Ogród w dolinie część 4, czyli oby do wiosny

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród w dolinie część 4, czyli oby do wiosny

Post »

Zdjęcia piękne ;:180
Sławek
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak słońce zaświeci - zima też jest piękna! Zdjęcia fajne!!!
Fajna ta szklarenka! :tan Ja robiłam z plastikowych opakowań po pomidorkach koktailowych z przykrywką!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22

Post »

Aniu dziękuję Ci..wiesz za co? ale niespodzianka.. :tan
Owadożerki wszystkie choć nie wygladają, maja bardzo ładne kwiatuszki..niezbyt duże, ale z bliska sa przeurocze, naumiałas sie robić fotki macro..to na pewno pokażesz nam wyraźnie to cudo...

Zima na obrazkach bardzo ładna..a Twoje kwiatuszki zachwycają nieodmiennie.. ;:196
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A mnie ta owadożerna roslinka padła gdy przesadziłam do większej doniczki ;:174
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Obrazek

Przemku! dziękuję :tan Też mi się podoba.
Danusiu (mm-complex)! Okamiś jest nie tylko na zdjęciu słodki. Zdarza sie oczywiście, że psoci, ale genetalnie jest spokojny, utulny i cichy. Doniczkowców mam coraz więcej, ale nie z wszystkimi mi oczywiscie wychodzi. Ale chyba każdemu... W domu będę siać trzymać po raz pierwszy, więc trzymaj za mnie kciuki. A śniegu? U nas zawsze jest znacznie więcej niż gdzie indziej. Można przywyknąć... A jak dodatkowo Cie pociesza :tan
Stasiu (stasia_ogrod)! Coraz więcej zalet zimy dostrzegam i mi nie przeszkadza. Musi być i tyle. A widoki faktycznie piękne. Szczególnie jak słonko świeci. Za moje rozsady trzymaj kciuki :wit
Aguniu (Aguniada)! Już jest lepiej i kaszel mnie nie męczy. Musiałam co prawda wziąć antybiotyk, ale biorę go tak rzadko, że mi nie zaszkodzi. Zima jeszcze chwilę potrwa, ale jak policzymy ją od listopada (a wówcza sezon ogrodowy się już na pewno skończył) mamy z górki! Mam nadzieję, że zobaczę Twoje storczyki. Może jakaś seria zdjęć...
Shirall! Jeszcze troszkę... Zainwestowałam w szklarenkę i mam nadzieję, że dzięki niej sianie zakończy się sukcesem ;:138
Rewi! ;:196
Nelu (Lukrecja)! Czytałam, że i Tobie zaatakowało krtań. Mam nadzieję, że Ci przejdzie i to szybko, bo wiem, jak to męczy i to szczególnie wiezorem i w nocy. Końcem stycznia zamierzam wysiać lobelię (w ty czerwoną) i kobeę białą oraz fioletową. Oby sie udało ;:138
Lidziu (Slila1)! Cieszę się, że i moje domowe rośliny przypadły Ci do gusty. Kalatea mnie uwiodła. A jest tyle pięknych odmian... Nie martw się. Zdjęcia robiłam dosłownie 5 minut po powrocie od lekarza. Tak pięknie świeciło słonko, że nie mogłam się opanować.
Wandziu! Najwcześniej za sianie wezmę sie za tydzień, ale jeszcze sie zastanowię, bo u mnie wegetacja zaczyna się później. Mam nadzieję na piękną niebieską i czerwoną lobelię oraz białą i fioletową kobeę :D
Majeczko (majka411)! Okamuś wyczochrany! Bardzo to lubi... Kocham te moje górki i choć łączy się to np. z dłuższą zimą, niezmierzonymi ilościami śniegu nie zamieniłabym ich na nic. Ta sterta śniegu to efekt odśnieżania przeze mnie podjazdu. Oczywiście to tylko część.
Aniu (wielkakulka)! Ucz się spokojnie. My na Ciebie poczekamy :wit
Moniko (monikwiaty)! Dziękuję ;:196
Ewo (ewamaj66)! No śniegu Ci u mnie dostatek :;230 i także zimno. Ale to w końcu zima. Super, że moje fiołeczki poprawiły Ci humor! Owodożerków na razie nie przesadzałam,ale chyba trzeba przygotować specjalne podłoże. A Ty czego użyłaś?
Kubasiu! Fajne, nie?
Jurku (semper)! Jeśli chodzi o śnieg, to jestem uprzywilejowana ;:173 Będzie się działo, oj będzie...
Ewo (mewa)! ;:196 Zaraził, ale za to mam piękną kalateę!
Iwono (raflezja)! Zlodowacenie oby się kiedys cofnęło... Ale chwilowo zima jest przesliczna i mi nie przeszkadza. Cieszę się, że Ci sie u mnie podoba ;:138 (Nie)dziękuję...
Magdo (variegata)! Ależ masz fajny awatarek! Widoki i zdjęcia Ci się podobają? Super!
Magdo (lulka)! Okami uparł się, że będzie na zdjęciu i nie mogłam go odgonić. Ale fajnie wyszło ;:167 Czy siałaś już w swojej szklarence?
Małgosiu (małgocha1960)! Obawiam się, że bedziesz musiała jeszcze kilka tygodni z biała panią wytrzymać. Na styczniu na pewno się nie skończy. Oby marzec był już w miare ciepły. Dziękuję za komplementy dla moich doniczkowych!
Sławku! Dziękuję ;:168
Miłko (takasobie)! Ale Cię dawno nie było ;:oj Słonko wszystkiemu dodaje uroku. Tęsknimi sie za nim... Ja także wykorzystuje kubki po jogurtach itp. do siewów. Recykling ;:173
Kasiu (labka1)! Na pewno jak muchołówka zakwitnie, to pokażę. Nie moge sie już doczekać! Nie ma za co, Kasiu. Dołożyłam jeszcze inne pnacza, bo Ci się podobały. Już sie martwiłam, że list nie doszedł. Posłałam go na szybko z pracy, dlatego nawet 3 słów nie skreśliłam...

