bardzo ładne zdjęcia i sukces w ukorzenianiu draceny, w wodzie?
Cytrusy,fiołki i inne rośliny Arkadiusa ...
-
he-lenka
- 10p - Początkujący

- Od: 25 sty 2013, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Cytrusy,fiołki i inne rośliny Arkadiusa ...
Witam
- Dorota71
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Jak co przeczytałam? Twój wątek. 
-
Monikwiaty
- 1000p

- Od: 27 lis 2011, o 23:59
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Jaki ciekawy sposób na szczepienie i sadzenie dracenek 
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Brawo cudnie ci poszły te dracenki
na dokładkę chryzantemy zakwitły mimo zimy
widać że roślinkom super u Ciebie 
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Arku
jestem , zaległości nadrobiłam i ...
brak mi słów
Super wycieczka
Roślinność cudowna
Zadęcia
Twoje dracenki też super i chryzantemy Ci zakwitły
a kto dbał o nie pod Twoją nieobecność ????
Pozdrawiam serdecznie i jak zawsze podziwiam , oczywiście zapraszam do siebie
Super wycieczka
Twoje dracenki też super i chryzantemy Ci zakwitły
Pozdrawiam serdecznie i jak zawsze podziwiam , oczywiście zapraszam do siebie
- jola1313

- Od: 21 sty 2012, o 14:41
No,chyba zabiorę moje dracenki ,od babci
Twoje śliczne
No i piękne zdjęcia z podróży
Twoje śliczne
No i piękne zdjęcia z podróży
-
AleksandraBdg
Arku.... Twój wątek jest magiczny.. czarujesz nie tylko pięknymi roślinami,ale także zdjęciami! Nie byłabym sobą,gdybym nie zwróciła szczególnej uwagi na przepięknie uformowane Grubosze. Szczerze gratuluję!!
- Arkadius121

- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
WITAJCIE
Na samym początku pragnę Wszystkim podziękować za podpowiedzi odnośnie pasożytów na doniczkowych chryzantemkach.Ponieważ zdania były podzielone zasięgnąłem rady u ogrodnika specjalisty,który jednoznacznie stwierdził,że to młode mszyce i skropił je jednym z preparatów firmy Substrat mimo ,iż stwierdził,że trzeciego kwitnienia nie mam się już co spodziewać,gdyż drugie kwitnienie to i tak rzadkość u takich roślinek i należy się spodziewać końca ich wegetacji.
DOROTAK-DOROTKO
Cieszę się,że podobają Ci się moje kolejne młode podopieczne.Podlewam je jak prawie wszystkie roślinki odstaną wodą a raz w miesiącu nawożę nawozem płynnym o nazwie Bioflorin i bardzo go sobie chwalę,tylko uwaga-jest koncentrat i należy zachować proporcje rozcieńczając go!
hE-LENKA
Dzięki za miłe słowa.
DOROTA71-DOROTKO
Miło,Że poświęciłas swój czas i zapoznałaś się z moim wątkiem,mam nadzieję,że lektura nie należy do najgorszych?
MONIKWIATY-MONIKO
Pani-a co tym razem tak oficjalnie zwracasz się do Arka-bo aż się starzej poczułem
Dzięki za aż tak wielkie uznanie ale uwierz mi tym razem,że tylko od czasu do czasu coś mi się udaje.
jUSTUS27-JUSTYNKO
Przyznam Ci się,że o tym sposobie szczepienia gdzieś kiedyś wyczytałem i cieszę się,że postępując krok w krok za wskazówkami udaje mi się od lat rozmnażać tym sposobem dracenki.
tRZYNASTKO
Wiesz,flora i fauna to też moja miłość a roślinkom staram się stwarzać w miarę swoich możliwości dogodne warunki do ich wegetacji zaś moją dewizą jest:cokolwiek byś robił-podchodź do tego z sercem.
Ter-Dob-TERENIU
Dziękuję za serdeczne pozdrowienia i same superlatywy pod adresem prezentowanego w moim wątku materiału a o roślinki pod moją nieobecność dbali domownicy,co prawda poprzelewali je ale nie mam do nich o to pretensji bo i ja zdążyłem w międzyczasie unicestwić kilka rośinek.
jOLA1313-JOLU
Dzięki za miłe słowa pod adresem moich roślinek ale może nie zabieraj Babci wszystkich dracenek.
ALEKSANDRAbdg-OLU
Dzięki za gratulacje i aż tak wiele miłych słów pod adresem mojego wątku
Wszystkim Wam bardzo dziękuję za miłe posty i sympatyczne słowa w nich zawarte,Wam jak również Forumowiczom i Gościom odwiedzającym mój wątek dziękuję za odwiedziny do których zapraszam ponownie i pozdrawiam
Ubiegłej jesieni po przekwitnięciu i wyrośnięciu mojego kalanchoe,po usunięciu zeschniętych kwiatostanów odciąłem siedem jego bocznych odrostów i po zanurzeniu w przedatowanym ukorzeniaczu - nie miałem świeżego,posadziłem je w misie i oczekiwałem na ich przyjęcie się i doczekałem się jego kwitnienia.Pąki kwiatowe pojawiły się na nim już w pierwszym tygodniu grudnia a kwitnąć zaczęły pod moją nieobecność i kwitną nadal.

