Mufka - ogrodowe marzenia...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
agata9
500p
500p
Od: 22 lip 2011, o 20:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mufka - ogrodowe marzenia...

Post »

Kawka ;:40 herbatka ;:40 w miłym towarzystwie :-D jak najbardziej wskazana.Ja tez w domku i na FO z Wami siedzę,kawke piję i podziwiam Wasze Ogrody i na nadmiar czasu wolnego nie narzekam :;230.Chociaz zaraz przydaloby sie wziąśc za domowe prace :D ,ale to jeszcze trochę :)
"Żyj z całych sił .. i uśmiechaj się do ludzi.."
Nasze Ranczo
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

c.d. 2011r.
Bodziszek korzeniasty pod czerwonym dębem:

Obrazek

Trawka Melica ciliata, czyli perłówka orzęsiona, bardzo miła, świetna do suszenia:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Tym razem kosaćce japońskie i brunera :

Obrazek Obrazek
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
agata9
500p
500p

Post »

Mario ile latek ma ta piękna trawka? :) Bodziszek korzeniasty też ciekawy a juz kosacce ...Zgadzam się z constancją Ty naprawdę bardzo ładnie te rośliny komponujesz ;:138
Nasze Ranczo
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo miło Cię widzieć, zdrówka życzę ;:3
zapraszamy z Agatką na wspólną kawkę ;:40 Miałam jechać do sklepu, ale pogoda nie nastraja do wychodzenia z domowych pieleszy, więc siedzę - wolę z Wami pooglądać letnie ogrody :D
To prawda, bardzo rygorystycznie wyrzucam wszystko, co mi nie pasuje fakturą lub kolorem. Często rośliny w doniczkach czekają tygodniami aż znajdę dla nich odpowiednie miejsce lub inny domek. Wydałam np. tego czerwono-białego maka, bo mi psuł kompozycję. Mój M. nie może tego zrozumieć. On jest z tych co to "zielonym do góry ?" I raz wsadzone i basta, żadnego przesadzania ;:306 Też tak macie ?
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Mufka pisze: Mój M. nie może tego zrozumieć. On jest z tych co to "zielonym do góry ?" I raz wsadzone i basta, żadnego przesadzania ;:306 Też tak macie ?
Marysiu ja mam tak samo głównie jeśli chodzi o drzewka i krzewy bo przecież by rosło a tak to będzie musiało odchorowac i w tym roku to już nic nie urośnie itd. Dopiero będę miała w tym roku przeprawę bo kilka rzeczy w tym roku jest do przesadzenia i winogron który miał przesadzić jesienią, też nie chce go przesadzać bo nie bedzie miał owoców, a dopiero raz owocował...
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38

Post »

Kochan, ja to ma w ogóle przes****e. Mój Małż to uważa, że jak mieszkamy w lesie to już nic więcej nam do szczęścia nie potrzeba..... może jedynie tuje ;:219 , a kwiaty w ogrodzie to śmietnik i bezguście. ;:223 Ale się nie poddaję i urządzę ten swój śmietnik z całkowitym brakiem gustu. A co!
I choć jestem dopiero na etapie zbierania i testowania roślin to w końcu uzyskam taki efekt o jaki mi chodzi.
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
agata9
500p
500p

Post »

tez tak mam ;:108 :;230 ,Ci nasi małzowie :heja mysla,ze jak sie posadzi to juz na wiecznośc.. :D .A tu trzeba w inne miejsce,bo tam gdzie bylo jakoś nijak sie prezentuje :) Ja znowu mam tak,ze szkoda mi jakoś takie radykalne cięcia robic tzn.całkowicie usuwac ale wiem że to błąd :!: i czasami sadzę gdziekolwiek :) .No ale musze sie od Ciebie uczyc..Jak tam Ewunia pije z nami kawke?a moze herbatkę?A Ty Mario lepiej siedz tu z nami,bo pewnie i tak jeszcze tych nasionek nie ma,wczoraj byłam w sklepie i nie było :( Ja dzisiaj mialam zamiar zrobic spacerek na dzialeczkę,doglądnąc..moze pare fotek zrobic....ale ten mróz mnie troszkę odstrasza.Wole tu z Wami posiedziec :tan.Ewo popieram Cię :D ,jescze małz sie zdziwi jakich rzeczy dokonalaś!!!!!!!!! ;:3
Nasze Ranczo
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj tak ;:196 Widzę, że to powszechna, mężowska cecha charakteru, żeby nie podsumować dosadniej ;:224 Ale nie ma sprawy, powoli, powoli i albo się przyzwyczają, albo zastosujemy bardziej radykalne metody i po prostu ;:14
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No na to "po prostu" to ja mam często ochotę. :D
Awatar użytkownika
agata9
500p
500p

Post »

Ja też ;:109
Nasze Ranczo
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agatko trawka szybko rośnie i rozsiewa się, więc o sadzonki nie trudno :D Jest z tych średnich, u mnie z przodu rabaty, przed jałowcami.
Ewo koniecznie urządzaj ten swój "śmietnik z całkowitym brakiem gustu". ;:306 My Ci, kochana w tym chętnie pomożemy ! Zobaczysz, jak za parę lat będzie dumnie wypinał pierś do przodu, jak goście i znajomi zaczną chwalić i podziwiać ! Wtedy efekt murowany - miód na Twoje serce, po wszystkich wcześniejszych stresach :heja
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochane moje, tak całkiem to ich nie możemy ;:14 Proponuję zacząć łagodniej - tym drewnianym ;:124
Bo zupełnie do niczego to oni też nie są i szkoda byłoby popełnić błąd :;230
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na zimowe smutki specjalnie dla Was prezydent w odwiedziny ;:196

Obrazek Obrazek

Prezydent w rzeczywistości mniej chabrowy, został przesadzony do towarzystwa New Dawn pod altanę
Awatar użytkownika
agata9
500p
500p

Post »

No masz racje zaczniemy od drewnianego ;:124 :D ,bo kto nam będzie grubsza robote na dzialeczce robił? :D Kochane,milo mi sie z Wami tu kawę pije ale musze sie wziąsc za obiadek :D ,więc miłego..cieplego dnia wam życzę :wit .P.s. U Olka z łodzi (aleksanderek)nasionka w sklepach juz są i już wysial kobee i inne ;:145 .Chyba będziemy hurtowo u niego zamawiac jak tak dalej w naszych sklepach będzie :D.............Jaki piękny clematis...już mi cieplej i lepiej,Dzięki :wit
Nasze Ranczo
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja spokojnie fazę młotka dewnianego mogę pominąć, bo i grubszą robotę najcześciej robię sama.
Marysiu, pokazuj te powojniki.... właśnie szwendam się po e-sklepach i przeglądam clematiski. A może Ty ukorzeniasz swoje? To wtedy zamiast w sklepie za jednym zamachem wszystko kupię u Ciebie. ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”