Witajcie kochani
Sobota upłynęła mi pod znakiem bólu głowy, ale i miłych gości -
Kasiu-magento i
Magdo-lulko, bardzo dziękuję za przemiłe odwiedziny i rozmowy oraz piękny wiosenny upominek!... nie miałam szansy pomalować trawy na zielono i przepraszam za nudną biel w moim ogrodzie, ale postaram się zrehabilitować wiosną
Ciekawe dyskusje rodzicielskie toczyły się pod moją nieobecność, a ja skomentuję to tak: każdy ma prawo do własnych wyborów co do najwłaściwszej pory na macierzyństwo, a często kieruje nimi przypadek, jak wiemy. Dla jednego późnym macierzyństwem będzie wiek 30 lat, a co ma powiedzieć moja mama która urodziła mego brata w wieku 42 lata. Ważne, żeby być do tego gotowym fizycznie i psychicznie, mieć warunki do wychowania dziecka a przede wszystkim tego chcieć. Pamiętajmy, że jest wiele osób, które nigdy dzieci mieć nie będą, bo nie mogą lub zwyczajnie nie chcą. Ja jeszcze dwa trzy lata temu ciągle myślałam o drugim dziecku, teraz już nie planuję, ze zwykłej wygody. Co o tym myślicie?
Asiu, Pat, Magenta, MaGorzatka, Marysiu?
Nelu, ja jestem otwarta na młodzież i tolerancyjna na jej zachowania... dobrze pamiętam jak sama cielęciem byłam
Elu, serdecznie dziękuję za odwiedziny i tyle miłych słów pod adresem mojego ogrodu oraz włożonej weń pracy mojej i M.! Wiesz, że ja tez bardzo lubię ten leśny zakątek z ławeczką... lubię tam przysiąść, posłuchać ptaków i pluskającej wody, zrelaksować się w cieniu... Niedługo w pobliżu stanie jeszcze jedna taka sama ławeczka, w pobliżu oczka, pewnie po drugiej stronie... Mam nadzieję, że i wiosną będziesz odwiedzać mój wątek... a gdzie jest Twój? Pozdrawiam
Magda, trawy nie pomalowałam, ale zimowy ogród też może mieć swój urok ;-) mam nadzieję, że coś tam dziewczyny sobie wyobraziły

Udanych ferii dla dzieci!
Julek, brywieczór! Skoro sezon 2013 tak ładnie rozpoczęłaś zakupem nowych donic na taras, to liczę także na otwarcie podwoi nowej części wątku

Ładna zima przyszła!
Bogusiu, nie martw się niewystarczającym czasem - to dobrze, że jest wypełniony różnymi zajęciami, nie nudzisz się! Tu też bardzo zimowy krajobraz, a biorąc pod uwagę zapowiadane mrozy, trzeba się z tego tylko cieszyć. Miłego weekendu!
Bogna, dzięki za odwiedziny! Zasypało nas, nieprawdaż? Dzieciowo myślę, że dobrze zrobiłaś odpuszczając pilnowanie młodego... niech sam będzie odpowiedzialny za swoje wyniki w szkole. Wie na pewno, że może na Ciebie liczyć, to wystarczy.
Mam już krążki torfowe... muszę teraz zakupić nasionka i próbuję!
CDN...