Działeczka Erazma i nie tylko ... 2 cz. 2008r.
- Ave
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ogród jak... z pudełeczka luksusowych czekoladek - słodki i piękny
))) I wszystko w nim jest - i kwiatki i iglaczki i coś dla podniebienia - czyli sad i warzywnik. A wszystko zadbane, aż oko cieszy 
Musi to kosztowac masę pracy, ale efekt końcowy to zdecydowanie wynagradza. Gratuluję
Czy mógłbyś pokazać jak przyciąłeś żarnowiec ? - ja swój po raz pierwszy potraktowałam sekatorem, ale tak jakoś "oszczędzająco" i chciałabym porównac jak to u Ciebie wygląda , jeśli mogę prosić

Musi to kosztowac masę pracy, ale efekt końcowy to zdecydowanie wynagradza. Gratuluję

Czy mógłbyś pokazać jak przyciąłeś żarnowiec ? - ja swój po raz pierwszy potraktowałam sekatorem, ale tak jakoś "oszczędzająco" i chciałabym porównac jak to u Ciebie wygląda , jeśli mogę prosić

-
- Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Śliczna , zadbana działeczka, Erazm czy ty ,tylko tak jak ja , masz cały wolny czas na działeczkę, czy musisz jeszcze wykonywać inne obowiązki zawodowe. Pozdrawiam. Tadeusz.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Zapraszam do mojego ogrodu "Ranczo Nokły-Tadeusz48"
------------------------------------------------------------------------------------------------
Zapraszam do mojego ogrodu "Ranczo Nokły-Tadeusz48"
Super działeczka. Ogrodzenie bajkowe, taki żywopłot jest moim marzeniem. Dlaczego Twoje rośliny sa takie wielkie a moje mini? To na pewno kwestia doświadczeń ogrodowych.
Nie wspomnę o przepięknych piwoniach. Moje na 6 krzaczków miały 2 po 3 kwiaty
Miłej pracy w ogrodzie. Uszanowanie dla małżonki.
Grażyna
Nie wspomnę o przepięknych piwoniach. Moje na 6 krzaczków miały 2 po 3 kwiaty

Miłej pracy w ogrodzie. Uszanowanie dla małżonki.
Grażyna
Pozdrowionka
-
- Od: 17 sie 2005, o 13:10
Dam w najbliższym czasie - muszę zrobić zdjęcie.Ave pisze:...Czy mógłbyś pokazać jak przyciąłeś żarnowiec ? ...

Jestem na emeryturce. Zajmuję się tylko działeczką i wędkarstwem.tadeusz48 pisze:Śliczna , zadbana działeczka, Erazm czy ty ,tylko tak jak ja , masz cały wolny czas na działeczkę, czy musisz jeszcze wykonywać inne obowiązki zawodowe. ...

Trochę pracy mu trzeba poświecić. A kiedy posadziłaś piwonie - może są młode? Z czasem będą miały więcej kwiatów. Ja podsypuję je nawozem - w tym roku azofoską. Podsypuję je też nawozem zawsze w sierpniu.Szpilka pisze:...taki żywopłot jest moim marzeniem. ...Nie wspomnę o przepięknych piwoniach. Moje na 6 krzaczków miały 2 po 3 kwiaty...

Moje róże po trochu kwitną. Oto niektóre z nich:

CDN.
Pozdrawiam Andrzej.
Piwonie mam 2 rok. Też podsypuję je nawozem, zrobię to jeszcze w sierpniu tak jak Ty. Róże śliczne, ja poluję na taka prawdziwie żółta jak na Twoim zdjęciu i co kupię (mam już 4 niby żółte) to okazuje się, że to nie to. Uprawę niebieskiej róży pani w ogrodniczym mi odradzała bo nie mam doświadczenia ale chyba kupię sobie taką bo jest ładna. Dużo przyjemnej pracy musi WAS to kosztować, jak kręgosłupy
Miłego odpoczynku. Grażyna.