Obrazek
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Nawet fiołki ci kwitna,a u mnie kupione prymulki albo padaja albo zwiedły kwiatki i bedą wypuszczać nowe,nie znam sie.
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Aniu -muszę przyznać że ta kalatea jest prześliczna ;:167
Pozdrawiam. Ewa
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53

Post »

Ładnie pokazałaś ostatnie "zlodowacenie". Ale jak sobie przypomnę, że musiałam przyjechać z Katowic, gdy paru kroków z samochodu do domu nie można było zrobić, to br...
Widzę, ze jesteś już przygotowana do nowej pory. Co będziesz siać w tych szklarenkach ?
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Małgosiu (małgocha1960)! Fiołki akurat dostałam kwitnące, ale generalnie od paru tygodni stoją u mnie i nadal mają bardzo ładne kwiaty. Może to Twoje nastawienie?
Ewo (mewa)! Olek ma dosłownie taka samą i jak ją zobaczyłam w LM nie mogłam się opanować... Trochę jej liście kojarzą mi się ze stąkiem fasolki...
Aniu (akl62)! Skorzystałam ze słońca, bo w jego promieniach lód, którym "oblane" zostały wszystkie rośliny pięknie skrzył. Normalnie o tej porze jestem w pracy... Jak było tak ślisko byłam w Bielsku i także ledwo udawało mi się dotrzeć tam, gdzie zamierzałam :D Na początek do szklarenki pójdzie lobelia i kobea, a potem zobaczymy...

A rano w kuchni przywitał mnie taki widok ;:138

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A Ludicia także lada chwila otworzy pąki kwiatowe

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2011, o 11:06

Post »

Aniu śliczny fiołek. Mój jedyny się zbuntował i nie kwitnie
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Piękny kwiat ;:333
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
ewazawady
500p
500p
Od: 7 kwie 2011, o 14:20

Post »

Cześć Aniu, zobaczylam Twój wpis u Moni zaraz pod moim i powtórnie przyszłam do Ciebie.
Byłam już tu wczesnym rankiem i nadrabiałam zaległości z ostatnich kilku dni.
Na Mazowszu też jest dużo śniegu tylko trochę mroźniej. W tym roku jakoś tak dziwnie - w górach cieplej niż na nizinach. A może to norma tylko ja to dopiero teraz zauważam (dzięki FO)
Pozdrawiam
Ewa
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Aniu piękna róża chińska moja żółta pełna tez kwitnie ;:333
Awatar użytkownika
kubasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2012, o 19:26

Post »

Piękne powitanie miałaś ;:138 maliniaczek ;:167
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

Ta Twoja kolekcja doniczkowców naprawdę powala...

Pozdrawiam!
LOKI
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”