Mniam,mniam:) Sercem gotowane małe co nieco :)

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cantati
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2012, o 17:00
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mniam,mniam:) Sercem gotowane małe co nieco :)

Post »

O, Asia, fajne to ćwiczenie, muszę koniecznie wypróbować, bo mnie z kolei czasami nawala kręgosłup przez moją pracę :evil: Spędzam przed kompem, w pozycji siedzącej czasem i 10 godzin dziennie :( No i nie powiem, żeby to nie miało wpływu na to, że teraz przydałoby się trochę stąd i z owąd pozbyć ;:224 ;:224 ;:224
Brzuszki też by się przydały...
Dzisiaj trzeci dzień dietki, nie nagrzeszyłam na szczęście, chociaż ciasto z brzoskwiniami na niedzielę upiekłam, ale udało mi się dotąd do niego nie dobrać ;:173 No i znalazłam płytki z ćwiczeniami ;:215 Nawet z rozpędu dzisiaj rano, zanim Chłopaki powstawali, trochę poćwiczyłam... Ale się załamałam... ;:145 Po 15 minutach aerobicu miałam dość :( A całkiem niedawno (przed ciążą i urodzeniem Konrada) robiłam godzinę bez przerw, a z Krakowa do Wieliczki i z powrotem na rowerku z wielką przyjemnością się jeździło :? Masakra :(
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

nie z wypyskami :;230 (j.w.),ale z wypustkami-oj byki robię :oops:

PIEROGI Z JABŁKAMI ;:333

1/4 KG TWAROGU
KOSTKA MASŁA LUB MARGARYNY
1/4 kg mąki
4-8 mniejszych kwaśnych jabłek

zmielony twaróg,margarynę i mmąkę wygnieść na stolnicy.Włożyć ciasto na 20-30min do lodówki.
Jabłka pokroić w plastry .
Ciasto wałkować ,wycinać krążki, nakładać jabłka i kleić pierogi.
Piec ok 30min-na złoty kolor.
Wyjąć,polukrować i wstawić znów do pieca na 1min
pyszne ;:333

Dorotko-jaka masakra?jestem pod wrażeniem ;:oj
wyprzedzasz peleton o 3 okrążenia.Nie ważne,że jęcząc i sapiąc,ale ;:215
tak trzymaj i za chwilke banan nie będzie schodził z dumnej twarzy:)żegnaj nadwago ,witaj kondycjo ;:215 szczere gratulacje ;:196
zawstydzona idę "pohulać" :;230
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

To może i ja nieśmiało dołączę do robienia brzuszków. Rano zaczynam. Aż się boję myśleć ile uda mi się ich zrobić żeby na nogi potem stanąć :D Co tam , jutro niedziela .. najwyżej pomedytuję w pozycji relaksacyjnej na dywaniku :D

A już myślałam, że pierożki z jabłkami i serem to danie obiadowe, a tu znowu kuszenie deserkiem :D
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
juda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2008, o 20:06

Post »

asma
"zakumałam" :;230 córka ma mi przywieżć ten z wypustkami, kobietki cwiczenia sa najważniejsze tak ze ruch gdzie popadnie a i ten w łożku :;230 :;230 jak mam nastrój to nawet przy kuchni nie stoję spokojnie tylko drepcze nogi wysoko podnoszę .
Ja robię podobnie ale nie jako pierogi tylko kwadraty w środek jabłko i sklejam same rogi i wychodzą koperty po upieczeniu posypuję cukrem pudrem.. Pychotka
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2009, o 19:32

Post »

Witam
A co myślicie o tym? Warto?

INTERAKTYWNA PODWÓJNA MATA FITNES
Oj! wiem, wiem... bez szczerych chęci nikt za nas tego nie zrobi!! Ze sprzętem czy bez musimy sami się za siebie wziąć!!
Awatar użytkownika
cantati
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2012, o 17:00

Post »

Asiu, dzięki za słowa otuchy, ale mówię Ci, że masakra... Dzisiaj rano zaplanowałam też wskoczyć na step z rana zanim Chłopaki powstają, ale jak otwarłam jedno oko i wzrok mój padł na niego, to jakoś na wpół świadomie odwróciłam się na drugi bok i... Zasnęłam z powrotem :? Trzeba nad motywacją popracować :roll:
A tu pierożki z jabłkami widzę ;:152