Przy okazji prezentuję obiecane wcześniej Forumowiczom migawki z pobytu u Przyjaciół cześć III i tym razem mam nadzieję,że za cichym pozwoleniem Admina i Zespołu Moderatorów za co składam niskie
Dziś muzeum-Kelvingrove Museum Glasgow i w tym miejscu doznałem niesamowitych wrażeń-polecam.

Nieśmiertelny Elvis.

Dużą ciekawośc wzbudza pies ze starych gumowców.

Wśród mnóstwa eksponatów i zmienianych co miesiąc ekspozycji są oczywiście obrazy słynnych malarzy:
Vincent'a van Gogha-Portret Alksandra Reid'a 1887----- Auguste Renoir'a-Portret Madame Valentine Fray 1901

Paul'a Cezanne-Przewrócony koszyk z owocami 1877----- Auguste Renoir'a-Still Life 1908

Pozdrawiam Wszystkich
Na samym początku pragnę Wszystkim podziękować za podpowiedzi odnośnie pasożytów na doniczkowych chryzantemkach.Ponieważ zdania były podzielone zasięgnąłem rady u ogrodnika specjalisty,który jednoznacznie stwierdził,że to młode mszyce i skropił je jednym z preparatów firmy Substrat mimo ,iż stwierdził,że trzeciego kwitnienia nie mam się już co spodziewać,gdyż drugie kwitnienie to i tak rzadkość u takich roślinek i należy się spodziewać końca ich wegetacji.
DOROTAK-DOROTKO
Cieszę się,że podobają Ci się moje kolejne młode podopieczne.Podlewam je jak prawie wszystkie roślinki odstaną wodą a raz w miesiącu nawożę nawozem płynnym o nazwie Bioflorin i bardzo go sobie chwalę,tylko uwaga-jest koncentrat i należy zachować proporcje rozcieńczając go!
hE-LENKA
Dzięki za miłe słowa.
DOROTA71-DOROTKO
Miło,Że poświęciłas swój czas i zapoznałaś się z moim wątkiem,mam nadzieję,że lektura nie należy do najgorszych?
MONIKWIATY-MONIKO
Pani-a co tym razem tak oficjalnie zwracasz się do Arka-bo aż się starzej poczułem
jUSTUS27-JUSTYNKO
Przyznam Ci się,że o tym sposobie szczepienia gdzieś kiedyś wyczytałem i cieszę się,że postępując krok w krok za wskazówkami udaje mi się od lat rozmnażać tym sposobem dracenki.
tRZYNASTKO
Wiesz,flora i fauna to też moja miłość a roślinkom staram się stwarzać w miarę swoich możliwości dogodne warunki do ich wegetacji zaś moją dewizą jest:cokolwiek byś robił-podchodź do tego z sercem.
Ter-Dob-TERENIU
Dziękuję za serdeczne pozdrowienia i same superlatywy pod adresem prezentowanego w moim wątku materiału a o roślinki pod moją nieobecność dbali domownicy,co prawda poprzelewali je ale nie mam do nich o to pretensji bo i ja zdążyłem w międzyczasie unicestwić kilka rośinek.
jOLA1313-JOLU
Dzięki za miłe słowa pod adresem moich roślinek ale może nie zabieraj Babci wszystkich dracenek.
ALEKSANDRAbdg-OLU
Dzięki za gratulacje i aż tak wiele miłych słów pod adresem mojego wątku
Wszystkim Wam bardzo dziękuję za miłe posty i sympatyczne słowa w nich zawarte,Wam jak również Forumowiczom i Gościom odwiedzającym mój wątek dziękuję za odwiedziny do których zapraszam ponownie i pozdrawiam
Ubiegłej jesieni po przekwitnięciu i wyrośnięciu mojego kalanchoe,po usunięciu zeschniętych kwiatostanów odciąłem siedem jego bocznych odrostów i po zanurzeniu w przedatowanym ukorzeniaczu - nie miałem świeżego,posadziłem je w misie i oczekiwałem na ich przyjęcie się i doczekałem się jego kwitnienia.Pąki kwiatowe pojawiły się na nim już w pierwszym tygodniu grudnia a kwitnąć zaczęły pod moją nieobecność i kwitną nadal.

