Działeczka Erazma i nie tylko ... 2 cz. 2008r.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Erazm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2005, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak się Wiolu o brzoskwinię odpowiednio dba to odpłaci się dorodnymi owocami. :lol:
Pozdrawiam Andrzej.
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Ogród jak... z pudełeczka luksusowych czekoladek - słodki i piękny :)))) I wszystko w nim jest - i kwiatki i iglaczki i coś dla podniebienia - czyli sad i warzywnik. A wszystko zadbane, aż oko cieszy :)
Musi to kosztowac masę pracy, ale efekt końcowy to zdecydowanie wynagradza. Gratuluję :)
Czy mógłbyś pokazać jak przyciąłeś żarnowiec ? - ja swój po raz pierwszy potraktowałam sekatorem, ale tak jakoś "oszczędzająco" i chciałabym porównac jak to u Ciebie wygląda , jeśli mogę prosić :)
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20

Post »

Śliczna , zadbana działeczka, Erazm czy ty ,tylko tak jak ja , masz cały wolny czas na działeczkę, czy musisz jeszcze wykonywać inne obowiązki zawodowe. Pozdrawiam. Tadeusz.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Zapraszam do mojego ogrodu "Ranczo Nokły-Tadeusz48"
Szpilka
200p
200p
Od: 11 sty 2007, o 19:14

Post »

Super działeczka. Ogrodzenie bajkowe, taki żywopłot jest moim marzeniem. Dlaczego Twoje rośliny sa takie wielkie a moje mini? To na pewno kwestia doświadczeń ogrodowych.
Nie wspomnę o przepięknych piwoniach. Moje na 6 krzaczków miały 2 po 3 kwiaty :cry:
Miłej pracy w ogrodzie. Uszanowanie dla małżonki.
Grażyna
Pozdrowionka
Erazm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ave pisze:...Czy mógłbyś pokazać jak przyciąłeś żarnowiec ? ...
Dam w najbliższym czasie - muszę zrobić zdjęcie. :lol:
tadeusz48 pisze:Śliczna , zadbana działeczka, Erazm czy ty ,tylko tak jak ja , masz cały wolny czas na działeczkę, czy musisz jeszcze wykonywać inne obowiązki zawodowe. ...
Jestem na emeryturce. Zajmuję się tylko działeczką i wędkarstwem. :lol:
Szpilka pisze:...taki żywopłot jest moim marzeniem. ...Nie wspomnę o przepięknych piwoniach. Moje na 6 krzaczków miały 2 po 3 kwiaty...
Trochę pracy mu trzeba poświecić. A kiedy posadziłaś piwonie - może są młode? Z czasem będą miały więcej kwiatów. Ja podsypuję je nawozem - w tym roku azofoską. Podsypuję je też nawozem zawsze w sierpniu. :lol:

Moje róże po trochu kwitną. Oto niektóre z nich:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

CDN.
Pozdrawiam Andrzej.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Szpilka
200p
200p
Od: 11 sty 2007, o 19:14

Post »

Piwonie mam 2 rok. Też podsypuję je nawozem, zrobię to jeszcze w sierpniu tak jak Ty. Róże śliczne, ja poluję na taka prawdziwie żółta jak na Twoim zdjęciu i co kupię (mam już 4 niby żółte) to okazuje się, że to nie to. Uprawę niebieskiej róży pani w ogrodniczym mi odradzała bo nie mam doświadczenia ale chyba kupię sobie taką bo jest ładna. Dużo przyjemnej pracy musi WAS to kosztować, jak kręgosłupy :lol: Miłego odpoczynku. Grażyna.
Pozdrowionka
Erazm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Szpilka pisze:...Dużo przyjemnej pracy musi WAS to kosztować, jak kręgosłupy :lol: Miłego odpoczynku. Grażyna.
Na razie kręgosłupy wytrzymują ale ... .

