Witajcie!
Miałam strasznie długi dzień, a gdy wreszcie dotarłam do domku, wciamałam obiadek, rozpaliłam w kominku (brrrr...jak zimno) i usiadłam na sofie z zamiarem odwiedzin na Forum....usnęłam ;-)
Końcówka tygodnia mnie nieco przytłacza, ale jutro już weekend, więc jestem dobrej myśli. Zauważyłam dzisiaj pierwsze wschody nasionek, w weekend zrobię dokumentację

Poza tym, że dzisiaj w nocy ma być spory mróz, prognozy na razie nie straszą załamaniem pogody, a dzień jest coraz dłuższy, więc przybywa powodów do optymizmu
A najfajniejsza wiadomość jest taka, że
do 1 marca mamy tylko 43 dni
Przepraszam za opóźnienie w odpowiedziach na Wasze posty..
Madzia variegata, bardzo dziękuję! Żeby ogród dojrzał potrzeba jeszcze min. 3-4 lata, ale cieszę się, że mój zamysł w tworzeniu jest już widoczny
Konwalio, u mnie koło CPM zaplanowałam heliotrop i przetaczniki, takie kolorki pasują mi do niej idealnie
Jule, ja skusiłam się na
GeishOę w R. choć pojechałam wtedy po coś innego. Krzaczki były tak ładne i zdrowe, że aż wołały "kup mnie, kup"! ;-)) Sama wiesz, jak to jest

Posadziłam ją w środku lata i nie zdążyła się rozbujać, a pod koniec sezonu złapała mi trochę plamek. Mam nadzieję, że w tym sezonie się rozkręci!
Constancjo, dziękuję!Miło mi, że jesteś
Agnieszko, CPM widziałam w wielu ogrodach i cieszy się dobrą opinią Forumek.. czekam na jej cudne kwiaty w tym roku!
Ewa, dzisiaj przymroziło wieczorem, ma być ponad -10 stopni...a jak u Ciebie?
Ogrodnick to pewne źródło, polecam zakupy przez maila.
Ewa zawady, o roślinkach p. Oreszczuka powiedziała mi Ewa/Gloriadei. Ma u siebie kilka okazów u niego, więc i ja wiosną skusiłam się na zakupy. Poza barbulami kupiłam pięknego judaszowca, enkianta i stewarcję
Asieńko, witaj! Jak minął dzień? Dobrze, że jutro weekend...damy radę, prawda? Jak tam nasionka, widać kiełki?
Aguś, czytałam, że leki już masz, więć mam nadzieję, że się poprawiło i
czapka nie ciśnie..przytulam
cdn ;-))