Pierniki to taka perfekcja,że brak mi słów
Mufka - ogrodowe marzenia...
-
Miriam
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 lip 2011, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mufka - ogrodowe marzenia...
Ja swoją Alionushkę podwiązuję.Ale puszczona samopas pięknie wygląda
I rzeczywiście bezproblemowa
Chętnie skorzystam z przepisu 
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
- Mufka

- Od: 11 lut 2009, o 20:02
Krysiu, Mirko przepis na PW, powodzenia 
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
-
leszczyna

- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
NELU
już przepis zalazł swoje miejsce poczeka jednak do Świąt piernikowych.....ale jeszcze raz ustrojenie tych pierniczków to mistrzostwo świata........wszystkich usadziłam przed kompem i pokazałam jak to się robi.....nawet chętni się znaleźli na tą chwilę....
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- usa1276
- 1000p

- Od: 22 sty 2012, o 19:30
Mufko witam niedzielnie
klematiski bylinowe piękne tez w tym roku planuję zakup i puszczenie ich na jałowce płożące mam nadzieję że efekt będzie zadowalający
klematiski bylinowe piękne tez w tym roku planuję zakup i puszczenie ich na jałowce płożące mam nadzieję że efekt będzie zadowalający
- Mufka

Witaj Ulu
Oj na pewno będzie doskonale
Ja w ten sposób traktuję również inne powojniki i np. Emilia Plater też u mnie jest płożąca. Zdjęcia może nie najciekawsze, ale to jej pierwszy sezon, więc wybacz

Oj na pewno będzie doskonale

Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
- Mufka

Obok rosną jasno różowe róże okrywowe, ale gdy robiłam zdjęcia jeszcze nie kwitły -to ich pierwszy sezon - sadzone wiosną, dlatego późno zaczęły

- Mufka

Pogoda taka śpiąca, chyba trzeba brać przykład ze zwierząt, które zupełnie nie kwapią się do wyjścia na dwór :

Można samemu, albo jeszcze lepiej z przyjacielem

Można samemu, albo jeszcze lepiej z przyjacielem

- Mufka

-
leszczyna

....wiosenne klimaty które nam zapodałaś dobrze robią, bo pogoda mimo wyżu atmosferycznego do niczego nie zachęca.......mam na służbie wnusia próbuje go wytargać na sanki.....bez rezultatów....siedzimy w domku i puzlujemy
...a Twój zwierzyniec w pięknej komitywie.....piesek mi się podoba......
...a Twój zwierzyniec w pięknej komitywie.....piesek mi się podoba......
- agata9
- 500p

- Od: 22 lip 2011, o 20:43
psiaczki cudne...kotek słodki...a roślinki piękne
.Ja tak jak Twoje pieski Mario..leże i odpoczywam
i tez mi sie na dwór jak wnusio p.wyżej nie chce na dwór wychodzic
zwłaszcza jak zobaczyłam -9.....brr..brr..brrr
"Żyj z całych sił .. i uśmiechaj się do ludzi.."
Nasze Ranczo
Nasze Ranczo
- Mufka

Krysiu, Agatko
czekamy razem na słonko ?
Dziękuję za Wasze krzepiące słowa, też się pocieszam oglądając letnie widoczki
Czytałam Krysiu w wątku Beaty, że jesteś zainteresowana różami. Mam kilka tych, które u niej rosną i chętnie podzielę się swoja opinią na ich temat. U mnie rosną prawie same terminatorki, bo mroźno, wietrznie, i piasek, więc sucho. Jeżeli więc u mnie przetrwały, to na pewno i w innych rejonach dadzą sobie radę
U Beatki glina, u mnie piasek, czasem warto porównać jak rośnie konkretna róża w odmiennych warunkach. Z pewnością Beatka i inne Różane Wróżki, będą Ci mogły przekazać więcej ważnych informacji, bo moje róże jeszcze bardzo młode. Jej Luiza ma już 8 lat i wygląda wspaniale! Właściwie wszystkie Jej róże są pokazowe. Piękne, zwarte, zdrowe, obficie kwitnące krzaczki.
Dziękuję za Wasze krzepiące słowa, też się pocieszam oglądając letnie widoczki
Czytałam Krysiu w wątku Beaty, że jesteś zainteresowana różami. Mam kilka tych, które u niej rosną i chętnie podzielę się swoja opinią na ich temat. U mnie rosną prawie same terminatorki, bo mroźno, wietrznie, i piasek, więc sucho. Jeżeli więc u mnie przetrwały, to na pewno i w innych rejonach dadzą sobie radę
U Beatki glina, u mnie piasek, czasem warto porównać jak rośnie konkretna róża w odmiennych warunkach. Z pewnością Beatka i inne Różane Wróżki, będą Ci mogły przekazać więcej ważnych informacji, bo moje róże jeszcze bardzo młode. Jej Luiza ma już 8 lat i wygląda wspaniale! Właściwie wszystkie Jej róże są pokazowe. Piękne, zwarte, zdrowe, obficie kwitnące krzaczki.
-
leszczyna

