Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 13

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 13

Post »

Wpadłam zobaczyć co Aga nowego planuje, a tu.... O matko! tematy takie, że trzeba uciekać! :;230 Asiu - no to jesteśmy dwie nadal młode! ;:306 Mnie wystarczy kontakt z oportunizmem młodzieży "od tej drugiej strony" ;:173 Pozdrawiam! Miłego spotkania Aguś!
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witajcie kochani :wit
Sobota upłynęła mi pod znakiem bólu głowy, ale i miłych gości - Kasiu-magento i Magdo-lulko, bardzo dziękuję za przemiłe odwiedziny i rozmowy oraz piękny wiosenny upominek!... nie miałam szansy pomalować trawy na zielono i przepraszam za nudną biel w moim ogrodzie, ale postaram się zrehabilitować wiosną :)

Ciekawe dyskusje rodzicielskie toczyły się pod moją nieobecność, a ja skomentuję to tak: każdy ma prawo do własnych wyborów co do najwłaściwszej pory na macierzyństwo, a często kieruje nimi przypadek, jak wiemy. Dla jednego późnym macierzyństwem będzie wiek 30 lat, a co ma powiedzieć moja mama która urodziła mego brata w wieku 42 lata. Ważne, żeby być do tego gotowym fizycznie i psychicznie, mieć warunki do wychowania dziecka a przede wszystkim tego chcieć. Pamiętajmy, że jest wiele osób, które nigdy dzieci mieć nie będą, bo nie mogą lub zwyczajnie nie chcą. Ja jeszcze dwa trzy lata temu ciągle myślałam o drugim dziecku, teraz już nie planuję, ze zwykłej wygody. Co o tym myślicie? Asiu, Pat, Magenta, MaGorzatka, Marysiu?

Nelu, ja jestem otwarta na młodzież i tolerancyjna na jej zachowania... dobrze pamiętam jak sama cielęciem byłam :)
Elu, serdecznie dziękuję za odwiedziny i tyle miłych słów pod adresem mojego ogrodu oraz włożonej weń pracy mojej i M.! Wiesz, że ja tez bardzo lubię ten leśny zakątek z ławeczką... lubię tam przysiąść, posłuchać ptaków i pluskającej wody, zrelaksować się w cieniu... Niedługo w pobliżu stanie jeszcze jedna taka sama ławeczka, w pobliżu oczka, pewnie po drugiej stronie... Mam nadzieję, że i wiosną będziesz odwiedzać mój wątek... a gdzie jest Twój? Pozdrawiam :)
Magda, trawy nie pomalowałam, ale zimowy ogród też może mieć swój urok ;-) mam nadzieję, że coś tam dziewczyny sobie wyobraziły :) Udanych ferii dla dzieci!
Julek, brywieczór! Skoro sezon 2013 tak ładnie rozpoczęłaś zakupem nowych donic na taras, to liczę także na otwarcie podwoi nowej części wątku ;:167 Ładna zima przyszła!
Bogusiu, nie martw się niewystarczającym czasem - to dobrze, że jest wypełniony różnymi zajęciami, nie nudzisz się! Tu też bardzo zimowy krajobraz, a biorąc pod uwagę zapowiadane mrozy, trzeba się z tego tylko cieszyć. Miłego weekendu!
Bogna, dzięki za odwiedziny! Zasypało nas, nieprawdaż? Dzieciowo myślę, że dobrze zrobiłaś odpuszczając pilnowanie młodego... niech sam będzie odpowiedzialny za swoje wyniki w szkole. Wie na pewno, że może na Ciebie liczyć, to wystarczy.
Mam już krążki torfowe... muszę teraz zakupić nasionka i próbuję!

CDN...
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

A propos Twojego pytania-jeszcze zdążysz 8-) :D
Zima na całego-wszystkie koty siedzą w domu-co jeden, to przytulniejszy. Same miziaki :D Oglądam oferty sklepów z nasionami, na pewno coś kupię i wysieję, choćby miało się nie udać :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---

Post »

