Fiołkowo,cytrusowo,południowo....

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2011, o 00:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Fiołkowo,cytrusowo,południowo....

Post »

A oto historia porzuconego hibiskusa- znajoma stwierdziła, przynosi nieszczęscie i oddała mi biedaka, u mnie na pewno będzie mu znakomicie :tan :tan :tan

Obrazek

fiołkowe przedszkole- ukorzenione we wrześniu, sadzone w październiku na razie stoi w miejscu
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No żeby moje były takie zdrowe. ;:oj ;:224
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41

Post »

Czesc moich listkow wyglada tak samo.
Hibek sliczny to jakis odmianowy?A jak kwiat moze przynosic nieszczescie?? :?:
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Naczytała sie kobieta, u wróżki chyba była ;:15 , mi kwiatki wszystkie szczęście przynoszą :) ;:118 a jakie odm fiołków ukorzeniasz kochana ???

-- 20 sty 2013, o 23:26 --

a co do odm, koloru, nic nie wiem bo ponoc z rąk do rąk przechodził i tak był poniewierany, u mnie naszczęście znalazł dożywotnio dom ;:31
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41

Post »

Nie wymienie Ci wszystkich,bo mam3 takie tacki z wielodoniczkami-w jednej chyba 24sztuki ,ale czesc listkow mi wypadla ;:223
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22

Post »

Ale z Ciebie szczęściara..taki wielki Hibiskus dostać... ;:138 .. ;:oj
Skrętnik jest śliczny..teraz zakwitł???
zazdroszczę takiego sukcesu..jak fiołeczków..tez miałam prawie 30 listków posadzonych, co prawda bez korzonków, zostało mi chyba 5 szt. ;:145 i tez nie widać oznak życia.. ;:222

Ale może pierwsze słonko je pobudzi i wyrosną śliczne maluszki :tan , trzymam kciuki ;:215
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Dziewczyny musimy na wiosnę się powymieniać tym co nam zostało. ;:172 Ja swoje opryskałam i zobaczymy, do tej pory nie stosowałam chemii, ale kundelki wiadomo twardsze to sobie radziły. Odmianowe na jesieni nawet te w małych rozetkach zrobiły się miękkie i zgniły. wydałam na nie kupę kasy i serce mnie bolało jak wywalałam kolejne. ;:145 w tym roku muszę oszczędzać jak pewnie większość, bo idzie kryzys :wink: więc wymiana to dobry pomysł. :heja
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Nie rozumiem ludzi, którzy wieżą w takie dziwaczne zabobony, jak przynoszenie nieszczęścia przez rośliny. ;:14
Ale dzięki temu Ty zyskałaś naprawdę śliczną roślinkę. ;:303 Ciekawe jaki ma kolor kwiatuszków. ;:173
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2012, o 09:54

Post »

Morango ale będziesz miała piękną kolekcję fiołków ;:215
Lady-r ja tez uważam, że wymiana to dobry pomysł. Każdej z nas coś czasami zbywa, a ktoś inny chętnie przygarnie ;:333
Hibiskus piękny ;:303 Kwiatek "szkodzi" to go bach z domu - papierosy trują, to biegiem do kiosku po kolejną paczkę, bo się skończyły - gdzie tu logika?
Czytałam taką historię na temat "szkodliwości" hibiskusa. Otóż dorodny, piękny okaz stał w jakiejś przychodni. Ludzie nie przechodzili obok niego obojętnie i każdy chciał uszczknąć kawałek, by sobie posadzić. Lekarz wpadł na pomysł, żeby uczepić na nim karteczkę, że roślina jest trująca- po to, żeby nie był dewastowany. I tak w świat poszła fama, że to jest roślina trująca. Pomimo tego, że wszystkie herbatki owocowe zawierają suszone kwiaty hibiskusa, a także można spotkać w handlu kandyzowane kwiaty.
Awatar użytkownika
majakal
200p
200p
Od: 3 sty 2009, o 14:41

Post »

Witaj, wszstkie roślinki śliczne i zadbane. Doniczki z listkami fiołków równo ustawione jak w wojsku, robią wrażenie. Kolorki oleandrów zachwycające, szczególnie ten bladoróżowy.
zapraszamy na forum
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22

Post »

Jest troszke prawdy w tym ,że dla chorych na Astmę szkodzi.. To autentyczny przypadek, że u znajomych był wielki jak drzewko i mężczyzna z astma dusił się bardziej w pokoju z nim, po wysprzedaniu ...było lepiej. Ale to było na prawde drzewko duże...więc może wydzielało coś w pomieszczeniu w blokach.. ;:173
ale zabobony..bo nieszczęście?..Bzdety... Kwiatuszki tylko uśmiech moga wywołać..no chyba...że komuś stapelie zakwitna masowo.. :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

doromichu- wiem jak to jest, człowiek dmucha...a tu jeden po drugim pada, ale listki które ukorzeniłam w pażdzierniku, na razie stoją ładnie :)

labka1- skrętnik kwitł pięknie we wrześniu :) mój jedyny rodzynek :) Hibiskusik wielki, ale cieszę sie jak dziecko, ze znajoma mojej mamy go oddała, ja przynajmniej będę cieszyła oczy:) ;:154
A fiołeczków też mi troche wypadło, szczególnie tych co ukorzeniałam, zeszłej wiosny ;:145 ;:223 jesienią inaczej je ukorzeniałam, i zrobiłam i doświetlanie :)

lady-r- kryzys nie wątpliwie nastał ;:151 ale ja nie widzę aby sie powymieniać, jestem chętna, na wiosnę mogę zaproponować ze swojej strony:
'frirehouse'
'roccoco rose'
'shogun'
'adażno'
'Ma's megaphone'
'Anita' - jeśli podrośnie :)
oraz 3 NN

elcia1974- Elu tacy są ludzie którzy nie przywiązują wagi do kwiatów, ten hibiskus był tak zaniedbany, jak moja mama sie nim zaopiekowała to odrazu odzyskał wigor, stał sobie w biurze, więc dalej niektórym przeszkadzał, wie znalazł dom u mnie ;:108 kolorek kwiatków jest mi nieznany, więc będzie to pewnie wielka niespodzianka :)

nolinka- przedszkolaki na razie rosną, ale ja i tak czekam z niecierpliwością na te które jeszcze mi nie kwitły :) ah byle do wiosny, to może sie ruszą dziewczyny i chłopaki :;230

majakal- dzięki za tak pochlebna słowa, zapraszam w odwiedziny jak najczęściej :)
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

A co do roślinek, nie wierzę w żadne zabobony, wiem tylko że nie które z nich nie powinny stać w sypialni, np geranium, mam dwie tzw. anginki, ale zajmują miejsce w innym pomieszczeniu, mają zbyt intensywny zapach ;:108

geranium- odm o liściach pstrych i zapachu miętowym , cytrynowej musze machnąć sesje foto ;:306
Obrazek
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Co to znaczy doświetlanie? Napisz coś bliżej ;:196
A geranium obłędne ;:oj
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47

Post »

Zdjęcie skrętnika...eh, cudowne.
Aż się ma ochotę nos w sam środek kielicha wcisnąć :D .
Geranium ;:oj , miętowego jeszcze nie wąchałam :;230
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”