NELU....chętnie skorzystam z każdej rady i porady.....mimo to, że z glebą i roślinami mam dobre stosunki to wstępując w inne progi nie bardzo wiem od czego zacząć.....a to chyba stąd, że tutaj gleba gliniasta, bardzo zwarta........na działce ziemię doprowadziliśmy do takiej kultury że wszystko nam rośnie, ziemia jest czarna i sypka....tutaj inaczej........
ale Nelu chętnie skorzystam z informacji o terminatorkach bo takie muszę sadzić....ja już w tym wieku, że nie mogę tworzyć ogrodu na trzy razy......raz posadzona musi być sprawdzona........a oglądając róże Beatki to wszystkie chciałabym mieć u siebie.........
ale Nelu chętnie skorzystam z informacji o terminatorkach bo takie muszę sadzić....ja już w tym wieku, że nie mogę tworzyć ogrodu na trzy razy......raz posadzona musi być sprawdzona........a oglądając róże Beatki to wszystkie chciałabym mieć u siebie.........
- Mufka

Krysiu, mam podobny problem z wiekiem
Dlatego tworząc mój ogród, sadzę nie tylko byliny, pięknie kwitnące, efektowne, ale wymagające większego wkładu pracy. Bo to i przycinanie i dzielenie i przesadzanie, ale staram się głównie bazować na drzewach i krzewach. Liściastych i iglastych. Pięknych cały rok i tzw.: bezobsługowych
Kwiaty, trawy, róże i cebulowe są tylko ich wypełnieniem. Żeby zminimalizować wkład pracy sadzę przeważnie takie, które dobrze rosną w podobnych warunkach. W moim wypadku na piasku i w suszy
Z róż posadziłam głównie terminatorki i Tobie też tak radzę. Coroczne kopcowanie jest bardzo uciążliwe, a i tak wiele wrażliwszych wymarza.
Myślę, że powinnaś obrać podobny sposób działania, wtedy nawet gdy nie będziemy miały dość sił, by dopieścić tych najbardziej wymagających, ogród będzie dojrzały i piękny
Pozdrawiam Cię serdecznie życząc by wymarzony ogród szybko powstał i spełnił Twoje oczekiwania
Marysia
Dlatego tworząc mój ogród, sadzę nie tylko byliny, pięknie kwitnące, efektowne, ale wymagające większego wkładu pracy. Bo to i przycinanie i dzielenie i przesadzanie, ale staram się głównie bazować na drzewach i krzewach. Liściastych i iglastych. Pięknych cały rok i tzw.: bezobsługowych
Myślę, że powinnaś obrać podobny sposób działania, wtedy nawet gdy nie będziemy miały dość sił, by dopieścić tych najbardziej wymagających, ogród będzie dojrzały i piękny
Pozdrawiam Cię serdecznie życząc by wymarzony ogród szybko powstał i spełnił Twoje oczekiwania
Marysia
-
Monikwiaty
- 1000p

- Od: 27 lis 2011, o 23:59
Witaj zwierzaki śpią słodko
skoro już udało mi się Ciebie namierzyć to biegnę nadrobić pozostałe strony 
-
Monikwiaty
- 1000p

- Od: 27 lis 2011, o 23:59
Mario przeczytałam i pooglądałam z zapartym tchem od deski do deski . Sama powierzchnia działki jest dla mnie już imponująca . W ciągu tych 5 - u lat stworzyłaś już bardzo ładny i efektowny ogród . Sąsiedztwo rzeki brzmi jak marzenie . Dom czy jak go nazywasz domek na lato do pozazdroszczenia . Kamień od p. Jacka
i sama jego pomoc zapewne nieoceniona , mnie też przydałby się taki p. Jacek . Psy i koty
teraz pytanie co napisałaś że ma pod stopami świecznica że trzyma wilgoć ? bo nie bardzo rozumiem . Szałwie w ilości i kwitnieniu WOW . A teraz prośba nazwij proszę swoje trawy , maja piękne zdjęcia i wiele uroku ale pokaz je z podpisem że ta to ta bo jedynie ostnice sobie wypisałam (podpisana była ) że muszę zdobyć . Te miskanty są imponujące , ja w tym roku posadziłam 2 na wiosnę mam zamówionego trzeciego , jednak w temacie traw słabo się orientuję a Twoje są tak piękne że wolałabym je znać z nazwy aby wiedzieć jak co wygląda i czego szukać . Bardzo cieszę się że mnie odwiedziłaś bo dzięki temu poznałam i odkryłam kolejne bajkowe miejsce ,pozdrawiam