Ogródek Agness
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Agness
Aguś,moje koleusy niby jakoś zyją,ale sa powyciagane strasznie i nie maja jeszcze tych swoich własciwych kolorów.Potrzebne jest im słońce do normalnego rozwoju.
- Jagodka

- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agusiu , przecież Ci pisałam onegdaj ,że koleusy mam dla Ciebie ...kilka odmian ...więc się nie martw ...pomału odbudujesz kolekcje
.
Skalniaczkowe widoki cudne ...marzył mi się skalniak wysoki , długi i obrośnięty floksami , tudzież innymi płożącymi , a gdzie nie gdzie wystające ponad nimi wyższe ...np. sasanki , dzwonki i astry alpejskie , oraz mini przetaczniki . Kępę przetacznika incana masz już sporą . Fajnie wyglądały by tu i ówdzie mini iryski ...bucharski i pumila .
Miłego dnia ...ucałowania dla Gabi
Skalniaczkowe widoki cudne ...marzył mi się skalniak wysoki , długi i obrośnięty floksami , tudzież innymi płożącymi , a gdzie nie gdzie wystające ponad nimi wyższe ...np. sasanki , dzwonki i astry alpejskie , oraz mini przetaczniki . Kępę przetacznika incana masz już sporą . Fajnie wyglądały by tu i ówdzie mini iryski ...bucharski i pumila .
Miłego dnia ...ucałowania dla Gabi
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu na skalniaczku na 3 fotce jest Bertram Marokański, na 5 Dębik Ośmiopłatkowy .
Roślinkami bardzo chętnie się z Tobą podzielę, one wszystkie mogą być dzielone , więc wybierzesz sobie co tylko zechcesz. Jak będziesz miała możliwość przyjechać to bardzo zapraszam
Wandziu żurawki na skalniaczku uważam za obowiązkowe
Pięknie go ubarwiają w czasie kiedy mało co kwitnie
Roślinki i u mnie rozrastają się jak szalone, przechodzą pod kamieniami i rozpychają się w mieszkankach sąsiadów.... ale je temperuję i nie pozwalam na subordynację
Fajne jest to, że na skalniaczku bardzo łatwo i przyjemnie się pracuje, więc udaje mi się w porę zadziałać
Przetacznik siwy uwielbiam, czekam aż mocniej się rozrośnie, bo chcę go troszkę porozsadzać na rabatki.... W ogóle ostatnio choruję na przetaczniki, miedzy innymi dzięki takim fotkom jak Twoje
Małgosiu mnie udało się przechować tylko jedną odmianę koleuska, ale też jest blady, anemiczny, niesamowicie wybujały..... i całkowicie zielony
ale tak też było w poprzednim sezonie, wiosną wzmocnił się i nabrał pięknych barw..... więc nie martwmy się
Żałuję tylko tych wszystkich odmian, których nie zdążyłam jesienią schować i mróz zniszczył, miałam już sporo pięknych koleusków.... naprawdę je lubię w kompozycjach doniczkowych....
Jagódko kochana jesteś
.... ależ mnie ucieszyłaś.... ja całkiem zapomniałam .... ale cudnie
Na skalniaczku mam i kilka kęp irysków.... zaraz poszukam fotek
Bardzo dziękuję Ci za buziaczki dla Gabuni , ja Ciebie również ściskam i życzę miłego dnia

Roślinkami bardzo chętnie się z Tobą podzielę, one wszystkie mogą być dzielone , więc wybierzesz sobie co tylko zechcesz. Jak będziesz miała możliwość przyjechać to bardzo zapraszam
Wandziu żurawki na skalniaczku uważam za obowiązkowe
Roślinki i u mnie rozrastają się jak szalone, przechodzą pod kamieniami i rozpychają się w mieszkankach sąsiadów.... ale je temperuję i nie pozwalam na subordynację
Małgosiu mnie udało się przechować tylko jedną odmianę koleuska, ale też jest blady, anemiczny, niesamowicie wybujały..... i całkowicie zielony
Jagódko kochana jesteś
Na skalniaczku mam i kilka kęp irysków.... zaraz poszukam fotek
Bardzo dziękuję Ci za buziaczki dla Gabuni , ja Ciebie również ściskam i życzę miłego dnia

-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Aga, skalniaczek Twój uwielbiam, jeden z ładniejszych tutaj
Koleuski też u mnie mizerne a wiele też straciłam. Miałam chyba z dziesięć różnych od Forumek i jak puściły korzonki to posadziłam a one pomarniały. Zostały mi dwie doniczki takich fioletowawych. Najbardziej żal mi takich czerwonych i jasno zielonych
Cudne te szare przetaczniki, takich jeszcze nie mam. Zresztą inne też zimują pierwszy rok więc nie wiem co z nich będzie.
Koleuski też u mnie mizerne a wiele też straciłam. Miałam chyba z dziesięć różnych od Forumek i jak puściły korzonki to posadziłam a one pomarniały. Zostały mi dwie doniczki takich fioletowawych. Najbardziej żal mi takich czerwonych i jasno zielonych
Cudne te szare przetaczniki, takich jeszcze nie mam. Zresztą inne też zimują pierwszy rok więc nie wiem co z nich będzie.
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Aga
wiedziałam gdzie wejść na świeżą porcję pięknych kwitów.
Piękne
miło powzdychać do cieplejszych dni 
wiedziałam gdzie wejść na świeżą porcję pięknych kwitów.
Piękne
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Świetnie maskujesz brzegi doniczek wystajace z osłonek tym siankiem ozdobnym.
Podzielam entuzjazm do pracy przy skalniaku. Tylko systematyczna praca i trzymanie roślin w ryzach daje taki efekt jak u Ciebie
Podzielam entuzjazm do pracy przy skalniaku. Tylko systematyczna praca i trzymanie roślin w ryzach daje taki efekt jak u Ciebie
- AGNESS

