Czy ktoś już próbował? Jakie są szanse, że się powiedzie?

Wczoraj zaryzykowałam. Groszek mieczyków posadziłam w doniczce i postawiam w oknie na kuchni.
 Wczoraj zaryzykowałam. Groszek mieczyków posadziłam w doniczce i postawiam w oknie na kuchni.   Jestem ciekawa, czy coś z tego będzie. Nie mam nic do stracenia, a obserwacje będę notować i dzielić się nimi z Wami
 Jestem ciekawa, czy coś z tego będzie. Nie mam nic do stracenia, a obserwacje będę notować i dzielić się nimi z Wami 

Dziękuję za radę. To, co mi pozostało, posadzę w takim razie na działeczce:) Będę obserwować także to, co się dzieje w mojej doniczce
 Dziękuję za radę. To, co mi pozostało, posadzę w takim razie na działeczce:) Będę obserwować także to, co się dzieje w mojej doniczce   Cudownych ludzi spotykam na tym portalu
  Cudownych ludzi spotykam na tym portalu  

'basienka198919 pisze:Moje już jakiś czas są w donicy i jak na razie bez żadnego efektua reszta dopiero dzisiaj poszła do gruntu

Co zrobić, oberwać je czy zostawić ?
 Co zrobić, oberwać je czy zostawić ?
Mam podobny problem, tylko kiełki są malutkie na razie, co robić???pelagia72 pisze:Witajcie
Mam problem z cebulkami , które są w dość ciepłej piwnicy.
Nie wiem, czy za słabo wysuszyłam cebule, ale w jednym kartonie wypuściły kiełki długości ponad 10 cm.Co zrobić, oberwać je czy zostawić ?

, tak zrobię,może przestaną te kiełki rosnąć, ale czy w lodówce nie jest za zimno? Mam niewiele cebulek i szkoda by mi je było stracić.
 , tak zrobię,może przestaną te kiełki rosnąć, ale czy w lodówce nie jest za zimno? Mam niewiele cebulek i szkoda by mi je było stracić.

. oczywiście do ziemi też sadzę, ale również do jednej lub dwóch donic, Magdo nie wiem dlaczego Ci nie zakwitły, bardzo ładnie wyglądają w donicy, ale w zeszłym roku posadziłam za płytko i musiałam dociążać donice bo się przewracały. Tulipany, krokusy, szafirki, też uprawiam w donicach, pięknie kwitną.
 . oczywiście do ziemi też sadzę, ale również do jednej lub dwóch donic, Magdo nie wiem dlaczego Ci nie zakwitły, bardzo ładnie wyglądają w donicy, ale w zeszłym roku posadziłam za płytko i musiałam dociążać donice bo się przewracały. Tulipany, krokusy, szafirki, też uprawiam w donicach, pięknie kwitną.

Odseparowałam je od pozostałych i posypałam te zagłębienia cynamonem, bo to podobno pomaga. Adam ratuj. Jest jakaś szansa dla tych cebulek? Czy do wyrzucenia?
 Odseparowałam je od pozostałych i posypałam te zagłębienia cynamonem, bo to podobno pomaga. Adam ratuj. Jest jakaś szansa dla tych cebulek? Czy do wyrzucenia?