Mam problem z sanwitalią... widac, że oklapła... chyba ma za dużo wody... przelałam
W odwiedziny do Kariny ;-) Onak
- Onak
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 lip 2006, o 17:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
No dobra
Mam problem z sanwitalią... widac, że oklapła... chyba ma za dużo wody... przelałam
Teraz ja trochę przesuszę i zobaczę co i jak...eh.. 
Pozdrawiam! Karina
Na moim balkonie
Na moim balkonie
- Onak

- Kontakt:
Wklejam kolejna porcję zdjęć! Moje roślinki rosną cudnie - oprócz pojemnika na ścianie gdzie była sanwitalia , która całkowicie zmarniała, i marnieje w oczach. Eh.. nie wiem co jej było...
Pojemnik wygląda teraz tak - może coś dokupię tam - bo jakoś tak smutnie teraz...

Fasola rośnie w oczach - i chyba pójdę za rada Amlos - zrobię ciach bo momentami wplata się w petunie..

A teraz skrzynie moi ulubieni mieszkańcy balkonu!

Pieris przycięty wypuszcza nowe gałązki i listki

No i kocanki ogrodowe 8)

I najważniejszy mieszkaniec balkonu -Teodor!
Tadam!

I jak Wam sie podoba?
Pojemnik wygląda teraz tak - może coś dokupię tam - bo jakoś tak smutnie teraz...

Fasola rośnie w oczach - i chyba pójdę za rada Amlos - zrobię ciach bo momentami wplata się w petunie..

A teraz skrzynie moi ulubieni mieszkańcy balkonu!

Pieris przycięty wypuszcza nowe gałązki i listki

No i kocanki ogrodowe 8)

I najważniejszy mieszkaniec balkonu -Teodor!

I jak Wam sie podoba?
Pozdrawiam! Karina
Na moim balkonie
Na moim balkonie
-
Reposit-10
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Podoba się, podoba - i to bardzo !
Petunie i bakopa wspaniale rozkwitły i z pewnością jeszcze będą powtarzały kwitnienie. Jeżeli nie nastawiasz się , Karinko, na zbieranie nasionek , to ucinaj przekwitnięte kwiaty, żeby nie traciły siły na produkcję nasion.
Fasola rzeczywiście udała Ci się - osłona całkowita przed wglądem na balkon od zewnątrz. Ciachaj śmiało - zagęści się jeszcze bardziej.
A wiesz, że moja sanwitalia w misie na ogrodzie, też nie jest za gęsta
. Nie wiem czy to skutki usytuowania w bardzo słonecznym miejscu, czy też przedobrzenia w podlewaniu
. Co tam, jak się nie poprawi to też zastąpię ją czymś innym.
A co tam Ci rośnie w doniczkach koło pierisa i ostrokrzewu ?
Rozumiem, że na razie musi wystarczyć Teodor ? Czytałam, że 'przymierzasz się' do krewniaka Bobiczka ? Mam nadzieję, że się pochwalisz ?
Miło było posiedzieć na Twoim balkonie ... lecę dalej, pa!
Fasola rzeczywiście udała Ci się - osłona całkowita przed wglądem na balkon od zewnątrz. Ciachaj śmiało - zagęści się jeszcze bardziej.
A wiesz, że moja sanwitalia w misie na ogrodzie, też nie jest za gęsta
A co tam Ci rośnie w doniczkach koło pierisa i ostrokrzewu ?
Rozumiem, że na razie musi wystarczyć Teodor ? Czytałam, że 'przymierzasz się' do krewniaka Bobiczka ? Mam nadzieję, że się pochwalisz ?
Miło było posiedzieć na Twoim balkonie ... lecę dalej, pa!
- hanka55

- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Karinko, ale mamy podobne " hektary" do zagospodarowania
.
Ślicznie, czyściutko i nastrojowo u Ciebie na balkonie.
A przefiltrowane przez rośliny słonko, daje romantyczny nastrój i zmienia balkon w tajemniczy tarasik.
Kokardki - muszę zrobić u siebie, bo pomysł jest przedni.
A żabol? Chętnie bym go ucałowała.

http://images3.fotosik.pl/51/qifb82ndp8dc64no.gif
Tak trzymaj, może jakieś szczepione drzewko, by Cię skusiło ? :P
A przefiltrowane przez rośliny słonko, daje romantyczny nastrój i zmienia balkon w tajemniczy tarasik.
A żabol? Chętnie bym go ucałowała.

http://images3.fotosik.pl/51/qifb82ndp8dc64no.gif
- Onak

- Kontakt:
Dzięki za odwiedziny dziewczyny - strasznie mi miło, że u mnie zagościłyście
Cieszę się, że Teodor sie podoba - zobaczyłam go w centrum ogrodniczym, łypnął na mnie okiem i ... wiedziałam, że muszę go mieć!
Dziękuję Wisienko! A Petunia w zasadzie nie ma typowej barwy czerwonej - tylko na zdjęciach tak wychodzi - raczej bym powiedziała, że jest to czerwony wpadający w ciemny róż!