Pozdrowionka
-
Dziękuję Wiolu za odwiedziny.
Pomidory i paprykę opryskałem 13 czerwca po raz pierwszy mlekiem. Jak widać na razie liście są zdrowe i pomidory pięknie owocują. Grona mają po 7 i więcej owoców.
Jak widać pomidory koktajlowe też mają już owoce i pięknie kwitną.
A to moja papryka. Na razie nie widać na liściach objawów chorobowych.

A to jeden z trzech ogórków długich rosnących w tunelu.

Oto i on. Żona go tak ostro przycięła pierwszy raz na próbę. Zobaczymy co z tego wyjdzie.Ave pisze:...Czy mógłbyś pokazać jak przyciąłeś żarnowiec ? ...

Pomidory i paprykę opryskałem 13 czerwca po raz pierwszy mlekiem. Jak widać na razie liście są zdrowe i pomidory pięknie owocują. Grona mają po 7 i więcej owoców.

Jak widać pomidory koktajlowe też mają już owoce i pięknie kwitną.

A to moja papryka. Na razie nie widać na liściach objawów chorobowych.

A to jeden z trzech ogórków długich rosnących w tunelu.

Pozdrawiam Andrzej.
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jestem pierwszy raz w Twoim ogródku i podziwiam te wszystkie piękne kwiaty, które posiadasz. Jestem pełen uznania, bo sam nigdy nie doszedłem do takich efektów pracując gdzie indziej i ogród mając gdzie indziej. Od niedawna to się zmieniło i tworzę ogród od nowa.
Oczywiście masz wspaniały żarnowiec - nie widziałem jeszcze tak wielkiego! Kupiłem ojcu na urodziny pierwszego żarnowca i już mam ochotę na kolejne, bo widzę, że jest wiele odmian. Czy je się da w jakiś sposób ukorzenić? Odkłady? Półzdrewniałe gałązki?
Twoje rabaty kwiatowe są bajkowo kolorowe! Z podziwem patrzę na białą inkarwillę? Dostałem różową pierwszy raz jesienią i jest malutka. Czy dobrze zimuje? Boję się, czy nie dobiorą się do niej nornice, których u moich rodziców pełno.
No i róże - królewskie kwiaty, które u Ciebie są w doskonałej formie! Niestety zniechęca mnie konieczność ciągłego opryskiwania róż. Ale teraz, gdy już zaspokoję pierwszy apetyt na byliny to pokuszę się o krzaki róż, bo są naprawdę piękne!
Pozdrawiam Cię serdecznie!
Oczywiście masz wspaniały żarnowiec - nie widziałem jeszcze tak wielkiego! Kupiłem ojcu na urodziny pierwszego żarnowca i już mam ochotę na kolejne, bo widzę, że jest wiele odmian. Czy je się da w jakiś sposób ukorzenić? Odkłady? Półzdrewniałe gałązki?
Twoje rabaty kwiatowe są bajkowo kolorowe! Z podziwem patrzę na białą inkarwillę? Dostałem różową pierwszy raz jesienią i jest malutka. Czy dobrze zimuje? Boję się, czy nie dobiorą się do niej nornice, których u moich rodziców pełno.
No i róże - królewskie kwiaty, które u Ciebie są w doskonałej formie! Niestety zniechęca mnie konieczność ciągłego opryskiwania róż. Ale teraz, gdy już zaspokoję pierwszy apetyt na byliny to pokuszę się o krzaki róż, bo są naprawdę piękne!
Pozdrawiam Cię serdecznie!
-
Co do żarnowca to żona eksperymentuje i po przycięciu wsadziła gałązki do ziemi. Zobaczymy czy sie ukorzeni.
Dobrze zimuje w gruncie i długo kwitnie. Mamy ją trzeci rok i żadnych kłopotów. Czy mogą się do niej dobrać nornice nie wiem. Na razie nie zauważyłem uszkodzeń.Jacek P.... pisze:... Z podziwem patrzę na białą inkarwillę? Dostałem różową pierwszy raz jesienią i jest malutka. Czy dobrze zimuje? Boję się, czy nie dobiorą się do niej nornice, których u moich rodziców pełno....
Pozdrawiam Andrzej.