Witam,
Chciałam prosić Was o poradę w kwestii wykonania ścieżki przy skalniaku. Nie znam się na takich sprawach i (tak jak z ogrodem, roślinami) - cały czas się uczę.
Przy moim skalniaku brakuje ścieżki - nie chcę aby rosły tam chwasty i od 3 lat co sezon je wyrywam. Mam już dość dlatego w tym sezonie chcę coś z tym zrobić. Nie mam sporych funduszy, więc ścieżka (czy też obrzeże) wykonane z kostki brukowej odpada.
Myślałam o wyłożeniu tej przestrzeni płytami z piaskowca (bo szczerze mówiąc to najbardziej mi się podoba), ale naczytałam się na tym forum, a także na innych stronach o tym, że płyty te nasiąkają wodą i z czasem zielenieją (czego bym nie chciała).
Wydaje mi się, że jednym z tańszych rozwiązań jest wysypanie "ścieżki" z grysu (poza tym - jeśli później najdzie mnie ochota na dołożenie tam jakiś płyt kamiennych to zawsze będę mogła to zrobić).
I tutaj moje pytanie. Czy mogę wysypać grys bezpośrednio na ziemię? (bez używania tłucznia tj. utwardzania ścieżki)?
Widziałam fajną ścieżkę na zdjęciu - ścieżka zrobiona przez "reniulka"
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... a&start=56 Chciałabym zrobić coś podobnego, ale nie wiem jak.
A może ten piaskowiec zaimpregnować i położyć na ziemi a "luki" wysypać grysem...
Proszę o podpowiedź.