Ogródek Robaczka cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 6

Post »

Kasiu wpisuję wątek a teraz lece go na szybko poczytac :wit

ten kolor róży mi się podoba :)
http://farm9.staticflickr.com/8286/7825 ... 6108_o.jpg
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Kasiu ;:196 róże cudne , tyle ich masz i wszystkie piękne ale ja uwielbiam Twoje wiesz co? chyba wiesz... "takie tam" to dla mnie kwintesencja Twojego ogrodu ,jego piękna a określenie kojarzy się dokładnie i tylko z Twoim rajem na ziemi , pozdrawiam bardzo ciepło ;:167
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

hej hej jak tam samopoczucie i dzionek mija? :D
śnieg jak na razie nie pada ale zimno dziś było i tak jakoś nieprzyjemnie ale wystarczy zajrzeć do Ciebie by sobie humorek poprawić ;:196 ;:168
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

A ja mam problem, bo nie wiem, jakie są ceny. Napisałam maila, ale pan się nie odezwał. Poczekam sobie jeszcze :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jak to dobrze, że już jesteś z nami. Zaczynałam się martwić.
Na pewno wszystko się dobrze skończy. ;:168
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Kasiu, dopiero dziś mam szanse dotrzeć do nowej części. Zalatana jestem ostatnio. ;:223
Zdrówka kochana ;:196
A wiesz, że ogrodnick jest dość blisko mnie (jakies 50 km.)Super, bo nie znałam do tej pory tego źródła. Koniecznie wiosna muszę się tam wybrać.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Kasia dziś widziałam w sklepie ptaszki, podobne do tych co u Ciebie na ławeczce
przesiadują. Tylko te były w ładnym zielonym kolorze i dodatkowo miały powłokę lakieru.
Skojarzyły mi się z Twoimi. ;:168
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Radujcie sie człowieki albowiem jutro Piątek i Weekend ;:138 i jak dla mnie najgorszy dzień w tym tygodniu ;:222
Pozdrawiam już prawie weekendowo :wit
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Witajcie!
Miałam strasznie długi dzień, a gdy wreszcie dotarłam do domku, wciamałam obiadek, rozpaliłam w kominku (brrrr...jak zimno) i usiadłam na sofie z zamiarem odwiedzin na Forum....usnęłam ;-)
Końcówka tygodnia mnie nieco przytłacza, ale jutro już weekend, więc jestem dobrej myśli. Zauważyłam dzisiaj pierwsze wschody nasionek, w weekend zrobię dokumentację ;:333 Poza tym, że dzisiaj w nocy ma być spory mróz, prognozy na razie nie straszą załamaniem pogody, a dzień jest coraz dłuższy, więc przybywa powodów do optymizmu :D
A najfajniejsza wiadomość jest taka, że do 1 marca mamy tylko 43 dni :tan

Przepraszam za opóźnienie w odpowiedziach na Wasze posty.. ;:182

Madzia variegata, bardzo dziękuję! Żeby ogród dojrzał potrzeba jeszcze min. 3-4 lata, ale cieszę się, że mój zamysł w tworzeniu jest już widoczny ;:131
Konwalio, u mnie koło CPM zaplanowałam heliotrop i przetaczniki, takie kolorki pasują mi do niej idealnie :uszy
Jule, ja skusiłam się na GeishOę w R. choć pojechałam wtedy po coś innego. Krzaczki były tak ładne i zdrowe, że aż wołały "kup mnie, kup"! ;-)) Sama wiesz, jak to jest :lol: Posadziłam ją w środku lata i nie zdążyła się rozbujać, a pod koniec sezonu złapała mi trochę plamek. Mam nadzieję, że w tym sezonie się rozkręci!
Constancjo, dziękuję!Miło mi, że jesteś ;:196
Agnieszko, CPM widziałam w wielu ogrodach i cieszy się dobrą opinią Forumek.. czekam na jej cudne kwiaty w tym roku!
Ewa, dzisiaj przymroziło wieczorem, ma być ponad -10 stopni...a jak u Ciebie? Ogrodnick to pewne źródło, polecam zakupy przez maila.
Ewa zawady, o roślinkach p. Oreszczuka powiedziała mi Ewa/Gloriadei. Ma u siebie kilka okazów u niego, więc i ja wiosną skusiłam się na zakupy. Poza barbulami kupiłam pięknego judaszowca, enkianta i stewarcję ;:108
Asieńko, witaj! Jak minął dzień? Dobrze, że jutro weekend...damy radę, prawda? Jak tam nasionka, widać kiełki? :lol:
Aguś, czytałam, że leki już masz, więć mam nadzieję, że się poprawiło i czapka nie ciśnie..przytulam ;:168

