Czyli wychodzi na to że lubisz?Ogoonek pisze:Ja nie bardzo nie lubię czarnego bzu!
Z owoców zrób wino, jest rewelacyjne!
Czyli wychodzi na to że lubisz?Ogoonek pisze:Ja nie bardzo nie lubię czarnego bzu!
Mała pomyłka:D Nie lubię czarnego bzu. Właśnie słyszałam, że bardzo dobre nalewki wychodzą:). Koleżanka dodawała kiedyś owoce bzu do soków i kompotów. Podobno dobre, ale ja nie próbowałam. Po prostu mam złe skojarzenia i doświadczenia z czarnym bzemCzyli wychodzi na to że lubisz?
Nalewka z czeremchy jest pyszna! Ja robiłam już z lipy, porzeczki, miodu, gruszek i płatków róży. I najlepsze są właśnie z róży i czeremchy!:-) Czeremcha to jeden najbardziej niedocenianych dzikich owoców moim zdaniem. Ma niecodzienny smak, można robić z niej nalewki, soki. Zawsze mi żal tych ton owoców, które się marnują... U mnie jest ich mnóstwo, więc zbieram wiadrami. Tylko ręce ciężko domyć potem;-)Ogoonek pisze:Hm, ta nalewka to z czeremchy, tak? Może coś się po prostu nie udało?:D Ja próbowałam zrobić wiśnie w spirytusie, ale szkoda gadać, kompletna klapa:D
Bardzo chętnie.ania1590 pisze: mogę spytać gdyby ktoś był zainteresowany