Ogródek Agness

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Agness

Post »

Aguś,moje koleusy niby jakoś zyją,ale sa powyciagane strasznie i nie maja jeszcze tych swoich własciwych kolorów.Potrzebne jest im słońce do normalnego rozwoju.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agusiu , przecież Ci pisałam onegdaj ,że koleusy mam dla Ciebie ...kilka odmian ...więc się nie martw ...pomału odbudujesz kolekcje ;:196 .
Skalniaczkowe widoki cudne ...marzył mi się skalniak wysoki , długi i obrośnięty floksami , tudzież innymi płożącymi , a gdzie nie gdzie wystające ponad nimi wyższe ...np. sasanki , dzwonki i astry alpejskie , oraz mini przetaczniki . Kępę przetacznika incana masz już sporą . Fajnie wyglądały by tu i ówdzie mini iryski ...bucharski i pumila .
Miłego dnia ...ucałowania dla Gabi ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu na skalniaczku na 3 fotce jest Bertram Marokański, na 5 Dębik Ośmiopłatkowy .
Roślinkami bardzo chętnie się z Tobą podzielę, one wszystkie mogą być dzielone , więc wybierzesz sobie co tylko zechcesz. Jak będziesz miała możliwość przyjechać to bardzo zapraszam ;:196

Wandziu żurawki na skalniaczku uważam za obowiązkowe :D Pięknie go ubarwiają w czasie kiedy mało co kwitnie :D
Roślinki i u mnie rozrastają się jak szalone, przechodzą pod kamieniami i rozpychają się w mieszkankach sąsiadów.... ale je temperuję i nie pozwalam na subordynację 8-) :lol: Fajne jest to, że na skalniaczku bardzo łatwo i przyjemnie się pracuje, więc udaje mi się w porę zadziałać :D Przetacznik siwy uwielbiam, czekam aż mocniej się rozrośnie, bo chcę go troszkę porozsadzać na rabatki.... W ogóle ostatnio choruję na przetaczniki, miedzy innymi dzięki takim fotkom jak Twoje 8-) :lol:

Małgosiu mnie udało się przechować tylko jedną odmianę koleuska, ale też jest blady, anemiczny, niesamowicie wybujały..... i całkowicie zielony :roll: ale tak też było w poprzednim sezonie, wiosną wzmocnił się i nabrał pięknych barw..... więc nie martwmy się :D Żałuję tylko tych wszystkich odmian, których nie zdążyłam jesienią schować i mróz zniszczył, miałam już sporo pięknych koleusków.... naprawdę je lubię w kompozycjach doniczkowych....

Jagódko kochana jesteś ;:196 .... ależ mnie ucieszyłaś.... ja całkiem zapomniałam .... ale cudnie :tan
Na skalniaczku mam i kilka kęp irysków.... zaraz poszukam fotek :D
Bardzo dziękuję Ci za buziaczki dla Gabuni , ja Ciebie również ściskam i życzę miłego dnia ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Aga, skalniaczek Twój uwielbiam, jeden z ładniejszych tutaj ;:215

Koleuski też u mnie mizerne a wiele też straciłam. Miałam chyba z dziesięć różnych od Forumek i jak puściły korzonki to posadziłam a one pomarniały. Zostały mi dwie doniczki takich fioletowawych. Najbardziej żal mi takich czerwonych i jasno zielonych ;:131

Cudne te szare przetaczniki, takich jeszcze nie mam. Zresztą inne też zimują pierwszy rok więc nie wiem co z nich będzie.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Witaj Aga :D
wiedziałam gdzie wejść na świeżą porcję pięknych kwitów. :wit
Piękne ;:180 miło powzdychać do cieplejszych dni 8-)
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Świetnie maskujesz brzegi doniczek wystajace z osłonek tym siankiem ozdobnym.
Podzielam entuzjazm do pracy przy skalniaku. Tylko systematyczna praca i trzymanie roślin w ryzach daje taki efekt jak u Ciebie ;:180
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu bardzo Ci dziękuję ;:196
Ja tez posadziłam kilka przetaczników w zeszłym roku, i też maleństwa..... oby ładnie przetrwały zimę....
Szkoda tych koleusków, ale na szczęście nie wszystkie zginęły...