cdn ;-))
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Kasiu, ;:196 dobrze , ze to już koniec tygodnia pracy. Będzie okazja, by zregenerować siły. ;:168
Kiedy zdążyłaś wysiać nasionka ? ;:oj
I co takiego wysiałaś?
:wit
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Lukrecjo ;:196 U mnie śnieg zalega i dobrze, bo zapowiadają większe mrozy. Miejmy nadzieję, że to ostatnie podrygi zimy choć luty zawsze groźny :roll:
Lulka, łączę się w bólu...ja też mam wyjątkowo ciężki tydzień, ale dotrwaliśmy do piątku, więc może być tylko lepiej :uszy
Marzenko, nasionka wsadź pionowo, a już którą stroną do dołu to nie ma znaczenia :lol: Chodzi o to tylko, żeby nie leżały na płasko, bo ponoć nie chcę wtedy wschodzić. Jeśli sadzisz na krążkach, to nie ma problemu bo i tak musisz je wcisnąć w zbity torf. Moje jeszcze nie drgnęły, a wsadziłam w krążki (trudno powiedzieć "posiałam", zważywszy na rozmiary tych nasion ;-)) na początku stycznia. Drugi rzut posadzę pod koniec miesiąca.
Witaj Dario! Miło mi, że mam nowego gościa! Zapraszam i pozdrawiam serdecznie :wit
Monia, dziękuję! Zawsze masz dla mnie dobre słowo...jest mi bardzo mi miło, że jesteś stałym gościem u mnie ;:196
Martuś ;:196 Dzięki, dzisiaj nastrój nieco lepszy, choć zmęczona jestem potwornie tym tygodniem...ale weekend za pasem, będzie dobrze :uszy
Ewa, Ogrodnick na pewno się odezwie, daj mu chwilę. Prowadzi rodzinną firmę, sam zajmuje się zamówieniami, ale jest rzetelny i bardzo pomocny, warto poczekać na odzew.
Małgosiu, dzięki za dobre myśli, optymizmu nigdy za wiele..ja też mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy ;:168
Iwonko, witaj! Ja też nie wyrabiam z odwiedzinami, ledwie zdążyłam odpisać i już północ ;:202 Masz szczęście z takim dostawcą w pobliżu ;:173
Majeczko, planuję kolejne kamienne ozdoby w ogrodzie, może wiosną jeśli plany wypalą, ale to na razie niespodzianka... ;:224
Ula, dzięki! piątek już za 3 minuty, więc spadam lulu ;:19 Miłego weekendu :wit
Krysiu, pierwsze nasionka (kobea) wysiałam 1 stycznia ;:131 Wiem, głupota, ale nie wytrzymałam....12go posiałam następne, teraz pojawiają się pierwsze wschody. Posiałam szałwię, lobelię i heliotrop. Nie wiem czy się utrzymają..ale pod koniec stycznia planuję następne. W ubiegłym roku siałam właśnie pod koniec stycznia - lobelię i kobeę - i udało się :)

Obrazek

Obrazek

Pomponella
Obrazek

M.Antoinette
Obrazek

Heidi Klum
Obrazek

pietrucha ;-))
Obrazek

Sweet Summer Love
Obrazek

Obrazek

fragment różanki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Alabaster
Obrazek

S.Emmanuelle
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Diamond Ball
Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Nie pali mi się :D Na razie i tak nic nie posadzę, a i pieniądze zaczynam skrupulatnie liczyć :roll: Mam tych zachceń i zachwyceń roślinnych całe dziesiątki :D W tym roku będą rządzić piwonie. Potem pozostanie mi już tylko czekać aż porządnie zakwitną.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Majeczko, planuję kolejne kamienne ozdoby w ogrodzie, może wiosną jeśli plany wypalą, ale to na razie niespodzianka... ;:224

:wit Kasia,
podniosłaś mi adrenalinkę ...... jakie ;:oj zdradź choć troszkę tej niespodzianki .... ;:65 ;:65
Bardzo mi się podoba pomysł z pietruchą :;230
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Także mam juz weekend ;:138 ;:138 ;:138 Ten tydzień, podobnie jak Ciebie, mnie tak zmęczył, że zasnęłam jak położyłąm się z laptopem. Tym bardziej cieszmy się wolnymi 3 dniami :D
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Kasiunia cudnie, że Twoja aktywność na FO wróciła do normy! ;:168 Jest czym uraczyć oczy w szaro bury dzień, który wstaje! Od razu lepiej, żyć się chce! Energii więcej! Dzięki! ;:173
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”