_oleander_ dołączaj koniecznie :D Razem raźniej :D

Piotrze, mata wygląda super, ale zgadzam się z Tobą w 100% - jeśli się sami nie zmobilizujemy, to najlepsza mata nie pomoże :D Jakiś czas temu zakupiłam płytę z ćwiczeniami na Kineckt'a i wredota sama nie chce ćwiczyć :lol:
Pozdrawiam, Dorota
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

A miałyście koleżanki diecić i co znowu przepisy na słodkości.Na szczęście nie rusza mnie słodkie i nie bardzo rozumiem jak można to jeść.No to co od jutra zaczynacie?
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Wczoraj wieczorem miałam szczere checi ma poranne brzuszki, ale ... zapomniałam ;:14 Przypomniałam sobie po śniadaniu i juz nie to była musztarda po ..śniadaniu . Hmm, najpierw muszę poćwiczyć pamięć :wink:
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
juda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

My kobietki myślimy zawsze o drugich nie o sobie więc najwyższy czas aby to zmienić .. ;:224
motywujemy się nawzajem?niech to będą inne postanowienia a nie noworoczne.. :;230
Widzę że dołączył do nas misiaczekm no mata odpada cena nie dla mnie :wink:
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Olu, kartka na lodówkę zapisana na czerwono.
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja proponuję brzuszki z tego zestawu.... ćwiczenia wyglądały prosto.... ledwo skończyłem dzień pierwszy....
Oczywiście nie polecam zrobienia od razu całej listy. Na początek przez kilka lub kilkanaście dni porobić dzień pierwszy by dojść do podstawowej kondycji...
UWAGA.
Brak oddechu i skurcze przepony i bóle gwarantowane....!!

Aerobiczna 6 Weidera to zestaw ćwiczeń na mięśnie brzucha wykonywany w celu spalenia tkanki tłuszczowej i służący do poprawienia rzeźby. Złożony jest z 6 ćwiczeń i prowadzi do znacznego wzmocnienia wszystkich mięśni brzucha. Wykonujemy je bez przerw na rozluźnienie mięśni brzucha, gdyż ćwiczenia następują po sobie. Najważniejszym momentem ćwiczenia jest zatrzymanie ruchu podczas maksymalnego napięcia mięśni naokoło 3 sekundy.

Obrazek

Instruktaż wideo
juda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale męczące . ćwiczyłam razem nie nadążałam ;:174 nie tak łatwo ale wieczorem będę starać się systematycznie ćwiczyć
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ubawiłam się czytając jak Ola medytuje na dywanie,juda drepcze przy gotowaniu i macha nogami :wink:
czuję się jednocześnie zachęcona do kontynuowania tematu:)
skaner nie chce ze mna współpracować,a miałam nadzieję,że raz/dwa/trzy wrzucę wszystko i prześlę chętnym
Cóż,zostaje pisanko,pisanko,pisanko....

UROCZYŚCIE OGŁASZAM ROZPOCZĘCIE ;:162 ...nazwę pewnie wymyślimy;)

dzień PIERWSZY:)))
godziny umowne

7.00
Colon C (z apteki lub herbapolu)najlepiej na początek z probiotykami
-2łyżeczki zalane szklanką letniej/ciepłej wody-zamieszać,wypić
herbata zielona lub dowolna(bez cukru oczywiście;)
kawa z mlekiem odtłuszczonym lub bezkofeinowa(co kto woli)ew szklanka wody

I śniadanko
7.15
2 grzanki razowe z (do wyboru)z odtłuszczonym twarogiem lub chudym serkiem homo lub szynka gotowaną lub filetem z indyka

najszybciej po pół godz woda-mineralna niegazowana

ok 9-10.00
naturalny sok owocowy(tylko z dozwolonych owoców) LUB 1-2 owoce:2morele,miseczka czereśni,3śliwki,kubek truskawek,granat,1 figa,2mandarynki,1jabłko,1brzoskwinia,2 plastry melona lub arbuza,2 krążki ananasa ,1 pomarańcza,1gruszka,1grapefrut

woda j/w

12-12.3o
-warzywa(wybrane)gotowane lub pieczone w piekarniku(BEZ FRYTEK,ZIEMNIAKÓW)lub sałatka typu śródziemnomorskiego,surowe warzywa bez majonezu i śmietany,przyprawione oliwą z oliwek (max 2łyzki dziennie)i octem winnym
-mięso białe 150g lub chude mięso rybne 200g lub owoce morza np krewetki,kalmary ...
-jogurt odłuszczony (max 1,5% tłuszczu-mogą być smakowe,słodzone) ok 100ml
-wywar warzywny

woda j/w

15-15.30
naturalny sok owocowy lub 1-2 owoce j/w

woda j/w

ok 17-17.30
;:215
colon C -jak przed śniadaniem z 1 łyżeczka,zalany szklanką wody-15 min przed jedzeniem