Przy okazji prezentuję obiecane wcześniej Forumowiczom migawki z pobytu u Przyjaciół cześć III i tym razem mam nadzieję,że za cichym pozwoleniem Admina i Zespołu Moderatorów za co składam niskie
Dziś muzeum-Kelvingrove Museum Glasgow i w tym miejscu doznałem niesamowitych wrażeń-polecam.

Nieśmiertelny Elvis.

Dużą ciekawośc wzbudza pies ze starych gumowców.

Wśród mnóstwa eksponatów i zmienianych co miesiąc ekspozycji są oczywiście obrazy słynnych malarzy:
Vincent'a van Gogha-Portret Alksandra Reid'a 1887----- Auguste Renoir'a-Portret Madame Valentine Fray 1901

Paul'a Cezanne-Przewrócony koszyk z owocami 1877----- Auguste Renoir'a-Still Life 1908

Pozdrawiam Wszystkich
Arku u ciebie jak zwykle jest na co popatrzeć, kalanchoe piekne
Też spodobał mi sie pieseczek ze starych gumowców
Też spodobał mi sie pieseczek ze starych gumowców
Kalanchoe - robi wrażenie
ja w swojej kolekcji też miałam kilka takich dorodnych ale zimą jakoś mi padły, prawdopodobnie trzymałam je w za zimnym koncie bo tak stopniowo marniały... oczywiscie powoli nadrobie zaległosci
ja w swojej kolekcji też miałam kilka takich dorodnych ale zimą jakoś mi padły, prawdopodobnie trzymałam je w za zimnym koncie bo tak stopniowo marniały... oczywiscie powoli nadrobie zaległosci
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Piesek wspaniały
robi wrażenie
Kalanchoe piękne - ciekawe jak moje przeżyje , co zastanę jak wrócę tak
czy tak
Miałam trzy kolory .
Pozdrawiam cieplutko

Kalanchoe piękne - ciekawe jak moje przeżyje , co zastanę jak wrócę tak
Pozdrawiam cieplutko
- elcia1974

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Kalanchoe podziwiam, choc sama nie przepadam za nim 
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Tak, to widać że robisz wszystko z sercem
bo wszystko jest idealne 
Dziękuję za ciekawą wycieczkę, naprawdę piękne zdjęcia
jakim aparatem pstrykasz?
Dziękuję za ciekawą wycieczkę, naprawdę piękne zdjęcia
- cytrusowy hubi
- 200p

- Od: 3 sty 2012, o 13:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam cię arkadiuszu po długiej przerwie
i mam pytanie jak kalamodynka
ps elvis najlepszy
i mam pytanie jak kalamodynka
ps elvis najlepszy
Legnica i okolice
Ankieta o cytruskach
cytrusy,egzotyka i inne moje roślinki Zapraszam !
kocham cytrusy i naleśniki!!!
Ankieta o cytruskach
cytrusy,egzotyka i inne moje roślinki Zapraszam !