Jolu bardzo Ci dziękuję
Ja tez posadziłam kilka przetaczników w zeszłym roku, i też maleństwa..... oby ładnie przetrwały zimę....
Szkoda tych koleusków, ale na szczęście nie wszystkie zginęły...
Majeczko cieszę się, że zaglądasz
Jacku a takie właśnie wymyśliłam zastosowanie dla ściętych wiosną traw
Bardzo podoba mi się efekt i w tym roku też tak zrobię
Skalne roślinki bardzo szybko się rozrastają, wiec faktycznie trzeba trzymać rękę na pulsie
Ja tez posadziłam kilka przetaczników w zeszłym roku, i też maleństwa..... oby ładnie przetrwały zimę....
Szkoda tych koleusków, ale na szczęście nie wszystkie zginęły...
Majeczko cieszę się, że zaglądasz
Jacku a takie właśnie wymyśliłam zastosowanie dla ściętych wiosną traw
Skalne roślinki bardzo szybko się rozrastają, wiec faktycznie trzeba trzymać rękę na pulsie
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
boszesz ty mój jak u Ciebie kolorowo
. Jak często dzielisz iryski? Ostatnio w Maji w ogrodzie był program o kosaćcach właśnie. Oglądałaś? Ja swoje olbrzymy wykopałam, bo liście rosły chyba na 2 metry wzwyż i rozrastały się niesamowicie. Myślałam, że M łopatę złamie przy wykopywaniu
A poza tym oblepione ślimorami od początku wiosny aż do jesieni. Stwierdziłam, że kilka dni cieszenia oka ich kwiatami nie rekompensują absolutnie całosezonowego oglądania ślimorów 
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Jakie wspaniałości u Ciebie az nie chce się wierzyc dzisiaj, że pod tą grubą pierzyną sniegowa takie cuda żyją i latem znowu zabłysna kolorem 
-
grazia72
- 500p

- Od: 24 maja 2010, o 14:13
Przy moim obecnym internecie wszystkich zdjec nie dam rady zobaczyć, bo do jesieni
bym się nie wyrobiła
Ale to co widziałam i przeczytałam to chyba całą noc mi się będzie śniło
Aga masz ślicznie
Jeszcze tu wrócę
Pozdrawiam Grażyna
Wszystko co mam
Wszystko co mam
- AGNESS

Madziu nawet nie wiem co Ci odpowiedzieć co do dzielenia irysków.... bo praktycznie ich nie dzieliłam
tzn miałam kiedyś ogromne kępy, to się ich pozbyłam, później znów zapraszałam iryski do swojego ogrodu, ale to młode 3-4 letnie kępy, więc na razie nie ma co dzielić. A i wcześniej jak miałam te wielkie to nie dzieliłam specjalnie, tylko jak ktoś chciał to odkopywałam spore kawały i wydawałam i jakoś tak sobie rosły
Ze ślimakami na szczęście nie ma u mnie większego problemu.....
Programu nie oglądałam,...... ja jakoś tak prawie wcale nie oglądam TV, kiedyś pilnowałam, żeby zawsze obejrzeć Maję, czy Rok w ogrodzie....a teraz to już nie pamiętam kiedy oglądałam
Będę musiała znów zacząć, bo naprawdę można tam dowiedzieć się ciekawych rzeczy....
Ewuniu oj tak..... w naszym klimacie pory roku niesamowicie różnią się od siebie
W tym roku zima jest wreszcie taka jak być powinna, śnieżna i mroźna....... uwielbiam taką zimę , mam nadzieję, że i lato będzie takie prawdziwe , słoneczne i piękne..... z deszczem padającym nocami
Grażynko witaj
miło, że mnie odwiedziłaś i dziękuję za cieplutkie słowa
Zapraszam ponownie do mojego ogródka 
Programu nie oglądałam,...... ja jakoś tak prawie wcale nie oglądam TV, kiedyś pilnowałam, żeby zawsze obejrzeć Maję, czy Rok w ogrodzie....a teraz to już nie pamiętam kiedy oglądałam
Ewuniu oj tak..... w naszym klimacie pory roku niesamowicie różnią się od siebie
Grażynko witaj
- AGNESS

Iguś byłyśmy u siebie w tym samym czasie
Oj tak..... miłe byłoby takie lato, prawda???

Oj tak..... miłe byłoby takie lato, prawda???
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Aż westchnęłam na myśl o lecie i deszczu padającym tylko nocą
Na moim skalniaku objawił się grzech zaniedbania i teraz wiosną dopiero się narobię
Zanim wykopię wszystkie dzwonki skupione, przyjdzie chyba maj 
Agus - spieszę donieść, że te Twoje lilie z moim rozsądkiem wygrały ( jakaś taka podatna jestem
)i kupiłam troszkę odmian 
Pozdrawiam. Ewa