Asiu, zaczęłaś wysiewy? Co posiałaś? Ja już mam krążki, teraz pora na nasiona :)
Basiu, witam! Też się cieszę ze śnieżnej kołderki w kontekście zapowiadanych mrozów :)
Ave, czy śnieg u Ciebie też spadł, moja droga?
Gosiu, jestem pod wrażeniem Twoich trawiastych planów... ja jeszcze aż tak ich nie sprecyzowałam. Chcę się trochę zasugerować radami właściciela szkółki trawiastej - on szczerze potrafi zarekomendować najlepsze odmiany na konkretne stanowiska. Młodego pilnuj, ale bez przesady... jest już na tyle duży, że powinien sam dbać o swoje wyniki w szkole, nie uważasz? Nie przeżyjesz za niego życia, również etapu edukacji... czasem gorzką pigułkę w postaci gorszych ocen trzeba przełknąć, ale nauczyć go przede wszystkim samodzielności.
Ulu, zaskoczyłaś mnie ilością pociech! Szczerze podziwiam, matko-Polko ;:196
Ewa, jak sytuacja pogodowa u Ciebie? Z Giraffe będzie Pani zadowolona! Jeszcze zdążę?? Ale co?? Moje koty dziś też przytulne, ale młodszy nieco spłoszony wizytacją forumek ;-))
Moniko, rozplenicę polecam, z czasem rozrasta się w piękną dużą kępę z ogromną ilością kitek, które tak Ci się podobają...
Aneczko, jak tam? Łopata przyrosła do rąk? ;-) Wiem, że nasze córki w podobnym wieku... na szczęście mojej najgorszy czas humorów (14 lat) już minął... jeszcze chwilę i wyfruną nam z domów.
Dario, dzięki, nie jest źle, chociaż mogłoby być lepiej ;-))
MaGorzatko, Mary Rose ma nieco podobny do piwonii swój kwiat... ona jest przepiękna, ma sztywne pędy i wspaniałe, pachnące kwiaty... Cinderella takoż, zdrowa, fantastyczna róża. Ja też lubię korzystać z Rosebook!
Marzenko, jestem pod wrażeniem Twojego różanego zamówienia :) Tak Bonica'82 to po prostu skrótowo nazywana Bonica.
Aguś, Twoja Ola jest już w maturalnej klasie?? To za chwilę masz studniówkę :)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Odniosłam się do Twojego pytania do koleżanek-o planowaniu drugiego dziecka :wink:
Śnieżnie i mroźno-zachowanie kotów wskazuje na dość niską temperaturę. Nie mając (wciąż ;:223)termometru stosuję skalę kotową:koty na podwórku-ciepło, koty w domu-zimno. Sprawdza się :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---

Post »

W sumie mam jeszcze szansę pójść w ślady mamci ;-))
U nas zimno, -7st.
Koty przy kominku, albo na podgrzewanej podłodze w kuchni :)
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

aguniada pisze:W sumie mam jeszcze szansę pójść w ślady mamci ;-))
eeee...co się będziesz sama mordować, dziecię masz już prawie dorosłe, niech Ci dzidziusia-wnuczusia urodzi... A za jakieś 30 lat będziesz najmłodszą prababcią we wszechświecie :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moje są wychodzące i to dosyć chętnie :D Stąd miernik zimna całkiem obiektywny :;230
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38

Post »

ewamaj66 pisze: Nie mając (wciąż ;:223)termometru stosuję skalę kotową:koty na podwórku-ciepło, koty w domu-zimno. Sprawdza się :D

Czukczowie w podobny sposób określali temperaturę. Ich skalą była ilość psów potrzebna do ogrzania 1 człowieka. :D
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

aguniada pisze:Aguś, Twoja Ola jest już w maturalnej klasie?? To za chwilę masz studniówkę :)
Agunia w przyszłą sobotę :D Dziś właśnie przychodziły do mnie dziewuszki z jej klasy na próbny makijaż, bo mam je malowac na studniówkę :D
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

U mnie kury były dziś miernikiem zimna. Wyszły, poskubały i zabrały się w powrotem, jeszcze przed południem.
Aguniu - dobrze, że wróciłaś :) Ja dziś miałam udany dzień - i pracowity i na odpoczynek też czas się znalazł. A teraz siedzę i szykuję eksplozję zdjęć na mój wątek.
Ja też jestem młoda! Tylko wtedy byłam stara...

A co do planowania drugiego dziecka - tu niczego nie można doradzać, sama wiesz najlepiej, co Ci do szczęścia potrzeba, sama decydujesz.
x-ag-a
---

Post »

Małgosiu, narobiłam sobie zaległości, w Waszych wątkach i we własnym... kurecki pogłaszcz ode mnie... a w kwestii dziecięcia podjęłam decyzję - idę Twoim śladem kierując się w stronę błogiego odpoczynku :)
Pat, dobrze gadasz - dać Ci wódki bezalkoholowej ;-) Dziecię jednak niech jeszcze chwilę poczeka i trochę nabierze kształtów, bo ważąc 47kg nie udźwignie ciąży :D
Ewa, ile Ty masz obecnie kociambrów w obejściu?
Ewa, teraz dwa husky spokojnie wystarczą :)
Aga, ale super! Zazdroszczę przeżyć :)

Moja wiosna dzięki Magencie i Lulce ;:167 :
Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Agnieszko, ponieważ zapytałaś to muszę odpowiedzieć to jest Twoja decyzja i Twój wybór. Ja niestety jestem jedynaczką i bardzo mi z tym źle - z pewnej bardzo mądrej książki nawet wyczytałam, że jedynacy są jakby ułomni, wszystko co przeczytałam brałam do siebie i płakałam czytając ;:145
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Piękny prezent na pocieszenie, poprawę humorku troszkę wiosny w domu ;:138
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Żyje ze mną 5 dorosłych kotów i Hamlet :D Ten ostatni nie wychodzi na dwór, więc istnieje skala pięciokotowa.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”