Działka Romy wśród jezior cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działka Romy wśród jezior cz. 4

Post »

Romciu nie uwierzysz ja wcale nie podlewałam dopiero rok temu czasami coś podlałam a tak rosło u mnie wszystko jak natura dała...i może nie miałam tak pięknych okazów... :)
już znikam dobrej nocy... ;:19
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

ROMCIU ogródeczek ziołowy jest full wypas...a zreszta wszystko masz wypasione.NAPRAWDĘ ;:180 ;:138
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Romo,też mam taka dalię jak na ostatnim zdjęciu.To jest chyba najbardziej rozrastający sie i niezawodny pod wzgledem obfitości kwitnienia ich gatunek.
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52

Post »

Romciu raczej kupie sadzonki bo jak wysieję to nie zakwitnie w tym roku ? A -Marzenka -Sosenki 4 ma siedlisko w Łasku.. :wit Ela
pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit
Zwiedziłam Twój ogród i jestem zachwycona, bo jest w nim wszystko: i piękne kolorowe kwiaty i woda i ogródek ziołowy i nawet trawy ozdobne. ;:138
Jeśli można to chętnie zostanę, by oglądać dalej :D

Pozdrawiam serdecznie
Marysia
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Tak mi dziś zeszło że dopiero do swojego wątku dotarłam ,a tu tyle gości ;:138 :wit
Misiu jak w tym roku troszkę podkarmisz zauważysz od razu różnicę ;:138
Basiu może dlatego tak wiosennie na dworze ,u Ciebie na działce już kiełki z ziemi wychodzą ;:138
PRZYSŁOWIE MÓWI ...........
Gdy w Apolonię [9.02]sucho i pogodnie , wiosna może zawitać już za trzy tygodnie .
Rabarbarku bardzo jesteś miła ,cieszę się że Ci się podoba ;:196
Małgoś przyznaj że one są niezawodne i naprawdę ładne ;:138
Elu ja wysiałam i w tym samym roku zakwitł jak go posiejesz w połowie marca to na pewno Ci zakwitnie ;:138 Czy Marzenka ma wątek :?:
Marysiu też zajrzałam do Ciebie ...............dopiero U ciebie jest pięknie , jestem zauroczona 150 róż mnie powaliło na ten piasek ;:306 ;:306 Serdecznie Cię zapraszam ;:180 Pod fotkami poprawiłam nazwy traw , dzięki ;:196

Obrazek

Obrazek

:wit :wit ;:19
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Musiałam się trochę cofnąć, żeby obejrzeć ten ziołowy ogródek, no i rzeczywiście świetny pomysł ;:108 Nigdy nie uprawiałam ziół, chyba to jeszcze przede mną...ale mam ochotę.
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Zioła na działce są super, np. majeranek zawsze sieję, aromat cudowny nie taki jak w torebkach ze sklepu.Od jakiegoś czasu sieję rukolę, a nie znałam tej "sałaty" wcześniej :roll:
Tylko moje zioła nie mają takiego specjalnego pokoiku jak u Romci, układałam wprawdzie kamienie ale zielsko wyrastało spod nich i przeszkadzały, a przecież kamienie daja ciepło i wilgoć.
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Świetny ten zielnik - jak w angielskich ogrodach :)
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Ja jeszcze nie mam zielnika chociaż kilka ziół mam rozrzuconych po ogródku przydomowym , twój jest pomysłowy , Begonie o dużych kwiatach też mi się marnie przetrzymują ale są tak piękne że na wiosnę zawsze dokupuję kilka na kwietniki .. Dalie też sieję w marcu w szklarni , w tym roku kupiłam karłowe mieszane o pełnych kwiatach , zawsze kilka się przechowa aby powiększyć kolekcję ,. Trawy mi przetrwały oprócz czarnej , już trzeci raz mi wymarza chyba z niej zrezygnuję....
Jeszcze miesiąc a można będzie siać w szklarni a może już pierwsze wiosenne kwiatuszki się pokażą ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Witajcie w tłusty czwartek :wit Zrobiłam pierwszy raz pączki serowe, pyszne tylko takie będę robić szybkie i smaczne ;:138 Proszę częstujcie się ;:180

Obrazek

Ewa , naprawdę warto cale lato korzystam ..........a napój miętowo cytrynowy na upały coś pięknego ;:138
Basiu majeranek........ nie mam ale będzie ;:138 Mam cząber , lubczyk , oregano , tymianek , bazylię , rozmaryn ,dwa rodzaje mięty zwykłą ,cytrynową i koreańską rukolę też ;:138 W ładnym pokoiku są w maju ale jak się rozlezą są nie do opanowania ...........mięta jest w siedmiolatce i wszędzie ;:138 Cudowny bałagan ;:224
Izuniu wyżej opisałam mój angielski porządek ;:306
Janeczko nie mam szklarni ,sieję dalie do gruntu ze względu na transport (łatwiej przewieźć nasiona jak sadzonki ) ;:131 Miałam ochotę na czarną ale jak wymarza to zrezygnuję ;:173
Aniu jakie piękne .....dziękuję ;:196 Oj........... żeby nie zmarzły, w razie mrozu przykryj ;:108
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Wszystkiego najlepszego Romciu z okazji imienin ;:196

Obrazek
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

No niestety mięta rośnie bez opamiętania ,ale jak jej nie mieć w ogródku jak ona taka aromatyczna ..Mam zamiar ja trochę utemperować przez wsadzenie do doniczki z obciętym dnem .Nie wiem czy to coś pomoże ale spróbuję .Zdróweczka Romciu ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Moja mięta rośnie w normalnej doniczce i tak przelazła otworami na całą rabatkę .. Na wiosnę wsadziłam ją do miednicy z małą dziurką ,może teraz z niej nie wylezie , nawet gdy będzie jej za dużo to łatwiej ją podzielić na mniejsze kępki ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52

Post »

Romciu-nie wiedziałam za wiele o tym powojniku czyli mogę go wysiać do doniczki a póżniej -siup na właściwe miejsce-dzisiaj jadę do OBI może będą nasionka?
Marzenka ma swój wątek głowy nie dam sobie ściąć ale widziałam Twoje posty u niej -tytuł jej wątku- " Siedlisko z sosnami" jest częstym gościem u Basi-Barbarelli
i u Eli-Ella-bella .Romciu -trochę mi głupio sępić na samym początku ale czytałam u Ciebie ,że on się ładnie rozsiewa jeśli nie dostanę tych nasionek w OBI czy masz
może z kilka ? pozdrawiam- Ela :wit
pozdrawiam Ela
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”