No i jak tam Kasiu? Widać już jakieś pędziki?
Ja dla moich storczyków noszę wodę ze strumyka od 2 miesięcy i chyba im służy bo mam już 7 pędzików kwiatowych
Ale będzie kolorowo
Niestety storczyki stoją mi w miejscu. Nic a nic się nie ruszyły. Reanimowany stoi a miniaturka też stanęła w miejscu puszczając 2 liść i nic nie raczy dalej się ruszyć . . . .
Bądź cierpliwa moje stoją od roku, te roślinki biorą nas na przetrzymanie! Na parapecie mam 17-18 stopni - troszkę chyba mało i może dlatego korzonki zatrzymały się we wzroście. A tak ładnie się zaczynało...
Mam zamiar kupić nawóz dla storczyków ale zaczne je nawozić dopiero od wiosny. Może po tym nawozie coś się ruszą. Ale jak znam siebie to te storczyki na zime dam do sąsiadki jak skończy mi się palenie w piecu i spadnie mi temperatura w mieszkaniu
A dlaczego nie będziesz teraz nawozić? Przecież Phalaenopsisy na dobrą sprawę nie mają czasu spoczynku i powinno się je nawozić, tyle że rzadziej, prawda?
Teraz je podlewam co 2 tygodnie bo podłoże nie wysycha do końca. A jak zacznę je nawozić co tydzień to korzenie pewnie zgniją bo podłoże nie wyschnie do końca a u mnie cienko z ogrzewaniem
Witaj
ja podlewam storczyki jesienią i zimą regularnie co 10 dni przez moczenie. Raz podlewam wodą z kranu ale odstaną, a drugi raz podlewam wodą demineralizowaną z nawozem. Wiosną i latem podlewam również regularnie, ale co 7 dni. Nawożę przez cały rok co 2 podlewanie.