już znikam dobrej nocy...
Działka Romy wśród jezior cz. 4
- lora
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Działka Romy wśród jezior cz. 4
Romciu nie uwierzysz ja wcale nie podlewałam dopiero rok temu czasami coś podlałam a tak rosło u mnie wszystko jak natura dała...i może nie miałam tak pięknych okazów...
- ra_barbara

- Od: 15 sty 2010, o 10:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
ROMCIU ogródeczek ziołowy jest full wypas...a zreszta wszystko masz wypasione.NAPRAWDĘ

Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Romo,też mam taka dalię jak na ostatnim zdjęciu.To jest chyba najbardziej rozrastający sie i niezawodny pod wzgledem obfitości kwitnienia ich gatunek.
-
elakuznicom
- 500p

- Od: 13 cze 2012, o 18:52
Romciu raczej kupie sadzonki bo jak wysieję to nie zakwitnie w tym roku ? A -Marzenka -Sosenki 4 ma siedlisko w Łasku..
Ela
pozdrawiam Ela
- Mufka

- Od: 11 lut 2009, o 20:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zwiedziłam Twój ogród i jestem zachwycona, bo jest w nim wszystko: i piękne kolorowe kwiaty i woda i ogródek ziołowy i nawet trawy ozdobne.
Jeśli można to chętnie zostanę, by oglądać dalej
Pozdrawiam serdecznie
Marysia
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
- RomciaW

- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Tak mi dziś zeszło że dopiero do swojego wątku dotarłam ,a tu tyle gości
Misiu jak w tym roku troszkę podkarmisz zauważysz od razu różnicę
Basiu może dlatego tak wiosennie na dworze ,u Ciebie na działce już kiełki z ziemi wychodzą
PRZYSŁOWIE MÓWI ...........
Gdy w Apolonię [9.02]sucho i pogodnie , wiosna może zawitać już za trzy tygodnie .
Rabarbarku bardzo jesteś miła ,cieszę się że Ci się podoba
Małgoś przyznaj że one są niezawodne i naprawdę ładne
Elu ja wysiałam i w tym samym roku zakwitł jak go posiejesz w połowie marca to na pewno Ci zakwitnie
Czy Marzenka ma wątek
Marysiu też zajrzałam do Ciebie ...............dopiero U ciebie jest pięknie , jestem zauroczona 150 róż mnie powaliło na ten piasek
Serdecznie Cię zapraszam
Pod fotkami poprawiłam nazwy traw , dzięki

Misiu jak w tym roku troszkę podkarmisz zauważysz od razu różnicę
Basiu może dlatego tak wiosennie na dworze ,u Ciebie na działce już kiełki z ziemi wychodzą
PRZYSŁOWIE MÓWI ...........
Gdy w Apolonię [9.02]sucho i pogodnie , wiosna może zawitać już za trzy tygodnie .
Rabarbarku bardzo jesteś miła ,cieszę się że Ci się podoba
Małgoś przyznaj że one są niezawodne i naprawdę ładne
Elu ja wysiałam i w tym samym roku zakwitł jak go posiejesz w połowie marca to na pewno Ci zakwitnie
Marysiu też zajrzałam do Ciebie ...............dopiero U ciebie jest pięknie , jestem zauroczona 150 róż mnie powaliło na ten piasek

- gajowa

- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Musiałam się trochę cofnąć, żeby obejrzeć ten ziołowy ogródek, no i rzeczywiście świetny pomysł
Nigdy nie uprawiałam ziół, chyba to jeszcze przede mną...ale mam ochotę.
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- ra_barbara

