Mufka - ogrodowe marzenia...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mufka - ogrodowe marzenia...

Post »

Ja swoją Alionushkę podwiązuję.Ale puszczona samopas pięknie wygląda ;:108 I rzeczywiście bezproblemowa ;:333
Pierniki to taka perfekcja,że brak mi słów :shock: Chętnie skorzystam z przepisu ;:180
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

Krysiu, Mirko przepis na PW, powodzenia :wit
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

NELU ;:196 już przepis zalazł swoje miejsce poczeka jednak do Świąt piernikowych.....ale jeszcze raz ustrojenie tych pierniczków to mistrzostwo świata........wszystkich usadziłam przed kompem i pokazałam jak to się robi.....nawet chętni się znaleźli na tą chwilę....
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Mufko witam niedzielnie
klematiski bylinowe piękne tez w tym roku planuję zakup i puszczenie ich na jałowce płożące mam nadzieję że efekt będzie zadowalający ;:108
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Ulu :wit

Oj na pewno będzie doskonale :D Ja w ten sposób traktuję również inne powojniki i np. Emilia Plater też u mnie jest płożąca. Zdjęcia może nie najciekawsze, ale to jej pierwszy sezon, więc wybacz :?

Obrazek
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek

Obok rosną jasno różowe róże okrywowe, ale gdy robiłam zdjęcia jeszcze nie kwitły -to ich pierwszy sezon - sadzone wiosną, dlatego późno zaczęły :D

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pogoda taka śpiąca, chyba trzeba brać przykład ze zwierząt, które zupełnie nie kwapią się do wyjścia na dwór :

Obrazek Obrazek

Można samemu, albo jeszcze lepiej z przyjacielem ;:168

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

trochę letnich roślinek :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

....wiosenne klimaty które nam zapodałaś dobrze robią, bo pogoda mimo wyżu atmosferycznego do niczego nie zachęca.......mam na służbie wnusia próbuje go wytargać na sanki.....bez rezultatów....siedzimy w domku i puzlujemy :;230
...a Twój zwierzyniec w pięknej komitywie.....piesek mi się podoba......
Awatar użytkownika
agata9
500p
500p
Od: 22 lip 2011, o 20:43

Post »

psiaczki cudne...kotek słodki...a roślinki piękne ;:15 .Ja tak jak Twoje pieski Mario..leże i odpoczywam ;:108 i tez mi sie na dwór jak wnusio p.wyżej nie chce na dwór wychodzic :) zwłaszcza jak zobaczyłam -9.....brr..brr..brrr
"Żyj z całych sił .. i uśmiechaj się do ludzi.."
Nasze Ranczo
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu, Agatko :wit czekamy razem na słonko ? ;:3

Dziękuję za Wasze krzepiące słowa, też się pocieszam oglądając letnie widoczki :D

Czytałam Krysiu w wątku Beaty, że jesteś zainteresowana różami. Mam kilka tych, które u niej rosną i chętnie podzielę się swoja opinią na ich temat. U mnie rosną prawie same terminatorki, bo mroźno, wietrznie, i piasek, więc sucho. Jeżeli więc u mnie przetrwały, to na pewno i w innych rejonach dadzą sobie radę :D
U Beatki glina, u mnie piasek, czasem warto porównać jak rośnie konkretna róża w odmiennych warunkach. Z pewnością Beatka i inne Różane Wróżki, będą Ci mogły przekazać więcej ważnych informacji, bo moje róże jeszcze bardzo młode. Jej Luiza ma już 8 lat i wygląda wspaniale! Właściwie wszystkie Jej róże są pokazowe. Piękne, zwarte, zdrowe, obficie kwitnące krzaczki.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

NELU....chętnie skorzystam z każdej rady i porady.....mimo to, że z glebą i roślinami mam dobre stosunki to wstępując w inne progi nie bardzo wiem od czego zacząć.....a to chyba stąd, że tutaj gleba gliniasta, bardzo zwarta........na działce ziemię doprowadziliśmy do takiej kultury że wszystko nam rośnie, ziemia jest czarna i sypka....tutaj inaczej........
ale Nelu chętnie skorzystam z informacji o terminatorkach bo takie muszę sadzić....ja już w tym wieku, że nie mogę tworzyć ogrodu na trzy razy......raz posadzona musi być sprawdzona........a oglądając róże Beatki to wszystkie chciałabym mieć u siebie.........
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu, mam podobny problem z wiekiem ;:131

Dlatego tworząc mój ogród, sadzę nie tylko byliny, pięknie kwitnące, efektowne, ale wymagające większego wkładu pracy. Bo to i przycinanie i dzielenie i przesadzanie, ale staram się głównie bazować na drzewach i krzewach. Liściastych i iglastych. Pięknych cały rok i tzw.: bezobsługowych :) Kwiaty, trawy, róże i cebulowe są tylko ich wypełnieniem. Żeby zminimalizować wkład pracy sadzę przeważnie takie, które dobrze rosną w podobnych warunkach. W moim wypadku na piasku i w suszy :) Z róż posadziłam głównie terminatorki i Tobie też tak radzę. Coroczne kopcowanie jest bardzo uciążliwe, a i tak wiele wrażliwszych wymarza. :cry:

Myślę, że powinnaś obrać podobny sposób działania, wtedy nawet gdy nie będziemy miały dość sił, by dopieścić tych najbardziej wymagających, ogród będzie dojrzały i piękny :)
Pozdrawiam Cię serdecznie życząc by wymarzony ogród szybko powstał i spełnił Twoje oczekiwania
Marysia :wit
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Witaj zwierzaki śpią słodko ;:167 skoro już udało mi się Ciebie namierzyć to biegnę nadrobić pozostałe strony :D
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Mario przeczytałam i pooglądałam z zapartym tchem od deski do deski . Sama powierzchnia działki jest dla mnie już imponująca . W ciągu tych 5 - u lat stworzyłaś już bardzo ładny i efektowny ogród . Sąsiedztwo rzeki brzmi jak marzenie . Dom czy jak go nazywasz domek na lato do pozazdroszczenia . Kamień od p. Jacka ;:138 i sama jego pomoc zapewne nieoceniona , mnie też przydałby się taki p. Jacek . Psy i koty ;:167 ;:167 ;:167 teraz pytanie co napisałaś że ma pod stopami świecznica że trzyma wilgoć ? bo nie bardzo rozumiem . Szałwie w ilości i kwitnieniu WOW . A teraz prośba nazwij proszę swoje trawy , maja piękne zdjęcia i wiele uroku ale pokaz je z podpisem że ta to ta bo jedynie ostnice sobie wypisałam (podpisana była ) że muszę zdobyć . Te miskanty są imponujące , ja w tym roku posadziłam 2 na wiosnę mam zamówionego trzeciego , jednak w temacie traw słabo się orientuję a Twoje są tak piękne że wolałabym je znać z nazwy aby wiedzieć jak co wygląda i czego szukać . Bardzo cieszę się że mnie odwiedziłaś bo dzięki temu poznałam i odkryłam kolejne bajkowe miejsce ,pozdrawiam :)
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”