Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 14

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 14

Post »

Cześć Aga zginął mi Twój wątek nie miałam powiadomień i znalazłam Cię w kolejnej części, zdjęcia z prezentacji ogrodu zawsze robią wrażenie piękne miejsce... jeszcze chwilę tu posiedzę i biorę się do pracy 8-)
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Isiu, dzień dobry i dziękuję za jak zawsze serdeczne słowa... dobrze, że się znalazłyśmy! Wypijam kawę i także zabieram się za papierzyska... Miłego!
Majeczko, witam mroźno ale gorąco :D
Doris, dzień dobry! 65 dni do wiosny to jest to i żadnych zim od tej pory ;-) Rhapsody in Blue później Ci wstawię... przymierzasz się?
Nelu, witam z rana! Cieszę się, że ze zdrowiem idzie ku lepszemu ;:196 Piwonie, które mam u siebie, to zwykłe bylinowe odmiany... Nie są skomplikowane w uprawie - do szczęścia potrzebują słonecznego stanowiska i muszą być odpowiednio wkopane w grunt: 3-5cm pod ziemią musi się znaleźć miejsce z którego wyrośnie pęd. Wkopiesz głębiej - więcej niż pewne, że piwonia nie zakwitnie. Do drzewiastych swoją drogą się przymierzam. Uwielbiam te rośliny! Planujesz je mieć w swoim ogrodzie? Miłego!
Kasiu, fajnie że jesteś - zapraszam do odwiedzin :)
MaGorzatko, zawsze byłaś oryginał :D
Dorotko, żałuję, że rzadko się odzywasz, ale wiosną będzie lepiej, prawda?
Ewa, u Ciebie miejsca nie brakuje... możesz mieć całe szpalery piwonii :)
Aga, zapraszam więc!
Agulka, niedobrze, że choroba wróciła... mam nadzieję, że odpowiednimi medykamentami i ciepłym domkiem szybko się wyleczysz...

Miłego dnia wszystkim! Tu rano było bardzo zimno, ale wyszło słońce i świat od razu zrobił się piękniejszy :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06

Post »

Odpoczynek w Twoim ogrodzie to balsam dla duszy.. pięknie naprawdę.. ;:167
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aguniu nowy dzień nowy tydzień, oby był dla Ciebie dobry! Już pewnie pędzisz do fabryki, za chwilę zaparzysz kawkę i otworzysz komputer, uśmiechnij się dzień będzie piękny!
Czyli w tym sezonie będzie pierwszy raz siać? Piękne niebieskości!
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dario, jest mi bardzo miło że w ten sposób odbierasz mój ogród - dziękuję!
Marysiu, pracuję już od godziny, żłopię drugą filiżankę kawy i zachwycam się wschodzącym nad lotniskiem pięknym, mocnym słońcem... Oby był to dobry tydzień! Z wysiewami już próbowałam, za każdym razem bez powodzenia... teraz spróbuję w krążkach torfowych i bardzo się postaram, by coś z tych wysiewów wyrosło :) Miłego!
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Rhapsody prześliczna, już od dawna przyciąga mój wzrok, niestety miejsca na nią nie mam :roll:
Dziś piękny słoneczny dzień, uwielbiam taką zimę..... prawdziwą zimową zimę 8-) :lol: z mrozem, śniegiem i ostrym słońcem..... mogłoby byc tak do marca, a później już tylko piękna wiosna 8-) ..... cóż nierealne, ale pomarzyc sobie można 8-) :lol:
Aguś miłego dnia w pracy ;:196
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Witaj Aguś ;:196 Jeszcze do niedawna sądziłąm, że nie lubię róż :lol: ale im dłużej oglądam ich na Twoich cudnych zdjęciach to czuję że może mnie dopaść różomania :heja Twoje zmiany będę śledzić na bieżąco, już sobie wyobrażam jak będzie cudnie ;:167 U mnie świeci piękne słoneczko :tan i zapowiada się piękny dzień ;:138 A jak Twoja bieżnia?
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

:wit Aguś czy ja dobrze widzę masz świerka Inwerse, różyczka cudo czy ona ma odcień fioletu ;:oj
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
kasia126126
1000p
1000p
Od: 8 cze 2010, o 18:21

Post »

Serdeczne pozdrowienia z zasypanego śniegiem ale słonecznego Torunia :wit
Miłego dnia Aguś ;:196
Pozdrawiam.
Kasia
Mój mały zielony świat
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Matko, 6 strona :!: :!: :!: Ale mam tyły ;:223
Siała baba już coś? ;:306 Tylko nie mów, że mak ;:306
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Agus,tak sie zastanawiam jak posiac to cleome,co dostałam od ciebie,do gruntu,czy wczesniej w domu?
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Agunia :wit przyglądam się piwoniom (peoniom) od dłuższego czasu, 3 lata temu posadziłam u siebie te zwykłe, ale jednak zbyt głęboko, efekt znany - brak kwiatów i same liście, przesadziłam je sierpniu, mam nadzieję, że dobrze. Zobaczymy.
Jak się okazuje piwonia piwonii nierówna, przeczytałam o takim sposobie sadzenia drzewiastych (u Ciebie więcej ludzi, może komuś się przyda?)
Piwonie drzewiaste sadzimy w taki sposób, by nasady pędów zostały przykryte ziemią - czyli około 10-12cm głębiej niż rosły w doniczce. Ponieważ młode rośliny mają ubogi system korzeniowy - zalecamy sadzenie pod kątem 45 stopni, aby piwonie prawidłowo zakorzeniły się na stałym miejscu i zdrowo rosły. Zakorzenianie piwonii drzewiastych trwa około dwóch sezonów wegetacyjnych. W pierwszym roku po posadzeniu, nie należy dopuścić do zakwitnięcia - korzenie są mocno zredukowane i nie nadążą wykarmić tak dużych kwiatów.
Obrazek

Miłego! podeślij choć trochę słoneczka, u mnie znów sypie pierzem z nieba!
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Łał...ale masz plany :shock:
Aguś jestem pod ogromnym wrażeniem precyzji Twoich planów ;:180 Czy ty jesteś jakimś strategiem ?
Potem zachwyciły mnie zdjęcia z Twojego ogrodu (sam ogród zachwyca mnie od początku jego poznania), ale gdy przeczytałam, że nie jesteś z niego zadowolona, to myślałam, że umrę ze śmiechu ;:306
Ciekawe,czy cierpią twoje doznania estetyczne, gdy przekraczasz próg mojego ogrodu ;:131 Buziaki na dobry dzień ;:196
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lukrecjo ja posadziłam piwonię drzewiastą tradycyjnie jak piwonie i na następny rok obdarzyła mnie jednym dużym kwiatem i drugim mniejszym! A sadzonka była przeciętnej wielkości.
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Aguś, pozwolisz, że odpowiem Marysi?
Marysiu, doświadczenia z peoniami nie mam prawie żadnego, słucham mądrzejszych. Bo bardzo mi się podobają, moje próby ze zwykłymi nie wyszły zbyt dobrze ;:306 Jak znalazłam ten opis, wydawał mi się kawy, ale jak piszesz, dopiero w drugim roku zakwitła, prawda, więc w pierwszym i tak "szła w korzenie" - dobrze zrozumiałam? ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”