- Od: 15 sty 2010, o 10:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Zioła na działce są super, np. majeranek zawsze sieję, aromat cudowny nie taki jak w torebkach ze sklepu.Od jakiegoś czasu sieję rukolę, a nie znałam tej "sałaty" wcześniej
Tylko moje zioła nie mają takiego specjalnego pokoiku jak u Romci, układałam wprawdzie kamienie ale zielsko wyrastało spod nich i przeszkadzały, a przecież kamienie daja ciepło i wilgoć.
Tylko moje zioła nie mają takiego specjalnego pokoiku jak u Romci, układałam wprawdzie kamienie ale zielsko wyrastało spod nich i przeszkadzały, a przecież kamienie daja ciepło i wilgoć.
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Świetny ten zielnik - jak w angielskich ogrodach 
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Ja jeszcze nie mam zielnika chociaż kilka ziół mam rozrzuconych po ogródku przydomowym , twój jest pomysłowy , Begonie o dużych kwiatach też mi się marnie przetrzymują ale są tak piękne że na wiosnę zawsze dokupuję kilka na kwietniki .. Dalie też sieję w marcu w szklarni , w tym roku kupiłam karłowe mieszane o pełnych kwiatach , zawsze kilka się przechowa aby powiększyć kolekcję ,. Trawy mi przetrwały oprócz czarnej , już trzeci raz mi wymarza chyba z niej zrezygnuję....
Jeszcze miesiąc a można będzie siać w szklarni a może już pierwsze wiosenne kwiatuszki się pokażą ..
Jeszcze miesiąc a można będzie siać w szklarni a może już pierwsze wiosenne kwiatuszki się pokażą ..
- RomciaW

- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Witajcie w tłusty czwartek
Zrobiłam pierwszy raz pączki serowe, pyszne tylko takie będę robić szybkie i smaczne
Proszę częstujcie się

Ewa , naprawdę warto cale lato korzystam ..........a napój miętowo cytrynowy na upały coś pięknego
Basiu majeranek........ nie mam ale będzie
Mam cząber , lubczyk , oregano , tymianek , bazylię , rozmaryn ,dwa rodzaje mięty zwykłą ,cytrynową i koreańską rukolę też
W ładnym pokoiku są w maju ale jak się rozlezą są nie do opanowania ...........mięta jest w siedmiolatce i wszędzie
Cudowny bałagan
Izuniu wyżej opisałam mój angielski porządek
Janeczko nie mam szklarni ,sieję dalie do gruntu ze względu na transport (łatwiej przewieźć nasiona jak sadzonki )
Miałam ochotę na czarną ale jak wymarza to zrezygnuję
Aniu jakie piękne .....dziękuję
Oj........... żeby nie zmarzły, w razie mrozu przykryj 

Ewa , naprawdę warto cale lato korzystam ..........a napój miętowo cytrynowy na upały coś pięknego
Basiu majeranek........ nie mam ale będzie
Izuniu wyżej opisałam mój angielski porządek
Janeczko nie mam szklarni ,sieję dalie do gruntu ze względu na transport (łatwiej przewieźć nasiona jak sadzonki )
Aniu jakie piękne .....dziękuję
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
No niestety mięta rośnie bez opamiętania ,ale jak jej nie mieć w ogródku jak ona taka aromatyczna ..Mam zamiar ja trochę utemperować przez wsadzenie do doniczki z obciętym dnem .Nie wiem czy to coś pomoże ale spróbuję .Zdróweczka Romciu 
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Moja mięta rośnie w normalnej doniczce i tak przelazła otworami na całą rabatkę .. Na wiosnę wsadziłam ją do miednicy z małą dziurką ,może teraz z niej nie wylezie , nawet gdy będzie jej za dużo to łatwiej ją podzielić na mniejsze kępki ..
-
elakuznicom
- 500p

- Od: 13 cze 2012, o 18:52
Romciu-nie wiedziałam za wiele o tym powojniku czyli mogę go wysiać do doniczki a póżniej -siup na właściwe miejsce-dzisiaj jadę do OBI może będą nasionka?
Marzenka ma swój wątek głowy nie dam sobie ściąć ale widziałam Twoje posty u niej -tytuł jej wątku- " Siedlisko z sosnami" jest częstym gościem u Basi-Barbarelli
i u Eli-Ella-bella .Romciu -trochę mi głupio sępić na samym początku ale czytałam u Ciebie ,że on się ładnie rozsiewa jeśli nie dostanę tych nasionek w OBI czy masz
może z kilka ? pozdrawiam- Ela
Marzenka ma swój wątek głowy nie dam sobie ściąć ale widziałam Twoje posty u niej -tytuł jej wątku- " Siedlisko z sosnami" jest częstym gościem u Basi-Barbarelli
i u Eli-Ella-bella .Romciu -trochę mi głupio sępić na samym początku ale czytałam u Ciebie ,że on się ładnie rozsiewa jeśli nie dostanę tych nasionek w OBI czy masz
może z kilka ? pozdrawiam- Ela
pozdrawiam Ela