Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 14

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 14

Post »

Jakże się cieszę , że nie musiałaś dzisiaj pędzić do "Fabryki ".... ;:303
Obejrzałam wczoraj Twoje piękne portrety różane i ...normalnie zaniemówiłam ;:oj ...chociaż nie pierwszy raz je widzę . Nie wiem dlaczego , ale miałam wrażenie , ze gustujesz w pastelach , mocnych czerwieniach ...a tutaj proszę ...pomarańcze , żółcie ... ;:224 .
Znalazłam nie tak dawno taką ciekawą stronkę ...wyprzedażową , a czego tam nie ma ...jednak ceny co niektórych są znośne .
Ja oczami wyobraźni widzę u siebie te latarnie wśród róż , ew. wzdłuż wejścia na posesję .
Miłego dnia Aguniu... ;:168 ;:167 .
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cebulki lilii będą się pokazywać nad ziemią w postaci listków, potem zaczną rosnąć i na koniec zakwitną. Trwa to trochę, ale miło poczekać. U mnie szaro, ale jeszcze nic nie pada :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Jagodziu, a jak ty "wyczajasz" takie fajne stronki ? ;:215
Rany, te temperatury mogłyby sie trochę podnieść w góre - takie -2 by mi w zupełności wystarczyły, w styczniu, bo to zapowiadane ocieplenie trochę mnie przeraża - wole lekki mrozik niż rozpacianą śniegową bebeluchę...
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aga postaw te przekwitnięte cebule hiacyntów w chłodnym i widnym pomieszczeniu , od czasu do czasu podlej .
One muszą zgromadzić siły na przyszły sezon . Podlewania poprzestań jak zaczną zasychać .
Ja swoje pędzone cebulki wysadzam dopiero jesienią , w terminie kiedy oferują je centra ogrodnicze .
Wszak po kwitnieniu wiosną należy je wykopywać .
To moje doświadczenia . Może dziewczyny mają inne .

Miłego dnia ;:196
Ps. Ależ narobiłaś mi smaka na krupniczek ;:152
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Dobry Agus :wit Wszystkie lilie cacane a Revelation szczegolnie ;:167 bedziesz ja kochac wielka nieograniczona ... do tego Taczunia bardzo ja zachwalala. Podobno ladniejsza od Spring Pink, ktora jest moja faworytka w tym kolorze ale tego nie moge na sto procent powiedziec, bo Spring Pink kupilam wczoraj.
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

:wit Witam jak miło że ty dziś w domciu pracujesz, niby papierzyska ale atmosfera lepsza ;:333
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Agu, a co ja czytam :?: Wagary dzisiaj uskuteczniasz :;230 :?: Ja wczoraj wagarowałam, dzieci do szkoły nie pobudziłam i od Starszej dostałam ochrzan ;:202 Jak głowina? Proszki pomagają?
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Magda, tak się wyeksploatowałam przez dwa dni, że dziś pracuję na spokojnie z domu... Zwagarowałyście wczoraj i nie poszłyście do szkoły/pracy? :) Byłam dziś kupić nasiona w nasiennym i zamknięte było :twisted:
Głowisia zdecydowanie lepiej, leki działają... wczoraj co prawda byłąm na pograniczu, już ze zmęczenia i odpuszczania stresu, ale się nie rozkręciło, także jest git :) Dzięki za troskę!
Ula, atmosfera wręcz nieporównywalna! Człowiek sobie siedzi w dresie, popracuje, w garnku zamiesza, do kominka dołoży - tak można pracować ;-))
Julek, przyznam Ci się szczerze, że wybierałam czysto pod kątem urody, w ogóle nie miałam czasu się wczytać w szczegóły dotyczące poszczególnych odmian lilii... wychodzę jednak z założenia, że jeśli Taczunia coś zachwala, to tak jest i ja tego nie kwestionuję :) Może dziś zgłębię tajniki liliowe. Mówisz że będę je kochać? No to sama widzisz, że nie mam wyjścia :) Czy Ty wiesz, jak tu sypie non-stop? :twisted:
Aga, dzięki za instrukcję hiacyntową! Tak też zrobię, jak radzisz... one jeszcze mogłyby kwitnąć, ale wydzielały tak intensywny zapach, że domownicy mnie zmusili do ścięcia kwiatostanów :) Lepiej się czujesz?
Ave, temperatury utrzymują się wciąż na stałym poziomie ok. -8-9st. Dużo. Niby tragedii nie ma, ale zimno jest... no i ten brak słońca dobijający... W przyszłym tygodniu ma się jednak ocieplać i może zima pójdzie sobie od nas precz :)
Ewa, mądrego to i miło posłuchać... mam niby kilka lilii przy oczku, ale jakoś nie zaobserwowałam jak się zachowują cebulki przybyszowe... dzięki szczęściaro feriowa! :)
Jagódko, przefajna strona z lampkami... może sobie coś wybiorę? Kto wie :) Te żółcie i pomarańcze, które ostatnio pokazywałam, to naprawdę niewielka grupa roślin... teoretycznie nie powinnam ich mieć, bo za barwami nie przepadam, ale widać te konkretne skradły mi serce :) Miłego, Jagódko! ;:196
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52