-warzywa(wybrane)gotowane lub pieczone w piekarniku(BEZ FRYTEK,ZIEMNIAKÓW)lub sałatka typu śródziemnomorskiego,surowe warzywa bez majonezu i śmietany,przyprawione oliwą z oliwek (max 2łyzki dziennie)i octem winnym lub zupa lub puree warzywne
-chude mięso rybne 200g lub mięso z indyka bądź kuraka bez skóry 150g lub 2 jajka na twardo lub omlet lub jajecznica (3-4 zółtka na tydzień,białka w dowolnej ilości)lub 100g świeżego sera odtłuszczonego lub 2-3 plastry fileta z indyka lub puszka tuńczyka(bez zalewy)lub 3 paluszki krabowe
-jogurt odtł.j/w
-wywar warzywny

piszą,że wartość energ.wynosi 1398kcal

należy PIĆ 1,5-2l wody dziennie

dieta działa gdy nie opuszcza sie zalecanych składników diety i spozywa je nawet gdy nie jestesmy głodni i nie mamy ochoty na jedzenie

opuszczanie posiłków,poszczególnych jego części opóźnia efekt chudnięcia

dużo tej pisaniny więc na dzisiaj wystarczy:))

ten jadłospis przyjmujemy na 4dni (kolejne 3 dni tygodnia to dieta ananasowa) lub przez pierwszy tydzień,a kolejny dieta ananasowa

Jest bardzo duzo zaleceń ogólnych diety,ale to juz jutro
idę poćwiczyć
:wit

NIE JEMY ZIEMNIAKÓW,STRĄCZKOWYCH,MAKARONÓW ;:145 KASZY,RYŻU,PIECZYWA BIAŁEGO

Jutro będzie lista produktów dozwolonych-ufff
POWODZENIA-zapisujmy wagę wyjściową:)

ćwiczenia "misiaka"oczywiście polączone z oddechem !!!
nie ma mowy o braku oddechu-lepiej robic je wolniej ,ale prawidłowo oddychając:)

no to machina spalania ruszyła ;:215 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

juda pisze:Ale męczące . ćwiczyłam razem nie nadążałam ;:174 nie tak łatwo ale wieczorem będę starać się systematycznie ćwiczyć
Aj... mówiłem... spokojnie... film pokazuje tylko poprawne wykonanie... chodzi o kąty i te 3 sek.
Oczywiście bez wstrzymywania dechu. Są dwa sposoby, możecie wykonywać po serii naz zmianę. Z wdechem noga do góry lub z wydechem... Ta druga wersja raczej niezgodna z normalnym trybem oddechu ale podobno wtedy pracują jeszcze inne mięśnie.

Ja sobie wydrukowałem i powoli ćwiczę... ale pierwszy raz końcówka była koszmarem...:(

Obrazek
juda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

asma ;:131 ja chudzinka?a wiesz już się przyzwyczaili do moich dziwactw ale w kuchni to już uważam żeby mnie nikt nie widział jak podskakuję :;230 Oglądam film to lezę na piłce i ćwiczę wtedy i mięśnie kegla i brzuszki troszkę też .. ale nie siedzę na próżno.
Dużo spaceruję z kijkami , cierpły mi ręce i problemy z kręgosłupem i pomogło, miałam problemy z wypróżnianiem jabłka ze skórką na czczo i woda ;:215
Jeszcze chwila położę się na dywanie i będę ćwiczyć ;:224 MisiaczekM oj opanować wdechy wydechy ale powoli...
Wzięłam się za siebie jak zaczęłam mieć problemy z kręgosłupem.. rehabilitacja ćwiczenia zmiana nawyków żywieniowych ...
Ciekawy artykuł godny przeczytania
http://www.milionkobiet.pl/zdrowie/gdy- ... 6,1,a.html
Zablokowany

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”