C.d. rozpoczynających kwitnienie róż. :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Andrzej.
Erazm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

C.d. początków kwitnienia róż.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Andrzej.
Erazm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

C.d. początków kwitnienia róż.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A to krzew "Ognik".

Obrazek
Pozdrawiam Andrzej.
Awatar użytkownika
violetta
500p
500p
Od: 15 kwie 2008, o 20:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Masz sporo pięknych róż. a u mnie zaledwie cztery sztuki, ale będę podziwiała u innych.
Ognik już bardzo okazały, ale one szybko rosną, tak jest bynajmniej u mnie.
Z wiosną nadzieje rosną. Wiola
Ogród violetty
ogród violetty cz.2
Erazm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Wiolu za odwiedziny. :lol:
Ave pisze:...Czy mógłbyś pokazać jak przyciąłeś żarnowiec ? ...
Oto i on. Żona go tak ostro przycięła pierwszy raz na próbę. Zobaczymy co z tego wyjdzie.:lol:
Obrazek

Pomidory i paprykę opryskałem 13 czerwca po raz pierwszy mlekiem. Jak widać na razie liście są zdrowe i pomidory pięknie owocują. Grona mają po 7 i więcej owoców.

Obrazek Obrazek Obrazek
Jak widać pomidory koktajlowe też mają już owoce i pięknie kwitną.
Obrazek Obrazek

A to moja papryka. Na razie nie widać na liściach objawów chorobowych.

Obrazek Obrazek
Obrazek

A to jeden z trzech ogórków długich rosnących w tunelu.

Obrazek
Pozdrawiam Andrzej.
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

dziękuję Erazmie za zdjęcie żarnowca - faktycznie nieźle "dostało mu się od nożyczek" :)))) ja swojego potraktowałam bardziej wstrzemięźliwie :))))), ale też pierwszy raz go cięłam i też jestem ciekawa co z tego wyniknie.
Warzywka masz cudne :)
Erazm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A teraz trochę kwiatków :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Andrzej.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jestem pierwszy raz w Twoim ogródku i podziwiam te wszystkie piękne kwiaty, które posiadasz. Jestem pełen uznania, bo sam nigdy nie doszedłem do takich efektów pracując gdzie indziej i ogród mając gdzie indziej. Od niedawna to się zmieniło i tworzę ogród od nowa.
Oczywiście masz wspaniały żarnowiec - nie widziałem jeszcze tak wielkiego! Kupiłem ojcu na urodziny pierwszego żarnowca i już mam ochotę na kolejne, bo widzę, że jest wiele odmian. Czy je się da w jakiś sposób ukorzenić? Odkłady? Półzdrewniałe gałązki?
Twoje rabaty kwiatowe są bajkowo kolorowe! Z podziwem patrzę na białą inkarwillę? Dostałem różową pierwszy raz jesienią i jest malutka. Czy dobrze zimuje? Boję się, czy nie dobiorą się do niej nornice, których u moich rodziców pełno.
No i róże - królewskie kwiaty, które u Ciebie są w doskonałej formie! Niestety zniechęca mnie konieczność ciągłego opryskiwania róż. Ale teraz, gdy już zaspokoję pierwszy apetyt na byliny to pokuszę się o krzaki róż, bo są naprawdę piękne!
Pozdrawiam Cię serdecznie!
Erazm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Co do żarnowca to żona eksperymentuje i po przycięciu wsadziła gałązki do ziemi. Zobaczymy czy sie ukorzeni.
Jacek P.... pisze:... Z podziwem patrzę na białą inkarwillę? Dostałem różową pierwszy raz jesienią i jest malutka. Czy dobrze zimuje? Boję się, czy nie dobiorą się do niej nornice, których u moich rodziców pełno....
Dobrze zimuje w gruncie i długo kwitnie. Mamy ją trzeci rok i żadnych kłopotów. Czy mogą się do niej dobrać nornice nie wiem. Na razie nie zauważyłem uszkodzeń.
Pozdrawiam Andrzej.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”