Post »

Aguniu- chciałabym posadzić kilka róż między innymi " new dawn" przy furteczce na tyłach działki ,boję się troche czy nie będzie miała za mało słońca bo tam raczej półcień, ale pochodziłam sobie po cichutku u Asi2(kobieta zmienną jest)ona ma sporo cienia i dużo różyczek lubie takie urokliwe pomroczności . Poza tym trochę
lilii,dzisiaj poczytam o drzewiastych-chciałabym wkomponować je między iglaki . Tak w ogóle to lista chciejstw jest baaaaarrrrdzooo długa...z finansami natomiast
baaaaarrrrdzooo cienko.. ale tak to już jest -jak tyrałam- to miałam kasiorkę ale 0 czasu wolnego .teraz czasu dużo a kasiorki mało.
Bułeczki robię ostatnio z jabłuszkami, w różnych kształtach- są bardzo dobre i prawie zawsze mi wychodzą,dzisiaj będę piekła chlebek z żurawiną -łatwy ,szybki
i mnie smakuje .Przesyłanie zdjęć przetrenuje jeszcze przez Fotosika ponieważ wczoraj przy zmniejszaniu gdzieś popełniłam błąd -miałam 300pik/cal zamiast 72
Życzę Ci ;:167 miłego popołudnia ;:196 -Ela
pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Agunia praca w domu ma jeszcze jedna zaletę, nie wracasz w śniegu i korkach do domu :uszy
Lilie w grupach ;:108 będzie bosko.
Jeszcze tylko chciałabym zapytać czy zrezygnowałaś ze 'świecznicy', czy też będzie przy oczku?
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52

Post »

Aguniu -martwią mnie te Twoje bóle głowy tabletki ,które uśmierzają jeden ból ,szkodzą na coś innego ,może powinnaś lepiej zdiagnozować tę przyczynę bólu.
jeszcze raz ;:196 Ela
pozdrawiam Ela
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Elu, dziękuję za troskę... u mnie diagnoza jest prosta (byłam pod innym kątem przebadana wzdłuż i wszerz) - jestem migrenowcem, typowym, z migrenami od trzydziestu lat. Męczące, prawda? Leki które przyjmuję codziennie nie są przeciwbólowe... one powodują że naczynia krwionośne w mózgu prawidłowo się kurczą i rozkurczają (bo m.in na tym polega migrena, na nieprawidłowej pracy naczyń), dzięki czemu zapobiegają występowaniu bólu... na ból mam inną tabletkę; pomaga, w przeciwieństwie do standardowych przeciwbólowych medykamentów. Niestety problem w tym, że migrena jest nieuleczalna, więc mam wybór - albo biorę leki (tak jak ciśnieniowcy czy sercowcy), albo muszę się liczyć z tym, że raz na tydzień (albo i częściej) mam trzydniówkę, która nie pozwala mi funkcjonować... ostatnio nie byłam nawet w stanie podnieść się rano, by pojechać do pracy. Tu na FO jest kilka dziewczyn migrenowców, na pewno potwierdzą moje słowa...
Masz fajne plany ogrodowe... róża New Dawn jest sprawdzona, śmiało możesz ją do siebie zaprosić... Czy ta przerwa w pracy jest przymusowa czy czasowa? Życzę, by na wszystkie ogrodowe chciejstwa było Cię stać ;:196
Magda, przeczytałam o Twoim tarasowym planie - prosty ale genialny! Tanim kosztem fajnie się wysłonisz, a przy okazji ozdobisz to miejsce kwiatami... Liliowe szaleństwo trwa :) Ze świecznicy absolutnie nie zrezygnowałam... myślę, że przy oczku będzie się fantastycznie prezentować :)
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aguś dobrze że leki działają a Ty ze spokojem możesz funkcjonować. ;:168
Praco domowa zawsze jest najfajniejsza, szkoda że tak nie możesz zawsze siedzieć w domciu i coś tam porobić na zarobek. ;:173
Lilijki fajne wybrałaś i tak jak pisze Jula będziesz je kochać, no bo kto nie kocha lilii. ;:215
U nas nie sypie było troszkę słonka i czuć to ocieplenie w powietrzu, tak jakoś cieplejszy luft czy cóś. ;:303

Potwierdzam całość tego co napisała Agusia na temat migren i migrenowców, okropna przypadłość gnębiąca do końca życia, no prawie do końca. ;:222
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Ja lilie lubie ale z tych niskich, te wysokie jakos mnie nie za bardzo - wole liliowce. Ale urody kolorow kwiatow nie mozna im odmowic a juz rozowe bladawce sa do zezarcia ;:167 Widzialas Burleske? ... nie mowiac o Josephine - mistrzostwo swiata. będę czekac na Revelation, bo jak ma byc jeszcze ladniejsza od mojej ulubionej Spring Pink, to bedzie nieziemska :shock: Chociaz moja Belgrado tez jest niczego sobie, tyle ze za wysoka jak dla mnie :wink:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Aga, można kupić świecznicę o różowych kwiatach. Do lilii będzie Ci pasować :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”