już trwają rozmowy negocjacyjne z moim M. i zobaczymy, może cos sie z tego urodzi jak sie przeniesiemy na nowe mieszkanie!!
Witaj Haniu! Ciesze się , że i Ty wpadłaś do mnie z wizytą! dzięki za miłe słowa i zapraszam częściej. Szczepione drzewko - bardzo ciekawy pomysł - ale jakie by się nadawało na taki balkon? Jest nasłoneczniony często jest na nim bardzo gorąco... Jak myślisz? Będę wdzięczna za sugestie - w tej kwestii nie mam zielonego!
wpadaj częściej na kawkę i w odwiedziny! Całuski Kochane! 
Wisienka pisze: Pięknie Ci kwitną kwiaty w skrzynkach Karinko. A ja chyba nie widziałam
jeszcze czerwonej petuniu!![]()
Dziękuję Wisienko! A Petunia w zasadzie nie ma typowej barwy czerwonej - tylko na zdjęciach tak wychodzi - raczej bym powiedziała, że jest to czerwony wpadający w ciemny róż!
Dzięki Amlos - tak właśnie robię - od razu uszczykam te przekwitnięteAmlos pisze:Jeżeli nie nastawiasz się , Karinko, na zbieranie nasionek , to ucinaj przekwitnięte kwiaty, żeby nie traciły siły na produkcję nasion.
Dziś rano, trochę ja przycięłam - będę musiała mieć na nią oko, jest tak gęsta, że boje sie , że może mieć za sucho - i wieczorem psikam ją wodą , żeby podnieść wilgotność - nie chce aby jakiś przędziorek ja zaatakował!Amlos pisze: Fasola rzeczywiście udała Ci się - osłona całkowita przed wglądem na balkon od zewnątrz. Ciachaj śmiało - zagęści się jeszcze bardziej.
Aniu - tam mam miętę i bazylię. Mięte taką z pola - bo uwielbiam sobie robić z niej koktajle z cytryną...mm.... :PAmlos pisze: A co tam Ci rośnie w doniczkach koło pierisa i ostrokrzewu ?
Oj, bardzo bym chciała Bobiczka -Amlos pisze: Rozumiem, że na razie musi wystarczyć Teodor ? Czytałam, że 'przymierzasz się' do krewniaka Bobiczka ? Mam nadzieję, że się pochwalisz ?
hanka55 pisze:Karinko, ale mamy podobne " hektary" do zagospodarowania.
Witaj Haniu! Ciesze się , że i Ty wpadłaś do mnie z wizytą! dzięki za miłe słowa i zapraszam częściej. Szczepione drzewko - bardzo ciekawy pomysł - ale jakie by się nadawało na taki balkon? Jest nasłoneczniony często jest na nim bardzo gorąco... Jak myślisz? Będę wdzięczna za sugestie - w tej kwestii nie mam zielonego!
Gabriela - ta ikonka mnie rozbawiła na maksa!!Gabriela pisze:Ależ tu pięknie na tym balkoniku
Mogę sobie wyobrazić jak smakuje tu kawka.
Pozdrawiam! Karina
Na moim balkonie
Na moim balkonie
- Onak

- Kontakt:
widokami kwiatów czy może tego królewicza, w którego się przeobrazi mój Teodor?FIGA pisze:No to ja przycupnę zobok tego przystojniaka co się wyleguje i go cmoknę
i będę się rozkoszowała pięknymi widokami :P
Dziś u mnie nie ma słońca - trochę deszcz popadał, jest ok. trochę deszczu nie zaszkodzi wręcz przeciwnie.
dziewczyny - i chłopaki -
Pozdrawiam! Karina
Na moim balkonie
Na moim balkonie
- Onak

- Kontakt:
FIGA pisze:Karinko oczywiście że kwiatków :P Teodor to tylko do towarzystwa
Dziękuję Gewa1220Gewa1220 pisze:Karinko, ślicznie i świetliście na twoim balkonie . I dominuje kolor który i ja bardzo ludzię ( czerwień, pomarańcz ) . Pieris przecudny, mam małą sadzonkę w ogródku która bardzo słabo rośnie , wsadzę ją również do doniczki i postawie na tarasie - będę go miała bardziej na oku .. Pozdrawiam Ewa
Teraz widzę, że najprawdopodobniej rośliny zaczęły już pobierać składniki pokarmowe z ziemi i nawozu, który jest wymieszany z ziemią - temu zawdzięczam ich bujne kwitnienie. No i petuniom przycięłam koniuszki, aby sie rozkrzewiły co nieco
A tymczasem wkleję kilka fotek petunii i sanwitalii:

Kocanki

A tu

Pozdrawiam! Karina
Na moim balkonie
Na moim balkonie

obok tego przystojniaka co się wyleguje i go cmoknę