Majeczko cieszę się, że zaglądasz ;:196

Jacku a takie właśnie wymyśliłam zastosowanie dla ściętych wiosną traw :D Bardzo podoba mi się efekt i w tym roku też tak zrobię :D
Skalne roślinki bardzo szybko się rozrastają, wiec faktycznie trzeba trzymać rękę na pulsie :lol:
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

boszesz ty mój jak u Ciebie kolorowo ;:167. Jak często dzielisz iryski? Ostatnio w Maji w ogrodzie był program o kosaćcach właśnie. Oglądałaś? Ja swoje olbrzymy wykopałam, bo liście rosły chyba na 2 metry wzwyż i rozrastały się niesamowicie. Myślałam, że M łopatę złamie przy wykopywaniu ;:124 A poza tym oblepione ślimorami od początku wiosny aż do jesieni. Stwierdziłam, że kilka dni cieszenia oka ich kwiatami nie rekompensują absolutnie całosezonowego oglądania ślimorów ;:161
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Jakie wspaniałości u Ciebie az nie chce się wierzyc dzisiaj, że pod tą grubą pierzyną sniegowa takie cuda żyją i latem znowu zabłysna kolorem :wink:
grazia72
500p
500p
Od: 24 maja 2010, o 14:13

Post »

:wit Że ja tu wcześniej nie trafiłam ;:145
Przy moim obecnym internecie wszystkich zdjec nie dam rady zobaczyć, bo do jesieni
bym się nie wyrobiła ;:306
Ale to co widziałam i przeczytałam to chyba całą noc mi się będzie śniło ;:oj
Aga masz ślicznie ;:63 ;:63 ;:63
Jeszcze tu wrócę ;:108
Pozdrawiam Grażyna
Wszystko co mam
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu nawet nie wiem co Ci odpowiedzieć co do dzielenia irysków.... bo praktycznie ich nie dzieliłam :lol: tzn miałam kiedyś ogromne kępy, to się ich pozbyłam, później znów zapraszałam iryski do swojego ogrodu, ale to młode 3-4 letnie kępy, więc na razie nie ma co dzielić. A i wcześniej jak miałam te wielkie to nie dzieliłam specjalnie, tylko jak ktoś chciał to odkopywałam spore kawały i wydawałam i jakoś tak sobie rosły :lol: Ze ślimakami na szczęście nie ma u mnie większego problemu.....
Programu nie oglądałam,...... ja jakoś tak prawie wcale nie oglądam TV, kiedyś pilnowałam, żeby zawsze obejrzeć Maję, czy Rok w ogrodzie....a teraz to już nie pamiętam kiedy oglądałam :roll: Będę musiała znów zacząć, bo naprawdę można tam dowiedzieć się ciekawych rzeczy....

Ewuniu oj tak..... w naszym klimacie pory roku niesamowicie różnią się od siebie :D W tym roku zima jest wreszcie taka jak być powinna, śnieżna i mroźna....... uwielbiam taką zimę , mam nadzieję, że i lato będzie takie prawdziwe , słoneczne i piękne..... z deszczem padającym nocami ;:224 :lol:

Grażynko witaj :wit miło, że mnie odwiedziłaś i dziękuję za cieplutkie słowa :D Zapraszam ponownie do mojego ogródka :D
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Aga, to lato z deszczem w nocy, jak cudowne marzenia. ;:173
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iguś byłyśmy u siebie w tym samym czasie ;:196
Oj tak..... miłe byłoby takie lato, prawda??? 8-) :lol:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Aż westchnęłam na myśl o lecie i deszczu padającym tylko nocą :D Na moim skalniaku objawił się grzech zaniedbania i teraz wiosną dopiero się narobię :? Zanim wykopię wszystkie dzwonki skupione, przyjdzie chyba maj :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Agus - spieszę donieść, że te Twoje lilie z moim rozsądkiem wygrały ( jakaś taka podatna jestem ;:306 )i kupiłam troszkę odmian :;230
Pozdrawiam. Ewa
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”