkoo 4,8 ;:63
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”